maandag, mei 6, 2024
HomeNieuws uit SurinamePresident Santokhi over minister Jubithana: "Hij gaat in ieder geval eruit"

President Santokhi over minister Jubithana: “Hij gaat in ieder geval eruit”

-

Does Travel - naar Suriname

“Hij gaat in ieder geval eruit.” Zo reageerde president Chan Santokhi dinsdag op een regeringsconferentie over het lot van minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme in Suriname (TCT).

De bewindsman heeft momenteel een doktersattest ingediend en is met ziekteverlof. Zodra hij zover is, zal Santokhi een goed gesprek met hem voeren. Hij hoopt komende week een datum hiervoor te prikken. Voor het Surinaamse staatshoofd is belangrijk dat Jubithana na zijn ministerschap niet thuis gaat zitten, maar elders goed wordt ingezet.

De president voerde aan dat de kwestie Jubithana afgelopen maandag nog tijdens de regeringstop is besproken. Binnen de regeringstop wordt er verder ook gesproken over andere ministeries en nieuwe kandidaten.

De president had Jubithana in eerste instantie gevraagd om aan te blijven tot eind augustus. Daarna is er weer een beroep op hem gedaan om ook in september het bewind te blijven voeren op het ministerie. Dit was nodig, omdat de begroting en de jaarrede moesten worden voorbereid.

Hij heeft in juli vanwege persoonlijke redenen zijn portefeuille ter beschikking gesteld van president Santokhi en wilde per 1 augustus opstappen.

Eerder liet vicepresident Ronnie Brunswijk weten dat de ABOP minister Uraiqit Ramsaran van SOZAVO wil laten doorschuiven naar TCT. Maar het definitief besluit ligt uiteindelijk bij de president.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
  1. Indien deze uitspraak van de president op waarheid berust, toont dit wat mij betreft de zoveelste donkere kant van zijn persoonlijk karakter……..ook toont dit aan, dat Santokhi alle kenmerken van een AUTORITEIT ontbeert……..geen enkele fatsoenlijke gezagsdrager doet namelijk dergelijke uitspraken………te meer omdat deze minister reeds per 1 augustus zijn portefeuille ter beschikking heeft aangeboden maar op dringend verzoek van deze zelfde Santokhi, is aangebleven…….dat Santokhi niet veel in zijn mars heeft wat competenties betreft als president van het land, is inmiddels genoegzaam bekend alsook duidelijk zichtbaar in de huidige samenleving…….maar dat hij als zogenaamde “staatsman” nu ook de fatsoensnormen overtreedt met zoveel botheid op het intermenselijke vlak naar de minister van TCT, is heel stuitend…….

    Overigens kreeg Santokhi de afgelopen week een meer dan gevoelige oorwassing van de president van de Islamic Development Bank (IsDB) Muhammad Al Jasser tijdens diens bezoek aan Suriname…….de volstrekt incompetente Santokhi had het gore lef om zijn beklag te doen bij Al Jasser over de vertraging van het huizenbouw project Affordable Housing Project (AHP) in Suriname, dat door de IsDB zou worden gefinancierd………de hierdoor uiterst geïrriteerde Al Jasser sloeg echter meteen terug en zei dat er verschillende interne factoren zijn aan de Surinaamse kant die de vertraging hebben veroorzaakt waaronder de Surinaamse bureaucratie, het gebrek aan uitvoeringscapaciteit en het vertrek van gekwalificeerd personeel uit Suriname……Al Jasser vervolgde in dat gesprek, dat er allerlei zaken waar Santokhi´s eigen regering reeds bij haar aantreden, werk van zou moeten maken maar vanwege onmacht en politieke onwil tot nu toe niets daarvan van de grond is gekomen……..Al Jasser vertelde Santokhi derhalve op een hele diplomatieke manier in feite, dat Suriname eerst haar eigen zaakjes op orde moet hebben alvorens de IsDB als internationale ontwikkelingsbank zijnde, enig geld gaat stoppen in welk project dan ook…….ook de heer Al Jasser is er nu achtergekomen, dat Santokhi als president van Suriname qua competenties, slechts een lege huls is!!!……..Santokhi heeft Suriname als land, na alle voorgaande enorme blunders van zichzelf en van Ramdin (BIBIS), voor de zoveelste keer te schande gezet vanwege zijn vele tekortkomingen als president……het is voor het land en volk te hopen dat Santokhi nooit meer terugkeert als eerste burger van het land…….het grote probleem met Suriname is helaas, dat alles en iedereen vóór het tijdperk Santokhi, volstrekt geen alternatief is…….te meer vanwege de toekomstige olie en gas inkomsten waar de zogenaamde “politici” in zowel de coalitie als in de huidige oppositie, begerig en handenwrijvend hun kansen afwachten om hun altijd aanwezige graaimechanisme, wederom in stelling te brengen teneinde (wederom) hun slag te kunnen slaan……..God zij met ons Suriname!………


    Maak melding
  2. xdl , racist , ben jij vergeten dat jou vriend ddb 57 ministers heeft vervangen tussen 2010 – 2020 , en deze 57 nietsnutters nog steeds betaald worden , santokhi had die 57 nietsnutters op moeten doeken , nooit iets gedaan voor suriname , opdonderen deze gasten , en dan hebt je nog die duizenden spookambtenaren , ook opdonderen , maar wel 10 jaar lang dat ze salaris hebben ontvangen tot de laatste cent moeten ze terug betalen


    gemodereerd
  3. santokhi , nu ga jij jou vriend een andere baan geven , met behoud van een ministersalaris , echt u bent de kluts kwijt , deze jubithana heeft al vanaf het begin niets concreets uitgevoerd , ja samen met u honderden miljoenen US$ in de slm gestopt , verdomd dat was ons geld van het volk , wij en velen zeggen dat u santokhi , dat jij er ook uit moet , de gehele regering moet er uit


    gemodereerd
  4. De president had zijn woorden zorgvuldiger moeten kiezen “Hij gaat in ieder geval eruit’. Zo zeg je het niet, want nu lijkt het alsof min. Jubithana ontslag is aangezegd, maar hij toch op zijn werk verschijnt. Dit terwijl de minister himself de knuppel in het zwijnenhok heeft gegooid. Hij is zelfs nog 2 maanden, op verzoek van santokhi, aangebleven. President, je had kunnen zeggen: ‘na rijp beraad heb ik dhr. Jubitana zijn ontslagaanvraag goedgekeurd. De datum wordt binnenkort bekendgemaakt ‘. Iets van deze strekking. Jubithana heeft het als min. van TCT niet slecht gedaan. Hij kwam vlot uit zijn woorden (wat we van de meeste ministers van de partij waar hij minister voor was, niet kunnen zeggen) en, niet onbelangrijk: hij is nooit in opspraak gekomen.
    Uraiqiet Ramsaran! Minister van TCT! Wie verzint dit nou? Die man heeft al problemen met sozavo en dan wordt hij de ‘baas’ van een manklopend paard?


    Maak melding
  5. Santhoki weer met zijn grote mond: Hij Jubithana gaat er in ieder geval uit.

    Die man wil er zelf uit stappen want hij kan niet met zulke autoritaire gasten zoals de president en de Vice president werken.

    Santhoki weet niet om te gaan met mensen, over de vp wil ik het niet eens over hebben.

    Santhoki is inderdaad de grootste mislukkeling van een president geweest samen met zijn regeerteam.

    Er is meer dan 1 miljard srd uitgetrokken op de begroting 2023-2024 voor het presidentiële kabinet.

    Dit kan toch niet terwijl de ministeries als Onderwijs, Justitie en Volksgezondheid er bekaaid vanaf komen.

    Op het kabinet van de president wordt er flink met gelden van het volk gestoeid. Hoeveel bedragen de loonkosten per jaar van de figuren die daar zogenaamd werken???

    En dit heet prudent beleid!!!!

    Mijn teleurstelling in deze president is niet te beschrijven.


    Maak melding
  6. tja hier zie je maar weer dat als je een bonjo gooit alle dagoes erop af rennen
    dat jullie een bekrompen geest hebben en gelijk slechts 1 ding voor ogen hebben is spijtig.
    Hij gaat er uit. Wat betekent dit? Als zoiets aan mij gevraagd wordt dan stel ik de wedervraag, namelijk wie heeft het gezegd.
    Jogi, Bouterse, of meer van dit soort schreeuwlelijkerds dan denk ik zoals jullie. Namelijk ik gooi hem eruit
    Santokhi, dan denk ik hier toch heel anders over, zeker als er nog aan wordt toegevoegd
    ===Voor het Surinaamse staatshoofd is belangrijk dat Jubithana na zijn ministerschap niet thuis gaat zitten, maar elders goed wordt ingezet.====
    kwestie van beschaafdheid

    Maar
    deze jubestana wilde dus per 1 augustus stoppen maar bleef wat langer op verzoek van de president, en straks wordt hij elders ingezet dus hij gaat niet genieten van een riante uitkering. neks drvan werken zal je
    en nu komt hij met een doktersattest. Wat voor dokter is dit dan? dr oetker?


    gemodereerd
  7. tja hier zie je maar weer dat als je een bonjo gooit alle dagoes erop af rennen
    dat jullie een bekrompen geest hebben en gelijk slechts 1 ding voor ogen hebben is spijtig.
    Hij gaat er uit. Wat betekent dit? Als zoiets aan mij gevraagd wordt dan stel ik de wedervraag, namelijk wie heeft het gezegd.
    Jogi, Bouterse, of meer van dit soort schreeuwlelijkerds dan denk ik zoals jullie. Namelijk ik gooi hem eruit
    Santokhi, dan denk ik hier toch heel anders over, zeker als er nog aan wordt toegevoegd
    ===Voor het Surinaamse staatshoofd is belangrijk dat Jubithana na zijn ministerschap niet thuis gaat zitten, maar elders goed wordt ingezet.====
    kwestie van beschaafdheid

    Maar
    deze jubestana wilde dus per 1 augustus stoppen maar bleef wat langer op verzoek van de president, en straks wordt hij elders ingezet dus hij gaat niet genieten van een riante uitkering. neks drvan werken zal je
    en nu komt hij met een doktersattest. Wat voor dokter is dit dan? dr oetker?


    Maak melding
  8. Goed gezien @Shirley

    De meesten lezen alleen de koptekst, daarna stijgt hún bloeddruk en reageren ze, alsof ze door Braziliaanse bijen zijn gestoken.

    De minister gaat eruit ja!
    Vervolgens wordt hij ergens anders ingezet, want hij is gesetteld tot zijn kist, dus werken zal die.


    Maak melding
  9. Die man walgt van de roversbende.
    Hij hft al lang genoeg meegewerkt. Pres zoekt het maar lekker uit verder. Hij neemt dan weer een Diaspora rover. Hij kan ze van afstand ruiken.
    Het SLM pand in ned moet terug in Sur boezem.
    Als pres zn vrienden wilt verrassen moet ht uit zn eigen zak


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES