dinsdag, mei 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVerdachten krijgen dure spullen mee nadat vervalst overmakingsbewijs wordt getoond

Verdachten krijgen dure spullen mee nadat vervalst overmakingsbewijs wordt getoond

-

Does Travel - naar Suriname

De politie in Suriname heeft deze twee mannen afgelopen donderdag aangehouden en in verzekering gesteld, wegens oplichting. De mannen worden ervan verdacht een iPhone en een Playstation na het tonen van een vervalst overmakingsbewijs, bij een bedrijf te hebben meegenomen.

De twee gingen op dinsdag 8 augustus omstreeks 13.00u langs bij een bedrijf aan de Commissaris Weythingweg. Ze gaven de medewerkers te kennen dat ze in opdracht van een zekere ‘Mitchel U.’ ter plaatse waren om de dure spullen op te halen.

Deze Mitchel liet daarbij een PDF file zien als bewijs van overmaking via internetbanking. Dit zonder achterlating van enige vorm van identificatie. Pas later ontdekte de benadeelde dat de overmaking nimmer heeft plaats gevonden en dat de getoonde PDF file niet van de bank afkomstig was.

De verdachten gingen ter plaatse met een witte pick-up. De man in het blauw gekleed deed zich voor als ‘Amar’ terwijl de man in het wit zich stil hield.

Er werd aangifte gedaan waarna de twee afgelopen donderdag door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) werden aangehouden. Recherche Regio Midden is belast met het onderzoek.

*UPDATE: de mannen zijn weer vrij. Uit onderzoek van de politie blijkt achteraf dat ze niets met de zaak te maken hebben en alleen transport rijden. Hun opdrachtgever, een geraffineerde oplichter genaamd Guido R. zit vast in deze zaak.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. Hahaha, zulke domme, stomme oplichters heb nog nooit gezien. Men moet weten dat ze zullen worden opgepakt. Zij moeten in de leer komen bij boefdraad want die is tot nu toe nooit opgepakt. Zelfs de rechters zullen de specialist oplichter boefdraad nooit zien.


    Maak melding
  2. Altijd horen we hoe hard deze mensen werken.
    Oplichten en bedriegen is hun werk. Noem 1 van ze in Su die rijk is geworden op eigen kracht, door hard werken. Geen drugs, geen vriendjespolitieke projekten, geen oplichterij geen diefstal.
    Kom niet met die verhaaltjes van hij reed taxi of die van hij was inklaarder. Ik woon niet onder een steen, al is mn huis van steen gebouwd


    Maak melding
  3. De splinter bij de ander wordt zwaar bekritiseerd terwijl men de superdikke rovers balk in eigen ogen niet wil zien. Om echt hier kotsmisselijk van te worden.


    Maak melding
  4. WTK jullie hadden eerst foto’s gezet van twee Hindoestanen, blijkt achteraf toch dat zij niks te maken hadden ermee maar slechts handelden voor een opdrachtgever. Ik vind het wel een blunder van welk media dan ook, om de huid al te verkopen voordat de beer geschoten is. Foto’s plaatsen heb ik niks tegen maar moet wel terecht zijn zo niet dan moet er een rectificatie plaatsvinden, ongeacht welk afkomst dan ook.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES