maandag, mei 6, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOmwonende: 'Nieuw aangelegd plateau Kwattaweg moet duidelijker gemarkeerd worden'

Omwonende: ‘Nieuw aangelegd plateau Kwattaweg moet duidelijker gemarkeerd worden’

-

Does Travel - naar Suriname

Omwonenden aan de Kwattaweg in Suriname ter hoogte van Protrade, zijn zeer tevreden over de aanleg van een zogeheten plateau op die plek. Dit vanwege de vele zware aanrijdingen die op de kruising Kwattaweg en Johan Adolf Pengelstraat.

Er is echter één probleem en wel in de avond: vanwege het ontbreken van duidelijke markeringstekens zien weggebruikers de aanpassing te laat en gaan op hun remmen staan. Het resultaat is gierende banden door het harde remmen en bewoners die wakker schrikken door het geluid.

Het plateau aan de Kwattaweg ter hoogte van Protrade staat er sinds zaterdag en is geplaatst door het Surinaamse ministerie van Openbare van Werken. Bij het naderen van bovengenoemde kruising moeten weggebruikers hun snelheid verminderen.

Een buurtbewoner vertelt aan de redactie van Waterkant.Net dat zij het een goed initiatief vindt, maar het jammer is dat het niet vooraf bekend is gemaakt, om weggebruikers erop te attenderen. Velen gebruiken de weg namelijk als racebaan.

“Ik heb haast de hele avond niet geslapen omdat autobestuurders in de avonduren hard moesten afremmen bij het naderen van het plateau. Door het plotseling afremmen maken de banden gierende geluiden waar je van schrikt”, zegt ze. Er staan 2 borden en wat witte strepen op de weg, maar dat blijkt niet genoeg.

Het plateau is nog niet voorzien van duidelijkere markeringstekens om het vroegtijdig op te merken tijdens het rijden. Ze hoopt dat daar spoedig verandering in komt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
  1. Er moeten op meerdere plekken een plateau komen maar de ow mini-ster ziet dat nog niet of heeft niet door of kan niet verder nadenken. Maar er is toch een wip die voor de mini-ster kan nadenken? Of is hij ook thuis gezet met behoud van salaris??


    Maak melding
  2. Wie gaat je vergoeden wanneer je je auto aan flarden rijdt op zo’n onduidelijk aangegeven plateau? Ik ben er 99,9% zeker van dat minister Nurmohamed zijn 10 schone vingers in onschuld zal.wassen en jijzelf zal moeten opdraaien voor de geleden schade.


    Maak melding
  3. Er staan twee gele borden met de tekst: plateau.
    En zie waar die staan!
    Elk wijziging in het verkeer moet aangekondigd worden.

    Manieren, van doen is voor het grijpen.
    Genieën, zijn bezig.
    Genieën betekent; iemand die niks weet, zit voornamelijk achter het bureau.
    En wordt “CHEF ” GENOEMD.

    De minister, kan met zijn team Genieën naar bv Nederland op werkbezoek gaan.

    Maar, het probleem is dat Debby, niet akkoord gaat en vindt dat het een snoepreis is.


    Maak melding
  4. Niet zeuren mensen, over 2 a 3 weken weet een ieder die dagelijks over deze gedeelte rijden het en past zijn snelheid wel aan . Auto rijden is ook opletten op borden en situaties en is niet de taak van de minister om je dat bij te brengen, dat leer je gewoon.


    Maak melding
  5. Ik vraag me af waarom Surinamers zo hard moeten rijden.
    Zo’n haast hebben ze toch niet om naar hun werk te gaan??
    Als je normaal rijdt dan hoeft je ook niet hard te gaan remmen.


    Maak melding
  6. @surined
    100% eens. Eerste vereiste in het verkeer is OPLETTEN. Je snelheid aanpassen schijnt voor velen een probleem te zijn en rijden door roodlicht lijkt wel een normale zaak. Drempels op een voorrangsweg werkt trouwens alleen maar vertragend. Ben vaker in het buitenland en zie drempels en plateaus slechts bij scholen en op binnenwegen van dichtbevolkte buurten.
    Verkeersdeelnemers zijn allemaal even verantwoordelijk om aanrijdingen te voorkomen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES