dinsdag, mei 14, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijOok aandacht voor Wereld Schoonmaakdag in Suriname

Ook aandacht voor Wereld Schoonmaakdag in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

In het kader van ‘Wereld schoonmaakdag’, die jaarlijks op 16 september wordt herdacht, zijn enkele organisaties bij elkaar gekomen om diverse gebieden landelijk schoon te maken. Hierbij worden de mensen daaromheen bewust gemaakt hoe belangrijk een schone omgeving is voor het welzijn van de mens.

elydorp is één van de plekken die is aangedaan, waarbij de Jongerenraad van Wanica in samenwerking met Stichting SuReSur (Support Recycling Suriname) en het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) van het ministerie van Openbare Werken (OW) de schoonmaakactie aldaar hebben uitgevoerd.

Raweena Tedjoe, districtsraadslid (dr) van Wanica en coördinator van de bewustwordingscampagne in verband met “Wereld schoonmaakdag”, geeft aan dat deze campagne gecontinueerd moet worden en dat vooral de jongeren daarbij betrokken moeten worden. Dit om op deze manier een betere toekomst te garanderen.

OGA-directeur Indersing Gangabisoensingh zegt dat een schoon milieu garantie biedt voor goede preventieve zorg. Hij zegt verder dat OGA dagelijks bezig is met het ophalen van vuil, maar dat een omgeving schoonhouden uitdagend is. “Daarvoor is de samenleving nodig”, zegt de OGA directeur. Hij roept eenieder op om ervoor te zorgen goed om te gaan met  vuil.

“Waste management is heel belangrijk en daarvoor zijn wij met zijn allen verantwoordelijk, willen wij een schone omgeving en een schoon milieu”, aldus Gangabisoensingh.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
  1. Surinamers zijn slordig en weten niet hoe
    het hoort, hoe met hun eigen vuil, sigaretten peuken, afval om te gaan.

    Neks no fout, bravo niet verbiedt mij om wat te zeggen en wat te doen, chemicalien bij mijnbouw in de goudvelden, vervuiling vd grond, oppervlakte water, toeteren als wilden in het verkeer, de autobestuurders maximale snelheid flink overschrijden, eigen regels hanteren in het verkeer, geen verkeersfatsoen, auto’s parkeren in goten, bomen omhakken in het oerwoud van Suriname en een maanlandschap achter laten, grote schulden maken met hoge renten bij crediteuren en deze niet willen aflossen, lenen, lenen en niet kunnen aglossen, bigi tin spelen, fisti prodo, hele massa ongeschoold is, willen allemaal leven als de kolonist, planten de graman, werken? ho! Willen allemaal ambte nar zijn. Er is nu een grote Bonaza van 700.0000.000 olie barrels in Sapakara en Krabdagu bronnen in blok 58 voor de kust van Suriname vast gesteld, maar niemand maakt voor zich zelf een eigen plan, met zijn kennis, ervaring, talent, persoonlijkheid, onderneming, enz om deze dit nu groter te gaan doen en haar of ziin onderneming groter te gaan maken. Ze zijn zelf daar voor te dom, lui om over na te denken en dit in een plan te zetten, haarbaarheidsplan te maken, klein beginnen en groter te worden en de marktleider in te worden, de durf /leg intelligentie ontbreekt.

    Surinamers zijn de meest luie mensen die er op deze planeet rond lopen. Willen lekkers en tjoekoes betalen aan corrupte ambtenaren die voor hun zaken moeten regelen.

    Vinden jullie het gek dat een land, gezegend met zo veel natuurlijke rijkdommen tot een vd armste landen van Zuid- Amerika behoort.

    Waar in de wereld is er een land waar mensen van Afrikaanse afkomst een goed leven kunnen leiden?

    Suriname zal het niet redden met de grote hoeveelheid miljarden US- dollars die het zal ontvangen, daar zijn de politici vd (grote) partijen, lapitalisten met hun enge eigen belangen, Surinamers in Suriname veel te dom voor.

    Denken aan algemene goede doelen voor de toekomst van de Surinamers, de republiek Surinsme kunnen ze niet. Daar zijn ze veels te dom voor.

    De enigste en slimme Surinamer die er is, is drs Eddy Jhairap, alle andere Surinamers zijn grappenmakers.

    Net zo vies hoe Suriname is met afval, zo vervuilt zijn hun hersencellen.

    Bauxietgelden? , goud?, ronde boomstammen? zeevisserij?? Toerisme?, zoetwaterbronnen?

    Surinamers hebben geen hersencellen en daarom
    zijn ze zo dom.


    Maak melding
  2. ipv hangen iop hoeken van de straat kunnen de heren een voorbeeld zijn voor de buurt…organiseer 1x per kwartaal een schoonmaak dag met de buurt…ipv op de hoek te staan, maak je nuttig..ga huis aan huis mensenmobilisrern…je buurtgenoten zullen dan ook heel anders naar je kijken. Maak samen met de buurt een planning..als het ministerie of de DC dit ziet zyllen ze met alle graagte helpen met vuilzakken en een afvoeren van de volle zakken.
    Ik zag op TV de schoonmaak dag van ramgoelamweg..omg big -big negre e knap tap a oekoe e loekoe….schudt je raas en ga mee helpen! maar teh a presi e soengoe, klagen ze…teh OW deh bezig foe set den pasi komen ze wel commentaar leveren en weten de beter hoe het moet….typisch geval van de beste stuurlui die aan val staan!


    Maak melding
  3. Aan alle
    Surinamers, Van jong naar oud

    Youtube:

    zie:
    – Ruanda.
    Niet 1 video van Ruanda bekijken, maar meerder videos van Ruanda bekijken.

    Doe dat ook in je straat, buurt, wijk, plaats, dorp, plantage, Paramaribo, Oerwoud,

    Bewust wording


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES