maandag, juni 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameDerde groep militaire tuchtrechters afgeleverd

Derde groep militaire tuchtrechters afgeleverd

-

Does Travel - naar Suriname

Het Instituut voor Defensie Opleidingen in Suriname (IDO) heeft afgelopen vrijdag de derde groep militaire tuchtrechters afgeleverd. In totaal gaat het om 18 militairen die deze cursus hebben afgerond. Met het in ontvangst nemen van hun certificaten zijn de kennis en vaardigheden tot straffen bevoegde/beklagmeerdere verder aangescherpt voor een professionelere uitvoering van een adequaat tuchtproces.

Majoor Brian Landveld, commandant van de Surinaamse Militaire Academie, is verheugd dat het IDO binnen enkele maanden de derde tuchtrechtscursus heeft kunnen afronden. Het is volgens de majoor belangrijk dat de officieren, die allemaal deze cursus hebben behaald, ook daadwerkelijk de opgedane kennis toepassen in de praktijk.

“De discipline binnen de organisatie wordt gehandhaafd door de officier. En dat zal pas een feit zijn als de tuchtrechters niet bang zijn om zonder aanziens des persoons op te treden, wanneer blijkt dat militairen zich schuldig maken aan tuchtvergrijpen dan wel handelingen die in strijd zijn met de militaire tucht en regels”, aldus majoor Landveld.

Na de kick-off van de tuchtrechterscursussen in januari, die na ruim 30 jaar weer zijn gehouden, werd eind maart de eerste groep tuchtrechters afgeleverd en in mei weer een tweede groep. In november dit jaar zal een aanvang worden gemaakt met de vierde tuchtrechterscursus en wel als onderdeel van de Voortgezette Officiers Opleiding (VOO). Die zal dan de laatste tuchtrechtscursus zijn voor het jaar 2023.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
  1. Je kunt in Surbabwe al na een cursus van 2 mnd. Tuchtrechter zijn en als vice president hoef je niet geschoold te zijn, je mag ook een bachelor diploma kopen.
    Dat kan alleen in Surbabwe waar je ongelimiteerd kan stelen, roven, moorden en veroordeelde drugscrimineel mag zijn en toch politiek mag bedrijven.


    Maak melding
  2. @ leny, waarom gunnen jullie de mensen hun promotie niet? Dat is een typische surinaamse hebi. Altijd weer negatief en vooral kankeren (jij en al je collega gezwellen) op de mensen die iets (hoger) bereiken in hun carrière. Als jij Leny iets nuttigs te doen had, zat je niet te broeden om anderen in een kwaad daglicht te stellen, maar had je fatsoenlijk werk.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES