zondag, mei 5, 2024
HomeNieuws uit SurinameSlimmie stoort zich aan berichtgeving over gebed; vindt dat Surinamers sensatiebelust zijn

Slimmie stoort zich aan berichtgeving over gebed; vindt dat Surinamers sensatiebelust zijn

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse ondernemer Samuel ‘Slimmie’ Kuik heeft een dag na zijn virale video, waarin hij tot God bidt om president Santokhi, vp Brunswijk en de ministers Ramdin en Ramadhin met bliksem te treffen, aangegeven dat mensen zijn uitspraken verkeerd hebben geïnterpreteerd.

“Niet iedereen is geboren om geestelijke dingen te begrijpen. Surinamers luisteren maar naar één deel van het verhaal, want je weet dat we sensatiebelust zijn”, zei Slimmie maandag in het programma Bakana Boskopu op Pipel FM.

Volgens de ondernemer heeft hij geen enkele verwensingen gedaan, maar slechts gebeden. Naar zijn zeggen ligt het uiteindelijk aan God om te kijken wat hij met dit gebed zal doen.

Slimmie, die zegt dat veel Surinamers laag tot helemaal niet geschoold zijn, heeft zich vooral ook gestoord aan het feit dat zijn gebed in een bericht is geplaatst door Waterkant.Net. Hij vindt vooral dat de rode draad van zijn video is weggelaten.

Zo beweert hij dat hij als ondernemer voor een half miljoen SRD’s is bestolen door de Surinaamse regering. Verder zou hij voor 600.000 US dollars benadeeld doordat middelen uit het BNTF fonds niet aan hem zijn toegewezen. Naar zijn zeggen doet de procureur-generaal ook niets, ondanks dat hij een aantal brieven naar het Openbaar Ministerie heeft geschreven.

“Ik heb brieven geschreven en die brieven blijven onbeantwoord. Na wan dagu skrif a briefie. Ondrosey fu a briefi na wan stempel fu wan dagupoot ye si? We moeten met beide benen op de grond staan en niet bang zijn om die dingen te zeggen. We moeten die dingen zeggen zoals ze zijn. De waarheid is hard”, aldus Slimmie in een onsamenhangend betoog op Pipel FM.

De ondernemer verwijderde de video op zijn pagina maar de beelden staan nog hier:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
  1. Het klopt dat niet iedereen geboren is om geestelijke dingen te begrijpen. Een daarvan is deze man. Het is een doodzonde om God te vragen een mens te doden.


    gemodereerd
  2. Men mag in Suriname blij zijn dat mensen deze manier van protesteren kiezen om hun ongenoegen kenbaar te maken.Er zit ook humor in terwijl de situatie in het land zeer ernstig is.Zelfdodingen, brute overvallen, prostitutie verschrikkelijke armoede,enz. zijn nog nooit zo hoog geweest. k heb liever deze manieren protesteren dan het geweldadig verzet van het volk.


    gemodereerd
  3. De Oude Hindoes hadden een andere aanpak om positieve verandering teweeg te brengen. Zij aanbaden God met de Gayatri Mantra. De Gayatri Mantra roemt eerst God en vraagt daarna als gunst van God slechts één ding: verlicht het verstand van elk wezen (mens m.n.) . Dus deze meneer kan in de leer bij een Hindoe geestelijke en de Gayatri Mantra leren. Voorwaarde is wel dat hij dan een vegetariër moet worden, want je kunt niet aan God vragen om het verstand van elk wezen te inspireren om vervolgens dat wezen te slachten en op te eten. Dat zou tegenstrijdig zijn.
    Overigens heeft hij ongelijk over Santokhi. Santokhi is geen Hindoe, maar een belijdende christen. Hij misleidt de Hindoes omwille van zijn politieke ambities. Hij laat de Hindoes in de waan dat hij een Hindoe is om hun sympathie te krijgen. Ook zijn vrouw is een fanatieke christen. Santokhi is bezig de VHP te christianiseren en heeft zijn christelijke geestelijke leidsman, Harold Pultoo, een mooie plek gegeven in het bestuur van de VHP. Samen wordt dus gewerkt aan de bekering van Hindoes binnen de VHP en het aantrekken van christenen van buiten om een Hervormden Partij te maken van de traditionele Hindoesaanse Partij.
    De overige Hindoestanen binnen de VHP staan erbij, kijken ernaar en sluiten hun oren, ogen en brein.


    gemodereerd
  4. Beste Slimmie,

    Ook mijn gedrag gaat weleens een grens over, en dat wil ik niet goedpraten.

    En Slimmie, weet u wat het betekent door een bliksem getroffen te worden?

    U, laat weten:
    “Niet iedereen is geboren om geestelijke dingen te begrijpen”.

    Omdat ik twijfel, dat u geestelijke dingen begrijpt, krijgt u, mijn voordeel.

    U bent, iemand die doorgaans een bepaalde religieuze wijding of zegening hebt ontvangen en u, uw leven laat leiden door SPOKEN.

    Terwijl velen, samen met u ongeduldig zitten te wachten in de wachtkamer van God, op de komst van God, dwaalt de waanbeelden in de hoofden en de bloeddruk schiet de hoogte in.

    India presteert het 75 jaar, na de onafhankelijkheid met een onbemand ruimtevaartuig op de maan te landen.

    Jullie soortgenoten, slagen erin, in minder dan 50 jaar onafhankelijkheid het hele land naar de maan te brengen


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES