zondag, mei 12, 2024
HomeNieuws uit SurinameMinister Somohardjo biedt excuses aan samenleving en media

Minister Somohardjo biedt excuses aan samenleving en media

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse minister van Binnenlandse Zaken Bronto Somohardjo heeft zijn excuses aan de totale samenleving en in het bijzonder de media aangeboden. Dat schrijft hij woensdagavond in een verklaring.

Eerder op de dag had president Santokhi, Somohardjo geadviseerd om zijn excuses aan te bieden aan Radio 10 en De Ware Tijd. Dit nadat de bewindsman was ontboden voor een gesprek op het Kabinet van de President van Suriname.

De president heeft bij dit gesprek zijn afkeuring over de uitlatingen van de minister uitgesproken. “Het handelen van de minister staat haaks op het grondrecht van vrijheid van vrije meningsuiting en de persvrijheid, en bovendien zeer incorrect naar de 2 mediahuizen en de Surinaamse samenleving toe”, aldus de president.

In een verklaring zegt minister Somohardjo het volgende:

“…Naar aanleiding van mijn uitspraken op 9 augustus tijdens de viering van 133 jaar Javaanse Immigratie ben ik ontboden door de President. Na een uitvoerig gesprek met de President en na eigen beschouwing en evaluatie concludeer ik, dat ik mij niet op de correcte wijze heb geuit. 

Ik besef dat mijn rol als minister 24 uren per dag is en dat deze rol soms onbedoeld wordt overheerst als prominent lid van Pertjajah Luhur, met name als ik op een politiek podium sta.

Een medium heeft uitlatingen gedaan waar ik me niet in kan terugvinden, er zijn andere manieren hoe ik mijn misnoegen had kunnen uiten. Ik bied mijn oprechte excuses aan de totale samenleving en in het bijzonder de media.

Het is geenszins mijn intentie om de persvrijheid te beperken of naar eigen voordeel te beïnvloeden. Ik zal mij onverkort inzetten voor u allen en het landsbelang en vertrouw op uw ondersteuning en kritische begeleiding. Dank voor uw kritische beoordeling, kanttekeningen en bezorgdheid om onze democratische beginselen niet te schaden. Voorts wil ik mij inzetten om samen met de media een code of conduct samen te stellen waarbij wij samen de omgangsnormen met elkaar bepalen – een code of conduct waar er in de discussie wordt gekeken naar de inhoud en niet naar de persoon…”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
  1. Bronto: Je excuses zijn niet gemeend. Ik hoop dat jij, Brunsie en Chan van het politieke toneel verdwijnen.

    Ik ben gewoon moe van jullie. Sodemieter maar gauw op!!

    In 2020 was Chan Santokhi mijn man en 3 jaar later hoop ik dat hij gauw oppleurt!!!


    gemodereerd
  2. Is goed dat de president deze idioot van een minister op zijn staart getrapt heeft. Hij zal nu wel zijn grote muil dichthouden. Zo vader en zo ook zoon, beiden nietsnutten.


    gemodereerd
  3. De ple-si-dent had zonder omhaal van woorden … Somohardjo
    met t.w.k … op staande voet … oneervol … moeten ontslaan;
    in zijn kielzog zijn vader… als “Staatsadviseur”.

    Het is niet de eerste keer dat brokken piloot Somohardjo in de fout gaat. In het Parlement heeft de voorzitter hem vaker moeten terechtwijzen.


    gemodereerd
  4. of dit is een lo go
    of de uitlatingen van lulloos hier die zeiden dat de bouterse op persoonlijke titel sprak en niet als president als hij weer eens een lo go had uitgekraamt.
    Uitstekend meneer de president dat u slomohardjo tot de orde roept.
    ik hou het op het tweede


    gemodereerd
  5. ‘Sheriif Tigri sab pé ai kras en bal’; bij de ‘bana bon’ Bronto durft hij het wel, maar bij de ‘awara bon’ Brunsie waagt hij het niet.


    gemodereerd
  6. stadsgerillia jij bedoelt zeker ex plesident bouterse echt wat een pleeborstel was jou vriend ddb

    dat president Santokhi minister somohardjo terug floot is terecht en die somohardjo heeft excuus aangeboden , okee , maar gaat hij weer in de fout dan moet hij op de schop


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES