vrijdag, mei 10, 2024
HomeNieuws uit SurinameNPS'er Assen: "Samenwerking NPS en NDP mogelijk, maar dan zonder Bouterse"

NPS’er Assen: “Samenwerking NPS en NDP mogelijk, maar dan zonder Bouterse”

-

Does Travel - naar Suriname

Een toekomstige samenwerking tussen de NPS en NDP is wel degelijk mogelijk. Volgens de NPS’er Ronald Assen zal de groene partij wel van mening zijn dat bepaalde figuren geen rol van betekenis meer zullen mogen spelen binnen de NDP. Hij noemt onder andere de naam van NDP-voorzitter Desi Bouterse.

“Er zijn natuurlijk ook andere figuren, want de NPS’ers hebben ook hun informatie. Er zal dan hiermee toch wel een vernieuwde NDP komen. En wie weet, misschien zijn er ook mensen binnen de NDP die zeggen dat samenwerking kan, maar dat er ook een vernieuwde NPS moet komen”, zei Assen in het programma Bakana Tori.

Een toekomstige samenwerking tussen deze twee partijen is al geruime tijd een discussiepunt, nadat NDP-leider Bouterse enkele maanden terug aangaf nooit een samenwerking met de VHP en ABOP te zullen aangaan. NPS-voorzitter Gregory Rusland reageerde zeer voorzichtig en diplomatisch op deze uitspraak van Bouterse en gaf aan dat het te prematuur is om nu al over samenwerkingen te praten.

Assen stelt wel een voorstander te zijn van het wijzigingsvoorstel van de VHP waarin gevraagd wordt om personen met een strafblad uit te sluiten van het vicepresidentschap en presidentschap.

“Ik ben het eens met die eis dat in de wet moet worden opgenomen dat personen met een strafblad niet meer gekozen mogen worden in bepaalde functies. En dan moet je dat niet alleen beperken tot het vicepresidentschap en presidentschap, maar dat ook uitbreiden naar de ministers- en onderministersfuncties. Het zullen dan voorbeeldfuncties worden naar de samenleving, de jongeren toe”, aldus de NPS’er.

Een toekomstige samenwerking tussen de NPS en de VHP is naar mening van Assen nog steeds mogelijk. Ondanks dat de groene partij enkele maanden terug de VHP de rug heeft toegekeerd en uit de coalitie is gestapt. Assen stelt dat heel wat NPS’ers vinden dat de VHP de NPS behoorlijk in de steek heeft gelaten nadat de NPS maar met twee tot drie zetels uit die verkiezingen is gekomen. Maar wat deze samenwerking betreft zal er wel wat verantwoording verschuldigd zijn aan de achterban van de NPS. Daarmee wenst hij voorzitter Rusland veel wijsheid toe.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
  1. NDP is net als LPF. Als de hoofdrolspeler overlijdt, zal de partij ook omvallen en geen relevante toegevoegde waarde meer hebben. Dit gaat dus niet zo lang meer duren is mijn schatting.


    gemodereerd
  2. NPS, vergeet niet niet dat DDB in 1980 en 1990 jullie hebben weggeschoten. En dan willen jullie met hem gaan samenwerken. Wel Zielig!
    En NPS heeft door fraude en list/bedrog de onafhankelijk doorgedrukt!
    Of is dar karma?


    gemodereerd
  3. als ndp belooft zijn wilde dieren terug naar het oerwoud te sturen en verder de nps niet te vernielen, want daarmee streven wij ons doel voorbij, ik pleit voor symbiose, niet voor parasitisme tussen de beide partijen. en nps mag ook zijn sabeltanden af en toe naar buiten zetten.


    gemodereerd
  4. Ik snap niet dat dat jong-nps als makke lammetjes die ouwe lui blijft volgen.
    De enige wijze is dhr Venetiaan, die heeft jarenlang heel goed samengewerkt met de vhp.

    Sinds die rusland voorzitter is gaat het aantoonbaar mis. Hoeveel bewijs is er nog nodig. En die assen, phoehoe, uit beleefdheid no commend. Het feit dat hij plaatsneemt bij een giftig medium zegt genoeg over zijn beweegredenen.

    Geef nou eens een keer tegengas en dien een motie v wantrouwen in tegen rusland. Hij is het niet waard.

    De BBQ is aangestoken, vuurtje wakkert…..
    Lit á faya.


    gemodereerd
  5. Slappe nps voorzitter moet ook eruit, heeft geen ballen, zul je zien dat nps zn glorie terug vind. Onder zn ministerschap is biliton en suralco weg, zie dat ook nps straks helemaal geen zetels meer krijgt onder zn leiding. Velen in de partij, de achterblijvers, weten dat nog niet.


    gemodereerd
  6. Het beste combinatie om Suriname te regeren is VHP samen met NPS maar zonder Rusland en Etnel.


    gemodereerd
  7. ndp zonder ddb wil niet zeggen dat er daar dan geen geen zeer grote en gevaarlijke criminelen zijn.

    De hele top vd ndp zijn zeer grote en gevaarlijke criminelen.

    Waarom zegt Ronald Assen niet, in de de top van politieke partijen, de leiders van deze partijen moeten geen grote criminelen hebben, maar mensen van onbesproken gedrag.

    Dat is dan zeer duidelijke taal, die iedereen begrijpt.

    De ndp-leiding, bestuur is niets anders dan een criminele bende die samen voor ddb veel grote en criminele daden/misdrijven hebben gepleegd, zich zelf hebben verrijkt en het land en de Surinamers vernietigd heeft.

    Iedere politieke partij die met de ndp na de verkiezing gaan samen werken, zorgt ervoor dat deze bende weer haar zaken verder veilig gaat stellen en zich zelf verder gaat verrijken.


    gemodereerd
  8. ik ben natuurlijk geen politicus en spreek daarom niet met gespleten tong. Ik vind dat NPSers, die voorstander zijn van een samenwerking tussen NPS en NDP (zonder Bouta) even stom zijn als NPSers die zeiden op Bosje en niet op Bouta te hebben gestemd. Of Bouta nu door natuurlijke of on-natuurlijke oorzaken van het toneel verdwijnt, maakt NDPers die in het verleden geen bezwaar hadden om hem (de massamoordenaar) te steunen, niet plotseling wel aanvaardbaar en betrouwbaar voor mij. Met of zonder Bouterse, ik zou, als ik het binnen de NPS voor het zeggen had, nooit met de NDP willen of kunnen samenwerken. Met de VHP samenwerken zou nog wel kunnen, omdat het ‘verraad’ dat de VHP heeft gepleegd naar de NPS toe, valt onder normaal politiek gedrag binnen de Surinaamse politiek; als de zetelverdeling tussen NPS en VHP omgekeerd was geweest, had de NPS waarschijnlijk op dezelfde manier de VHP ook ‘!verraden’.om de huidige coalitie met de ABOP niet te laten ‘bossen’.


    gemodereerd
  9. NPS jullie zijn onbetrouwbaar, dankzij jullie is het land in 1975 naar de klote geholpen !!!
    2025 bestaan jullie niet meer, mark my words !!!


    gemodereerd
  10. nog een overweging: he beste voor het land is dat ze gaan samenwerken. of je moet zeggen dat de toescheidingsregeling gehonoreerd wordt, en overzeese surinamers mogen stemmen. want dan krijg je een geheel ander beeld. als je een surinaams binnenlands beeld nastreeft, dan moet je het met surinamers doen die aldaar zijn. en daar zijn nps en ndp. en nu heeft vhp zo haar best gedaan om ndp te rehabiliteren, ik beschouwd hun nu dus als gerehabiliteerd. zoals ik al zei: overzeese surinamers stemmen niet mee, dus moet het aldaar gebeuren. en in ndp zitten nps’ers, after all.


    gemodereerd
  11. De forummers die zeggen … samen werking met de V….H…P kan/mag … maar zonder Rusland en Etnel.
    Wat Rusland betreft akkoord, begrijpelijk !!!!!!!!!!

    Wat … na dja dja vrouw Etnel … betreft kan ik me ook best voorstellen … alleen … kerels die bang zijn voor zulke vrouwen als Mevr. Etnel … zullen altijd dwarsliggen.
    Het zijn de mannen die de vrouw zien, als hun speeltje, hun onderdanige dienstmeid, niet Mevrouw{met hoofdletter}Etnel, NO WAY !!!!!!!!

    Willen diezelfde ” heren ” samenwerken met een V…H…P … waarbij figuren als Santokhi, Gajadien en Jogi … een hoofd{r}ol spelen. Er zijn meer onderkruipers in de top van de V…H…P. … die vallen vanzelf uit de boot.


    gemodereerd
  12. Henkes helemaal gelijk. Ben het deze keer 💯 met je eens.
    De meeste mensen die vermoord zijn door die didibri komen van de NPS.hoe kan je dan nog geloofwaardig zijn naar je kiezers toe?
    Die bobojantje moet samen met Etnel ophoepelen.
    Diana Pokie moet het bij de NPS overnemen,als nps nog een kans wil maken.


    gemodereerd
  13. Hier spreekt een diehard NPS’er:
    Hr. Assen … als min. van Def. heb je geen moment gedeugd.
    Denk je nu weer wat in de melk te brokkelen …. NOWAY … my man !!!!!

    Hr. Assen … je bent tegen samenwerking met de NDP van DDB …. dat mag … het is je volste recht … ik ben ook geen directe voorstander … maar waarom vertel je de samenleving niet het waarom?

    Tell the nation klip en klaar dat Bouterse je toenaderingen altijd heeft afgewezen … that’s the main reason.


    gemodereerd
  14. NPS heeft voor de onafhankelijkheid ellende gezorgd. De fascisten van de NDP zijn de veroorzakers van de huidige crisis. Liever geen Afro als leider van dit land want alles wat is opgebouwd wordt vernietigd. Geef mij dan een Inheemse of Chinees.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES