zaterdag, mei 11, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijNurmohamed over brug: "Het zijn allemaal hebzuchtige mensen die kritiek leveren"

Nurmohamed over brug: “Het zijn allemaal hebzuchtige mensen die kritiek leveren”

-

Does Travel - naar Suriname

Het feit dat de brug over de Corantijnrivier al zoveel jaren niet kon worden gebouwd, ligt volgens OW-minister Riad Nurmohamed vermoedelijk in het feit dat men geen overeenstemming kon bereiken over welk deel tot hun grondgebied toebehoort. Er is al een hele tijd discussie over wie jurisdictie krijgt over de brug en of een deel van de brug gaat behoren tot Guyana. Verschillende politici hebben hierop kritiek geleverd.

Nurmohamed reageerde woensdag hierop en zei: “Als iedereen gilt dat die brug van Suriname is, dan moeten wij betalen. Wie moet anders betalen? Wanneer dezelfde mensen die kritiek hebben met die ferryservice gaan, dan zijn ze vergeten wat ze aan kritiek hebben geleverd. Het zijn allemaal hebzuchtige mensen. Die denken aan zichzelf en niet aan het land. Dus voor die critici heb ik geen tijd. Dan zeggen ze niet: waar is de grens? Als je vaart op de rivier, dan is het niet dat je plotseling Surinamer bent en plotseling Guyanees. Dat bestaat niet. Als die brug komt, is het hetzelfde verhaal. Er is geen probleem”, zei de bewindsman woensdag voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM)-vergadering.

Volgens Nurmohamed is de bouw van de brug al jaren in de pijplijn, maar geen enkele regering heeft iets hiermee gedaan totdat de presidenten Chan Santokhi en Irfan Ali twee jaar terug definitief een besluit hiertoe namen.

De bouw van de brug over de Corantijnrivier is nu gesteld op iets meer dan een half miljard US dollars. Op dit moment zijn de ontwerpen al afgerond. Volgens de minister wordt er nu gewerkt aan een financiële en juridische overeenkomst. Over een paar weken zal hij ook zover zijn om aan te geven wie precies de geselecteerde aannemers zullen zijn die eventueel zouden mogen beginnen.

Hij benadrukte dat hij in ieder geval niet zal toestaan dat deze brug gebouwd zal worden ten koste van het volk en de economie van Suriname.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
  1. Dit geld had beter, een andere bestemming gekregen ”INFRASTRUCTUUR”.
    Dus deze man LULT uit zijn nek!

    sari tori


    gemodereerd
  2. Dat je ziek, achterlijk en dom bent zien we met deze uitspraak , dat we het al wisten maar nu is het 100% bewezen.
    Hebzucht zit bij jou omdat je geld krijgt voor de verkoop. Als Su GEEN geld heeft komt de brug nog niet. Wat voor haast is er met de brug?? Voor meer guyaneze criminelen???


    gemodereerd
  3. De brug moet komen, het is goed voor ontwikkeling van Surinaamse economie en met name voor Nickerie. NDP heeft op alle projecten kritiek ook op de project van Staatsolie om te investeren in zonnepanelen.


    gemodereerd
  4. Hij benadrukte dat hij in ieder geval niet zal toestaan dat deze brug gebouwd zal worden ten koste van het volk en de economie van Suriname.

    dus met andere woorden zegt deze idioot dat die brug er niet gaat komen?
    het volk heeft moeite rond te komen en de economie is dramatisch slecht
    dus elke srd is verspilt aan deze domme brug


    gemodereerd
  5. Wat Nurmohamed zegt heeft net zoveel waarde als wat de ook niet hebzuchtige Trump zei over de muur die hij zou bouwen op de grens met Mexico. Nurmohamed: “We will build the bridge and Guyana will pay for it”.
    Als de huidige Surinaamse regering echt niet even hebzuchtig is als de vorige regeringen, dan maakt ze het in orde dat de grensrivier tussen Suriname en Guyana, zoals normaal in de wereld, 50/50 van beide landen is. Beide landen draaien dan op voor de kosten om de brug te bouwen en de brug behoort 50/50 beide landen toe. Het ultieme bewijs dat de twee huidige regeringen van Guyana en Suriname niet hebzuchtig zijn, zou zijn dat we van het Tigrigebied een natuurreservaat maken, waar beide landen met hun hebzuchtige klauwen vanaf blijven. De Carbon Credits die dit zal opleveren kunnen de twee niet hebzuchtige vrienden dan mooi 50/50 onder elkaar verdelen.


    gemodereerd
  6. Het valt op dat deze minister héél vaak op weinig diplomatieke- maar ook op ongeciviliseerde wijze, verklaringen in het openbaar pleegt af te leggen. Deze egotripper is duidelijk geen aanhanger en beslist geen uitvinder van subtiliteiten………
    Hoewel ik geen psychiater ben, verdenk ik hem vanwege eerdere uitglijders van het bezitten van alle kenmerken en gedragsvormen die direct verband houden met narcisme………..
    Wat mij betreft is het daarom nu de hoogste tijd, om dit heerschap op het matje te roepen voor zijn ongebruikelijke openbare uitspraken en gedragingen als bewindsman door zijn beide superieuren…….

    Overigens lijkt het voor elk logisch denkend individu de normaalste procedure, dat alvorens tot definitieve besluiten te komen, eerst juridisch wordt uitgeplozen om goed vast te stellen, wie, Suriname of Guyana de (geografische en juridische ) eigenaar van de nieuw te bouwen brug over de Corantijn wordt……..het zou niet voor het eerst zijn, dat door onzorgvuldigheid c.q. onkunde aan Surinaamse kant, het arme volk naderhand met “een kat in de zak”wordt opgezadeld………..bij de landsgrenzen met Guyana, dienen zowel de Brazilianen in het zuiden, de Venezolanen westelijk en de Surinamers aan de Corantijn-kant, super alert te zijn op “landje pik” of anderszins…..Guyana is er immers héél bedreven in, zie de status van TIGRI!…..


    gemodereerd
  7. De ziekelijke minister van OW is weer uitgekomen met zijn ondoordachte uitspraken, hoe lang nog, mijn grootvader zou zeggen ” A NO LANGA A NO SJATOE” nog even en zijn ministerschap op OW tenminste is verledentijd.


    gemodereerd
  8. Zijn er geen goedkopere mogelijkheden of andere soort bruggen.

    500.000.000 usd is wel heel heel erg veeeel.

    Of guyana nou 1/2 betaalt en suriname 1/2. Dan nog is het peperduur.

    De ontwikkeling zal pas over 15-20 jaar zich gaan bewijzen. Nu heeft Su niks om te exporteren behalve rijst. Plus monie no de…………………..

    Max 100.000.000 usd moet zo een brug kosten en niet het 5 x voudige.

    Riad ga meer onderzoek doen. Samen met jou Nep Plagiaat plegende directrice shunandan.

    En no baar baar wan lo ka sani lek joe na sabi mang. Alla san je lul wan iepi.

    Begin 6e rijweg schoon te maken voor mensen die daar landbouwgrond hebben. En wel tot aan de sluis.

    Werken de pompen bij uitkijk al?????????

    Faf AZ nanga tapoekoe keizerstr en vanissingastraat. Ie check.
    Faf pomona
    Faf doebe. A watra e hari. Mek joe directrice (nep kopie) go check a torie datie.


    gemodereerd
  9. Die idioot geeft geen antwoord op de vraag wie jurisdictie zal hebben op die brug op surinaams grondgebied. Suriname heeft jurisdictie op het heel grondgebied van suriname met alles wat er op staat. Als deze minister een vreemde mogendheid jurisdictie geeft op Surinaams grondgebied handelt hij in strijd met de grondwet.


    gemodereerd
  10. Waarom gedraagt deze minister zich als een gebeten hond. Hij is een van de ministers die zijn plaats niet kent, hij vergeet waarom en voor wie hij minister is, namelijk voor dezelfde mensen die kritiek leveren en die hij nu hebzuchtig noemt. Hij kan niet duidelijk maken waarom de brug nu moet komen en wat het echt gaat kosten en wie de eigenaar wordt.
    Deze minister komt met zijn blablablabla alleen om iedereen te misleiden, de boel maskeren, dan hoeft hij geen details wereldkundig te maken.


    gemodereerd
  11. Vooruit laat die brug maar komen want een brug staat garant voor de vooruitgang en ontwikkeling van dit land. Vergeet niet dat de fascisten zich nooit verzet hebben bij de aanleg van de Highway Delano Bouterse waarvan welgeteld twee voertuigen per dag gebruik van maakt. Het achterland van Zanderij(richting Hannover) is nog steeds een achtergebleven gebied. Neen, met deze brug ben ik 100% ervan overtuigd dat deze brug de economische welstand van Suriname ten goede komt. Suriname heeft deze brug harder nodig dan Guyana. En al die mensen die verwijzen naar het argument dat het geld beter aangewend kan worden om de honger te bestrijden…in Suriname groeit van alles en als men honger lijdt is dit voor eigen rekening en risico. Een groot deel van het volk is te verwend geraakt met voedselpakketten.


    gemodereerd
  12. de minister kan ziek zijn , maar hier zijn vele zieke aanhangers van bouterse , want die is ziekste van heel suriname , deze zieke wilde ook bruggen bouwen , maar wij zien geen bruggen , dat geld werd gebruikt om hun zakken te vullen , o ja hij heeft een brug laten bouwen op zijn weg van a naar b , maar die zieke gast heeft de chinezen niet betaald , dat moeten wij nu betalen , wat een zieke gast he


    gemodereerd
  13. De reacties hier bewijzen nog eens dat Surinamers en dan voornamelijk de Creolen geen lange termijn visie hebben. Die brug gaat geld kosten. Dat heet investering. Het uit berekend dat de brug zichzelf in 10 jaar terug zal verdienen door handel tussen Guyana en Su. Rijst, groente en vruchten naar Guyana export alleen al jaarlijks op 50 miljoen dollar geschat.

    Maar leg dat eens uit aan dit volk.


    gemodereerd
  14. Er is nog geen aanbesteding geweest, maar de suri klaagmuur is nu al overbelast…

    Tegen de tijd dat de bouw start is elke suri waterbouwkundig ingenieur of architect. Dan kunnen ze hun eigen centjes verdienen ipv te teren op subsidies.

    Of… geef ze te eten zoals sommige wille, totdat het geld op is, dan zien jullie wel weer.
    Ete & drinke is geen productie een brug wel!

    Go Nuri 💪


    gemodereerd
  15. Het artikel gaat over de bouw van een brug over de Corantijnrivier, maar wordt een mooie foto over de Coppename rivier afgebeeld. Aibaja, ik was al blij, dacht dat met de bouw van de brug al was begonnen. Dus niet. Lijkt mij logisch dat Guyana de helft van de kosten betaald. Of is hef een doorsluis contructie van Shurunaamse valutas????

    ANTW: Nederlands is moeilijk noh? Er staat toch ‘Voorbeeldfoto’.


    gemodereerd
  16. Waarom een brug bouwen terwijl er geïnvesteerd kan worden in de productiviteit van het land.De VHP is bezig met de uitverkoop van Suriname.Deze figuren hebben geen echte binding met Suriname. Er moet vreemde valuta verdiend worden om de SRD sterker te maken. Een paar jaarcterug was de Russische min van buitenlandse zaken op bezoeknin Suriname.Deze bewindsman adviseerde om granen te gaan verbouwen.De wereldbevolking moet eten.Suriname kan in ern deel van deze behoefte voorzien. Het land heeft heel veel vruchtbare land dat onbenut blijft.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES