maandag, mei 6, 2024
HomeNieuws uit SurinameJogi benieuwd of vp Brunswijk ook zijn kinderen op hoge posten zal...

Jogi benieuwd of vp Brunswijk ook zijn kinderen op hoge posten zal verwisselen

-

Does Travel - naar Suriname

Parlementariër Mahinder Jogi hoopt dat vicepresident Ronnie Brunswijk zichzelf een spiegel zal voorhouden bij de aankomende reshuffling die naast ministers ook zal moeten gelden voor directeuren van staatsbedrijven in Suriname.

Naar zeggen van de VHP’er heeft de tweede man van het land een heleboel van zijn kinderen in hoge functies op verschillende posten benoemd. Jogi is daarom benieuwd of Brunswijk de handen in eigen boezem zal steken en ook zijn kinderen, die eventueel slecht presteren, zal verwisselen.

“Ik hoop dat de Surinaamse vicepresident de handen in eigen boezem steekt. Hij heeft een heleboel van zijn kinderen die een andere naam dragen, benoemd bij bedrijven als directeuren”, zei Jogi op Culturu TV.

Bij de start van de regeerperiode werd bekend dat districtscommissaris Fulgence Javinde en NVB-directeur Fariyal Renfurm kinderen van Brunswijk zijn. Ook is zijn jongere broer Leo Brunswijk nu directeur van de NV Energiebedrijven Suriname. Brunswijk zei in oktober vorig jaar dat hij van mening is dat zijn familieleden net als alle anderen, recht hebben op een werk. De vp heeft recent aangegeven dat hij in tegenstelling tot een jaar geleden nu wel ready is voor een reshuffling van het kabinet.

Het is nu wachten op president Chan Santokhi die als hoofd van de regering zaterdag uit Brussel is teruggekeerd. Ondertussen heeft minister Albert Jubithana besloten om per 1 augustus te stoppen als minister. Jogi stelt dat hij benieuwd is of minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie ook op de reshufflinglijst van de vp staat.

“Want veiligheid is een zaak die continu wordt aangekaart. Ik heb niets tegen die minister en ik vind niet dat hij weg moet, maar ik ben benieuwd wat de gronden zijn van de voordracht van de vicepresident”, aldus de politicus.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
  1. Ze hoeven niemand weg te halen want overal hft chan commissie’s. Die krijgen geld voor de werkzaamheden.
    De rest zijn sierpaarden. Geen 1 minister van chan zn dreamteam deugd. Net zo min als hij


    gemodereerd
  2. Een volkomen legitieme vraag die Jogi stelt. Het is voor velen al langer een doorn in het oog dat deze VP zijn kinderen en familieleden op posities heeft gezet waarvoor beter en gekwalificeerde mensen in aanmerking moeten komen. Zo een L. Brunswijk wat heeft deze man gepresteerd behalve dat hij de Staatskas aan het leegroven is ? Heeft hij een gedegen opleiding genoten? Heeft Leo ooit iets ondernomen behalve rooftochten ? Dan kan men wel wijzen naar ZE Santokhi dat hij ook hetzelfde doet maar de mensen die door Santokhi aangenomen zijn, hebben in ieder geval een opleiding genoten dan wel zijn het zeer geslaagde zakenmensen.
    Ook ik ben nieuwsgierig naar de rolverdeling. Blijven de kinderen van de VP op hun posities of vindt er daadwerkelijk een wijziging plaats? Tot nu toe heeft Brunswijk alleen maar BS lopen te verkondigen en is hij mede de oorzaak van dat het beleid zoals door ZE Santokhi is voorgehouden niet succesvol verloopt.


    gemodereerd
  3. Ik ben ook ben ook benieuwd of Bravo zijn (buiten) kinderen gaat staveren als een pakje speelkaarten.. ik ben ook benieuwd waarom Jogi alleen uitkijkt naar het eventueel reshufflen van Bavo’s (buiten) kinderen, maar totaal niet benieuwd is of hetzelfde gaat gebeuren met de kindeten van Sheriff? Beste heer Jogi, ik kan U nu al vertellen dat de (buiten) kinderen van Bravo gewoon blijven zitten waar ze zitten als de kinderen van Sheriff mogen blijven zitten waar ze zitten, ook al zou dat ergens in Miami zijn.


    gemodereerd
  4. Laat de grondrover Jogi eerst in zijn eigen achtertuin kijken alvorens hij commentaar levert op anderen. De VHP onder leiding van Chan Santokhi is kampioen als het gaat om family and friends beleid. Santokhi heeft voor zijn dochter en zoon toch ook mooie baantjes geregeld. Melissa is toch ook pas nog meegereisd naar Brussel en dit op kosten van de belastingbetalers.


    gemodereerd
  5. VP, broertje en kinderen hebben geen gedegen opleiding genoten, precies hetzelfde als toen bouta de coup pleegde en zo aan de macht kwam, van sergeant naar kolonel. Dus de gap is te groot, dan hoe wil je een land besturen met een marginale opleiding? Hun instinkt gaat het gewoon oveenemen en jullie zien het resultaat van beide. Het zal nooit goed gaan als deze figuren nog aan de macht komen door hun valse beloftes en gelukkig heeft minister jubitana dat ingezien en heeft bedankt


    gemodereerd
  6. Papa Jantje uit Livorno (voortaan PJUL)

    Je schrijft o.m.: “Dan kan men wel wijzen naar ZE Santokhi dat hij ook hetzelfde doet maar de mensen die door Santokhi aangenomen zijn, hebben in ieder geval een opleiding genoten dan wel zijn het zeer geslaagde zakenmensen”.

    Ik wil je er héél graag op wijzen, dat enkel opleiding dan wel zeer geslaagd zijn als zakenmensen, hoegenaamd geen enkele garantie is om een succesvol en respectvolle leider te zijn…….wat dacht je bijvoorbeeld van de noodzakelijke eigenschappen w.o. expertise/ambitie en vooral visionaire kwaliteiten, integriteit, waarden en normen?……..aangezien dergelijke talenten, kwaliteiten en competenties die ik je net heb opgesomd waarschijnlijk helemaal niet voorkomen in jouw (klaarblijkelijk zéér beperkte) vocabulaire, kom ook jij bij mij over als een super lichtgewicht (maximale opleiding 4e klas LO in Surimaribo) en kun je daarom jouw alias voortaan beter definitief wijzigen in “BOBO JANTJE of DONG KAW TERE JANTJE uit whatever……”….een dergelijke alias komt immers veel beter overeen met jouw “enorm” hoge IQ….


    gemodereerd
  7. Aan pres Santokhi had Jogi ook deze vragen gesteld, maar geen antwoord gekregen, ik denk dat hij ook geen antwoord gaat krijgen van de VP. We zijn nog niet zo volwassen om volwassen met elkaar om te gaan. De VP gaat dit als een persoonlijk aanval ervaren en niet als een beleidsmatige.
    Dat wij opgescheept zitten met deze situatie hebben wij aan Santokhi te danken, hij heeft geen screening gehouden bij de kandidaatstelling. Santokhi werd door haast gedreven dat hij alles maar slikte.
    Pres Santokhi heeft geen enkele zicht op wat de Abop ministers willen uitspoken, hij heeft weliswaar enkele commissies om toezicht te houden, die worden echter veraf gehouden van wat er in werkelijkheid gebeurt.
    Aan de andere kant, de ministersploeg van de VHP heeft ook niet veel gedaan aan duurzame vernieuwing.
    Bij beide smaldelen van de regering, zowel bij de Abop als bij de VHP, heerst een credo van, we zijn er alleen om op de winkel te passen, onze beide leiders, Pres Santokhi en VP Brunswijk bepalen het beleid, tôg, (er is geen of nauwelijks sprake van een partij programma)
    Niet vergeten zijn de vele ‘schandalen’ veroorzaakt door de VHP-ministers die onder schimmige en vage voorwendselen zaken gedaan te krijgen die het daglicht niet kon velen.
    Kortom, de hele ministersploeg had op de schop gemoeten, nu is het te laat.
    Jogi is te laat, zoals altijd, en wel drie jaar.


    gemodereerd
  8. Gaat Chan zijn waardeloze kinderen weghalen?? En zijn vrouw?? Ze krijgt toch van alle kanten geld?? Jogi ga jij de gestolen percelen teruggeven??
    Al de gestolen gelden van Su moet hele top tetuggeven. Ik stem voor degene die mij kan overtuigen dat ze deze hele bende opsluiten


    gemodereerd
  9. Van deze hyena-hond hoef je niks goeds te verwachten. Altijd maar het gel.l dat Chan friends & family faciliteert, terwijl er veel wordt gezwegen over deze idioot die misbruikt maakt van z’n macht om z’n familie te accommoderen.
    Hij voelt zich boven de wet. Een poosje geleden werd in de auto’s van z’n bewakers een grote hoeveelheid cronto gevonden. We hebben nooit vernomen dat er iemand veroordeeld is.
    Deze man is op didibrie na, de 2e grote schande voor het land.


    gemodereerd
  10. PJUL ik ben het niet met je eens.
    Uit zeer betrouwbare bron weet ik dat de familie die de president op de posten heeft gezet, bijna allemaal hun diploma heeft gekocht.
    En als jij de zakenmensen kent die de functies bekleden, dan hoor jij te weten dat het bijna allemaal drugsbaronnen zijn. Zo kan iedereen zichzelf zakenman noemen toch.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES