zondag, april 28, 2024
HomeNieuws uit NederlandNederlands kabinet gevallen na mislukken akkoord over asielmaatregelen

Nederlands kabinet gevallen na mislukken akkoord over asielmaatregelen

-

Does Travel - naar Suriname

Het is het Nederlands kabinet niet gelukt om tot overeenstemming te komen over maatregelen om de asielinstroom te beperken, wordt gemeld door verschillende bronnen rond het kabinet. Daarmee komt er een einde aan kabinet-Rutte IV.

Het kabinet is gevallen vanwege de slepende asielkwestie. Na dagenlange crisisoverleggen zijn de regeringspartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie niet tot een akkoord gekomen over een strikter asielbeleid.

Het hele kabinet gaat vooralsnog ‘demissionair’ door als premier Mark Rutte vrijdagavond zijn ontslag aanbiedt, zeggen bronnen rond de coalitie. Wanneer er verkiezingen komen en hoe het nu verder moet, is nog niet duidelijk.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

20 REACTIES
  1. Kijk: dit nu is echte democratische politiek. Opstappen en wegwezen.
    In Suriname kijkt men de andere kant uit. Schandalen op schandalen: maar die gasten zitten er nog. En nu een gespleten geest die zich nu tot een soort koning wilt laten kronen.
    En de DNA .? Klojos bij elkaar.


    gemodereerd
  2. Pinocchio zou Sheriff en King Brufasa.moeten inhuren om te leren hoe partijen, die niets en dan ook niets met elkaar gemeen hebben, toch jarenlang in dezelfde regering kunnen blijven samenwerken.


    gemodereerd
  3. Je kan lullen wat je wilt over deng bakras. If a ne go a ne go. Nieuwe verkiezingen. I Su, zal dit nooit gebeuren teveel vriendjes politiek en ze zijn te dieftig. Men moet zijn zakken vullen ten koste van het volk.


    gemodereerd
  4. nu het Nederlands kabinet gevallen is , zal Suriname het nakijken hebben , alles dat Nederland zou ondernemen en ook de excuses gaan van tafel , santokhi je zal met schurkenstaten om de tafel moeten zitten , maar daar was je toch al mee bezig
    als er nieuwe verkiezingen komen daar in Nederland en als de boerenpartij bbb en geert wilders de pvv het winnen , dan ziet het er slecht uit voor de gevluchte Surinamers , en Suriname zit helemaal niet te wachten op die lui want die kunnen ook niet werken

    wanneer valt hier de regering santokhi dan wordt het hier een chaos en er zal een burgeroorlog komen , want 66% wilt de ndp niet


    gemodereerd
  5. Geeft niet.Vanaf morgen is Sur.een koninkrijk.En Leo wordt dan premier.


    gemodereerd
  6. Hiep Hiep hoera kabinet gevallen.
    Nooit meer Rutte.
    Wat gaat de pres nu doen.
    Ik hoop dat Nederland niet zo welkom meer is


    gemodereerd
  7. Dit is zeer slecht voor Nederland.

    Ben het wel eens dat het gezeik over die asielzoekers moet stoppen. Is too much.
    Zware zet v Rutte, helaas worden dringende zaken vooruitgeschoven. De verplichte EU targets worden wss niet gehaald. Dat betekent zware boetes en geen EU geld.

    Goed! Verkiezingen in november, rond de ZP- periode. Dit wordt wat.

    En toen, toen kwam er een driedubbele punt achter de komma. BBB is anti-diversiteit, als de koeien maar op tijd gemolken worden das belangrijk. Vooralsnog lokaal de grootste.

    De linksen staan te trappelen. We kunnen niet leven van minder stikstof en klimaatbeleid.
    Dus het wordt weer VVD en D66.

    Achterlijke vergelijking met suri. Wil je dat de coalitie stopt. Prima hoor, zonder nieuwe kieswet en het wordt inderdaad een chaos met al die 50 éénmansfracties Aan jou de keuze.


    gemodereerd
  8. @Wat, wat zit je nou uit je gore nek te lullen over gevluchte Surinamers?
    Zelf ben je hier uit het land geknikkerd met een levenslange oprot-premie van rond de €400, waarmee je – dankzij de hoge wisselkoersen) de bon-vivant in Suriname kunt uithangen. Ik en velen met mij hier in Nederland zijn dankzij goed onderricht en noeste arbeid redelijk gesetteld en absoluut niet afhankelijk van politiek. En mocht de leefbaarheid onverhoopt veranderen in een situatie zoals jullie vandaag de de dag in Suriname kennen, dan heb ik nog altijd de mogelijkheid om te verkassen naar een ander land; iets dat ik al jaren doe, zij het voor kortere periodes.
    @Wat, dat kan jij helaas niet zeggen. Succes daar in dat apenland met jullie tot koning bekroonde King Kong.


    gemodereerd
  9. Ik hoop volgende regering milder en socialer voor mij als buitenlander want deze regering was ver overtijd zeer verrot, ook deze kabinet met racistische ambtenaren die racisten moeten ook weg daar de toeslagen affaire etc. Ik ben blij dat de regering gevallen is, ik had geen vlees meer op mij botten. Betalen, betalen en nog eens betalen en geen werk en ook geen uitkering niets arme overleden zorgde goed voor mij.


    gemodereerd
  10. Rutte had dit probleem rustig kunnen oplossen door al die miljarden die de vluchtelingen kosten te investeren in Suriname. Velen van de vluchtelingen zijn goed geschoold en niet lui om te werken ,de kleine groep terroristen eruit filteren en de rest de mogelijkheid bieden om in Suriname te gaan wonen en opbouwen. Nederland heeft geen ruimte maar Su wel en dat zou zorgen voor een bevolkingsgroei en meer economische voordeel . Wie zou weigeren terug sturen naar land van herkomst. Al de landen waar deze mensen van komen zullen gelijk ook zaken met SU doen.


    gemodereerd
  11. haha, kaag en wopke dachten dat Rutte weer zou toegeven, dat hij om zijn kabinet bij elkaat re houden hij WEEEEEER water bij de wijn zou doen
    NEKS drvan.
    Rutte heeft duidelijk gemaakt; tot hier en niet verder.
    Als hij ze hun zin had gegeven dan zouden zij de baas zijn en hij zou deklappen krijgen als er steeds meer vreemdelingen hoer zouden komen
    Nu kunnen ze allemaal naar huis. Kaag wilde stoppen riep ze toch, mijn kinderen en nog een lo ka. Nu zullen we zien dat ze weer lult.
    Ik stem weer op VVD wat er ook gebeurd


    gemodereerd
  12. persoon , 7 juli 2023 Bij 22:15 , jij bent zo dom knulletje , ja jij zal er ook uitgegooid worden als de bbb en de pvv daar in holland gaan regeren , jij zal het merken


    gemodereerd
  13. duo , die hollanders komen niet meer , maar jij en wij zullen honderden duizenden nietsnutters erbij krijgen , nou ons land suriame zal nog sneller verzuipen


    gemodereerd
  14. Het ziet er echt niet slecht voor allochtonen van Surinaamse afkomstig als er een rechtse regering zou komen.
    Laten we we eerlijk kijk wat er recent in Frankrijk is gebeurd, wie zijn het die vernieling en winkels hebben leeg geplunderd. Het zijn wel migranten uit noord Afrika, Tunesië, Marokko en het midden oosten, Irak, Syrië enzz.
    Men heeft ze opgevangen maar deze asielzoekers hebben een dubbele agenda.

    Kijk maar in Nederland Ter Apel COA. Kan deze gelukzoekers niet opvangen. Ze jatten in de winkels, met het mooie zomerse weer vallen ze die Hollandse meiden lastig die korte rokjes dragen. In hun land zijn ze dat niet gewend. Ze kunnen zich nergens aanpassen ze hebben ook een dubbele agenda.
    Ze hebben een doel om van Europese landen een Islamitisch Europa te maken.
    Wilders had de regering gewaarschuwd maar men negeerde Wilders. In Engeland heb je Islamitische wijken waar ze Sharia patrouille uitvoeren.

    Kijk maar in België Molenwijk, dat is een Marokkaanse Islamitisch bolwerk geworden. Kijk maar in Zweden daar heeft men ook problemen met dit woestijn gespuis.
    Denemarken heeft een goed asielbeleid. Daar moet Nederland van leren.
    Het is te zot voor woorden de huizennood is zo hoog, woningzoekenden die jaren staan ingeschreven komen niet in aanmerking voor een woning. Asielzoekers krijgen voorrang, zelfs werkenenden gaan naar de voedselbank. Alles wordt duurder, boodschappen wordt onbetaalbaar, oude van dagen komen niet rond van hun Aow. En blijf maar deze woestijnratten hiernaartoe te halen. Waarom gaan deze moslims gelukszoekers niet naar Dubai, Saudi-Arabië Arabië, Qatar enzzx.
    Waarom komen ze naar hetheidense democratische Europa.
    Mijn buurman uit Syrië heeft inmiddels 5 kinderen een huurhuis, een grote auto en een uitkering. De achterliggende gedachte van deze Araboeren is om zich te vermeerderen waardoor ze over een x aantal jaren demografische heel hard groeien en dat ze daardoor al wijken overnemen om daar de de sharia in te voeren.

    En overal in Europa en de rest van de wereld, nemen ze veel kinderen on hun Islamitisch kalifaat te realiseren.
    Denk maar goed na wat ik hier betoog.
    Wat je nu in Europa ziet dat rechtse partijen zich nu laat profileren in Europa en terecht. Die komen in opstand voor hun democratische recht en vrijheid. Men wil geen woestijn cultuur, die geen vrijheid kent, onderdrukking van vrouwen minderheden, Deze ratten kennen geen seculiere staat, Het geloof staat op de eerste plaats, ze doen alles wat Allah heeft verboden, zo schijnheilig zijn ze.
    Oprotten met die zooi, lekker in de woestijn blijven. Beschaving hebben ze nooit gekend, Het is geloof te vuur en zwaard verspreid.


    gemodereerd
  15. # Het kabinet is gevallen vanwege de slepende asielkwestie. #
    Het werd een slepende kwestie vanwege Mark Rutte. Door te rekken, te drammen, te dreigen en met halve waarheden de tegenstanders zand in de ogen te strooien hoopte Mark Rutte toch zijn zin te krijgen. Asielzoekers worden in Nederland al een tijdje in twee categorieën ingedeeld. Een A en een B categorie. Asielzoekers in beide categorieën krijgen asiel, maar alleen zij die de A-status hebben mogen hun gezin naar Nederland laten komen. Het werd niet zo gezegd maar men kan hieruit opmaken, dat volgens Rutte en zijn VVD de mensen met een B-status blij moeten zijn dat ze in Nederland asiel krijgen en niet teruggestuurd worden naar hun land van oorsprong waar ze dood gemarteld kunnen worden.
    Dat mensen met een B-staus in hun land van oorsprong nog een gezin hebben wachten, is volgens Rutte het probleem van de asielzoeker in Nederland.
    Rutte en zijn partij de VVD hebben het niet alleen voor het zeggen bij zulke beslissingen omdat ze in een coalitie zitten met andere kleine partijtjes.
    Partijen als het CDA en D66.
    Één van deze partijen is de
    ChristenUnie. Deze partij is wat het CDA vroeger was. Dus vóór de gewone burger en voor de landbouwers, veehouders enzv. Al deze groepen is het CDA ondertussen kwijtgeraakt door wanbeleid en eigenbelang. De huidige CDA politici zitten er voor zichzelf, familie, vrienden en voor het grote salaris. VVD politici hetzelfde.
    Maar ChristenUnie politici trekken zich het probleem van B-categorie asielzoekers aan. En de ChristenUnie hebben Rutte ondanks diens druk en chantage zijn zin niet gegeven.
    Misbaksel Rutte liet dus de huidige regering omvallen.
    Rutte hoopt opnieuw een regering te kunnen vormen en daarbij de ChristenUnie uit te kunnen sluiten van deelname. En dan toch zíjn plan door te drukken om een A en een B-categorie asielzoekers in stand te houden.
    De reden? Het ontmoedigen van asielaanvragen in Nederland door mensen uit Moslim en Afrikaanse landen.
    Verkapt racisme ? Met het excuus dat het in Nederland al te vol is met vluchtelingen uit Ukraine.


    gemodereerd
  16. Eindelijk, zal tijd worden…

    En nu meteen doorpakken!

    Sowieso, alle gelukzoekers die eerst door tientallen veilige landen zwerven meteen een enkele reis terug geven.

    En meteen grenzen dicht.

    Euro afschaffen en weer lekker terug naar de harde gulden, weg met die corrupte eurofielen uit Brussel!

    Asielstop per direct.

    Minderjarige kinderen, die doelbewust door hun familie vooruit worden gestuurd om zo hele families / na-reizigers gratis binnen te halen.

    Gelukzoekers die criminele delicten plegen, met heel de familie het land uit flikkeren.

    Gezondheidszorg terug naar de overheid.

    Openbaarvervoer terug naar de overheid.

    Post terug naar de overheid.

    Ik weet het gaat nooit gebeuren, maar een mens mag tot dromen of niet?


    gemodereerd
  17. Het kabinet m.rutte is gevallen.De Komma is dus een put geworden.

    Surinamers zijn net zo ver als voor de komma, gewoon een punt.

    Er zal weinig waarde en betekenis worden gegeven aan, ten kon drai!, van koning wim.


    gemodereerd
  18. Zijn gezicht spreekt boekdelen.

    Het huilen staat hem nader dan het lachen.

    Ook aan de komma van de verwachtingen is nu een punt hierdoor gezet.

    WAt enige hoop biedt is de zin van Koning Wim, Tin Kon drai!


    gemodereerd
  19. Een rariteiten kabinet dat o.a. de Covid19 vaccinatie door de strot van het volk heeft geduwd en dan geen verantwoordelijkheid wil nemen voor de oversterfte en al de ernstige bijwerkingen waar mensen aan lijden, is gevallen over …. asielzoekers.
    Klaus Schwab heeft vast een functie binnen de WEF voor Rutte. Die zien we niet meer terug in Nederland. Gelukkig.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES