donderdag, mei 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameBrunswijk: "Vp is miljonair; bijna elke maand verdeel ik auto's als hobby"

Brunswijk: “Vp is miljonair; bijna elke maand verdeel ik auto’s als hobby”

-

Does Travel - naar Suriname

Vicepresident van Suriname tevens ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk ligt niet wakker van de kritiek op hem voor het feit dat hij recent een Toyota Prado en een Hilux heeft gegeven aan twee kapiteins te Apoera en Washabo. Hij stelt recent ook auto’s te hebben verdeeld in het district Marowijne.

NDP-parlementariër Jennifer Vreedzaam stelde dat Brunswijk met het uitdelen van de auto’s wederom getoond heeft dat hij daar was om verkiezingspropaganda te voeren en niet om de problemen van de Inheemse woongebieden op te lossen.

Brunswijk zei woensdag voor aanvang van de wekelijkse Raad van Ministers (RvM) vergadering hierover: “Alla mun mi e praat wagi; elke maand of om de twee maanden verdeel ik auto’s.”

Volgens de tweede man van het land mag hij dat doen, omdat het om een privé aangelegenheid en hobby van hem gaat. Dat de districtscommissaris Josta Lewis geen dienstauto heeft, moet hier geen probleem zijn. Naar zeggen van de vp heeft de burgermoeder hem gevraagd naar een dienstauto, waarna hij beloofd heeft moeite te maken zodat ook zij over een vervoersmiddel beschikt. Ook de kritiek dat hij geen vergunning had voor het houden van een loterij, wuift hij af.

De ABOP-voorman benadrukt dat niet alleen Kabalebo, maar heel Suriname belangrijk is voor hem. “Kabalebo heeft maar 3 auto’s gehad. Marowijne heeft 24 gehad. Al die kapiteins van Marowijne hebben een auto van mij gehad. Als iemand hulp nodig heeft, dan help ik ze. Je weet dat de vp een miljonair is toch. Dat is voordat ik vp ben geworden. En als ik bijvoorbeeld een 7 miljoen SRD had toen, een 1 miljoen US dollar. Nu is die koers gegaan naar 30 plus. Ik behoud me 7 miljoen SRD; zonder dat ik het op de bank heb gezet voor rente, heb ik zoveel miljoen erbij. Dan betre mi e gi a poti volk a miljoen dati toch”, aldus Brunswijk.

Brunswijk vindt dat alle andere rijke mensen in Suriname nooit bereid staan om arme mensen te helpen. “Zelfs met een 10.000 SRD willen ze niet helpen. Weet je hoeveel mensen hier komen die naar Columbia of Holland moeten gaan. Ze hebben een 10.000 USD nodig en lopen heel Suriname af. Dan komen ze bij mij aankloppen. En als God me de kracht heeft gegeven waardoor ik dat geld heb, dan geef ik het geld wel”, aldus Brunswijk.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

24 REACTIES
  1. O mijn God zoveel onzin en dommigheid van Mr Bigi (legi) ede. Ik zei het al als de president met de ABOP in zei zou gaan, kimt het land geen moer vooruit.


    gemodereerd
  2. Politiebureau Munder heeft geen auto…hoe dan?
    Su las passie keba. Hoezo slecht bestuur…is mijn hobby toch..ik mag


    gemodereerd
  3. Jammer, hij had ook voor zijn volk, duurzame economische ontwikkelingen kunnen zorgen in zijn regio en voor zijn volk, met zijn miljoenen. Landbouw en veeteelt. Zodat ze niet afhankelijk worden van gratis voedselpakketten en niet hoeven te bedelen voor geld. Vooral in Marowijne en in het binnenland is economische activiteit echt nodig om zelfvoorzienend te worden.

    Op zich is het strooien met geld uit een helikopter en armen ondersteunen geen slechte zaak, maar helaas is hij niet anders dan de gemiddelde Afrikaanse multimiljonair met een totaal andere soort visie.


    gemodereerd
  4. En als God me de kracht heeft gegeven waardoor ik dat geld heb, dan geef ik het geld wel”, aldus Brunswijk. Ai deze “God” helpt ook mensen dit mooie land te vergiftigen met kwik en rootzooi als drugs, mooie “God” heeft deze gast!


    gemodereerd
  5. Losgezongen van de realiteit. Narcisme, eigen belang, misleiding en bedrog vieren hoogtij. Empathie 0.0.
    Dat geldt voor alle Surinaamse regeringen tot nu toe. De 1 is nog erger dan de ander. Een veel gehoord argument is “De vorige regering was veel erger”. Dat klopt als een bus, maar tegelijkertijd is dat argument geen vrijbrief voor immoreel en onethisch leiderschap en bestuur.

    Na succesvolle IMF onderhandelingen is het eerste wapenfeit van de regering dat ze zichzelf zegent met 50% koopkrachtversterking. De weldenkende kiezer heeft in 2025 een probleem. Ik zie in ieder geval geen geschikte kandidaten of vaderlandslievende leiders die ontwikkeling en vooruitgang in Suriname kunnen realiseren.


    gemodereerd
  6. Inderdaad is het zijn geld en mag doen wat hij ermee wilt: Het is zijn goed recht om geld uit de helikopter naar beneden te gooien.
    Het is ook zijn goed recht om zich naar de kleedkamers van de tegenstander te begeven om geld te verdelen.
    Het is ook zijn goed recht om zogenaamd een loterij te organiseren om mensen blij te maken.

    Het is ook zijn goed recht om zichzelf en familie te verrijken met bodemschatten die de bevolking toebehoren.

    Het is ook het goed recht van een despoot om te doen wat op dat moment in hem opkomt.

    Brunswijk heeft ook aangegeven dat hij soms boos wordt als mensen hem geld komen vragen en die mensen onheus bejegent.

    Als hij de mensen onheus bejegent dan weet hij dat er geen camera in de buurt is.

    Je hebt jezelf in mijn ogen verraden: Dat je met geld loopt te strooien komt niet uit een goed hart.

    Als er camera’s in de buurt zijn dan speel je de Barmhartige Samaritaan!!


    gemodereerd
  7. Een saluut is een militaire groet ea diensten in uniform en past niet bij het artikel.


    gemodereerd
  8. Deze bank rover betaalt geen cent belasting en handelt samen met de duivel in drugs en paspoorten.


    gemodereerd
  9. Liefde kan je kopen met geld, maar kennis niet. ”En hij wil persé President worden”.
    Dan gaat Su helemaal naar de klote, de ene Crimineel is weg volgt de andere
    hem op! Ik blijf Stef Blok, gelijk geven!

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  10. Ik ben niet direct of laat mij zeggen helemaal geen fan van Brunswijk. Met de auto’s zal hij politiek willen scoren en de bedoeling is om mensen aan zich te laten binden.
    Maar mensen geld geven die hulp nodig hebben voor een medische ingreep in het buitenland, dat is wel erg humaan van Brunswijk. Zodat hij een beetje een inkomensverdeling en probeert om deze manier het leed van de mensen die hulp nodig hebben te verzachten.
    Er zouden meer van die hebzuchtige rijke mensen die moeten doen, zoals een Dilip Sardjoe. Deze mensen hebben zoveel vermogen en geld vergaard, dat ze zonder enige pijn een fonds voor arme mensen zouden kunnen oprichten. Bijvoorbeeld een studiefonds voor arme kinderen. Het geld van deze rijkaards helpt dan arme mensen vooruit, en deze mensen zullen dan een aanwinst zijn voor de maatschappij.
    Deze voorbeeldfunctie zou dan anderen met geld ook kunnen aansporen om hun vele geld in te zetten voor maatschappelijke ontwikkelingen.


    gemodereerd
  11. Als VP met een fonds kwam om iemand die wilt verdienen, te helpen. Ok. Betaal een naaicurcus en koop naaimachine vr degene die geslaagd zijn. Dan heb je geholpen. Kijk welke scholen hulp nodig hebben, de omgeving van oudjes, kinderen. Laten de mensen buurten schoonmaken dan verdienen ze geld. Mr geen verdelen. Als iemand ziek is kan je helpen maar de staat moet een pot hebben. Bibis neemt en krijgt alladol geld vam arme Surinamers.
    Nu weer met de verhogingen van 50%. Ook de rechtelijke macht hft weer verhoging. Rovers in jas en das. Gezondheidszorg krijgt de 2500 niet.


    gemodereerd
  12. Hmmmm. God heeft toch niet gezegd dat je de bossen moet kaal kappen en de grond moet vergiftigen op zoek naar goud?
    Of dat je drugs moet transporteren van het ene land naar het andere?
    Of dat je gewapende overvallen moet plegen?
    Btw, het zou logisch zijn als hij ook tankstations begint waar de behoeftigen gratis kunnen tanken. Want dan hebben ze meer aan die gratis auto.


    gemodereerd
  13. Nobel hoor van deze Goedzak! Ik persoonlijk zou nooit een beroep op hem doen en op niemand die zegt het te kunnen missen. Niemand moet achteraf of op voorwaarde iets van mij terugvragen voor bewezen diensten. De vrijgevigheid van deze man heeft hem de tig kinderen ook geschonken denk ik. Mek mi pina pina mi tang so mi no e go teki hebi fu trawang poti na mi tapu. Er zijn vele miljonairs van wie de linkerhand niet weet wat de rechterhand doet maar deze miljonair met zn ongestelde mond maakt steeds reclame voor zn goedheid en vaak met als kwinkslag dat de ontvangers op hem dienen te stemmen.
    Het goud waar hij zn rijkdom aan dankt is toch van het land?
    Morgen hoef hij gelukkig niet rond te bazuinen dat hij Samantha een fiets heeft gegeven want Samantha loopt graag door weer en wind dus loop door.


    gemodereerd
  14. nederlands schijnt ook moeilijk te zijn voor d mensen van waterkant.net.
    “Kabalebo heeft maar 3 auto’s gehad. Marowijne heeft 24 gehad. Al die kapiteins van Marowijne hebben een auto van mij gehad.”….m.a.w. als ze het hebben GEHAD, hebben ze het niet meer. GEHAD is het voltooid deelwoord van HEBBEN. IK heb, ik had, ik heb gehad (dus heb het nu niet meer)
    Moest zijn: Kabalebo heeft maar 3 auto’s GEKREGEN. Marowijne heeft 24 gehad. Al die kapiteins van Marowijne hebben een auto van mij GEKREGEN..” ( kirjgen, kreeg, gekregen)

    Ik moest dit even zeggen wat het is tenenkrommend om elke keer dit soort franchepane te lezen.


    gemodereerd
  15. A kaw dong beest dank aan drugs geld kan hij auto’s weg geven ipv dat hij het volk helpt en mee helpt aan opbouw v ona geliefd Suriname
    Zelfs goeie medicatie is niet te krijgen ziekenhuizen slaan alarm maar a boerieki e smijt nanga moni
    Belachelijk kaw


    gemodereerd
  16. Je krijgt er werkelijk tranen van in de ogen bij zoveel…..menslievendheid…..mededogen…. vaderlandsliefde/patriottisme maar vooral….oprechtheid….!…….


    gemodereerd
  17. Wat een mentaliteit en wat een vertoning. Zelfs DiDiBri en Aloe Baba kunnen nog leren van deze omhoog gevallen Gudu Pa hoe het volk in haar eigen vet te bakken. Het kan onmogelijk zuivere koffie zijn dat iemand in Suriname het verdelen van dure auto’s als hobby heeft.


    gemodereerd
  18. Die domme ganzen die de cadeaus aanvaarden, weten blijkbaar niet dat een crimineel verkregen bezit aanvaarden net zo crimineel is als een crime plegen.
    Zowel aan het geven als aan het aanvaarden van giften zijn er hoge ethische eisen gesteld.


    gemodereerd
  19. Beste landgenoten,
    Is dit een verbetering in politiek Suriname ?

    Figuren die op deze popie jopie stemmen hebben totaal geen verstand !

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    gemodereerd
  20. Suriname telt zo’n 600.000 zielen. Brunswijk heeft al 20 auto’s weggegeven. De kans op het krijgen van een auto van Brunswijk is dus behoorlijk hoog. 20 op de 600.000 is 1 op de 30.000. Voor een kansspel is dat een heel goede kans. Waag dus je kans en vraag Brunswijk om een auto.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES