donderdag, mei 2, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurDorpelingen Tëpu met handicraft en vlechtwerk producten naar Paramaribo

Dorpelingen Tëpu met handicraft en vlechtwerk producten naar Paramaribo

-

Does Travel - naar Suriname

Vier dorpelingen van Pëlëlu Tëpu, twee vrouwen en twee mannen, zijn donderdag met producten betreffende handicraft en vlechtwerk afgereisd naar Paramaribo. Zij maken deel uit van de groep die de afgelopen maanden een training hebben gekregen van kennisdragers in Tepu.

Met verschillende verkopers van handicraft en vlechtwerk zullen zij afspraken maken voor afzet van de producten van Tepu. Ze zullen in dat verband een bezoek brengen aan onder meer Galibi, Bernharddorp en Waka Pasi.

Het vlechtwerk van Tepu onderscheidt zich door gebruik van speciale bosmaterialen en vlechttechnieken. De meegebrachte producten zullen verkocht worden en bestellingen kunnen bij de vlechters zelf worden geplaatst via Bureau VIDS medewerker Josipa Nantawi.

Het project wordt gefinancierd door het Global Environment Facility (GEF) Small Grants Programme in Suriname en richt zich op behoud en bescherming van niet-hout bosproducten (en daarmee het milieu), het versterken van de economie van gezinnen en voor overdracht en behoud van traditionele kennis.

Tepu voert het project uit met ondersteuning van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS).

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES