maandag, april 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieWederom tanden van wilde katachtigen bij juwelierszaak in beslag genomen

Wederom tanden van wilde katachtigen bij juwelierszaak in beslag genomen

-

Does Travel - naar Suriname

Op woensdag 14 juni hebben leden van de dienst ’s Lands Bosbeheer (LBB) wederom een juwelierszaak aangedaan. Ter plekke werden tanden van wilde katachtigen aangetroffen. Deze tanden zijn door de dienst terstond in beslag genomen. De eigenaar van de zaak en de in beslag genomen tanden zijn overgedragen aan de politie voor verdere afhandeling.

Alle wilde katachtigen van Suriname zijn bij wet totaal beschermd conform het Jachtbesluit 2002 refererend naar de Jachtwet 1954, hetgeen betekent dat het jagen op deze diersoorten bij wet verboden is.

Conform de Jachtwet 1954 artikel 2 en 3 is het verboden om beschermde dieren te vangen, pogen te vangen, pogen te doden, delen van huiden en andere lichaamsdelen onder zich te hebben, dood of levend ten verkoop of ter aflevering voor handen te hebben, te koop aan te bieden, te verkopen, te kopen, te verhandelen, ten geschenke te geven, of te leveren, te vervoeren, in te voeren of uit te voeren.

De dienst attendeert eenieder met klem in het bijzonder juwelierszaken, kopers, verkopers en dragers/houders van deze tanden, dat overtreding van de Jachtwet strafbaar is. Bij het constateren van deze overtredingen zal er terstond worden opgetreden. Overtreders riskeren een boete en/of een gevangenisstraf.

Heeft u delen of een deel van een beschermde diersoort in uw bezit in welke vorm dan ook, dan bent u illegaal bezig. Bij aanhouding riskeert u een boete en/of een gevangenisstraf, meldt LBB.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
  1. het enige dat zal helpen is , bij deze juwelier en ook bij die vorige die in de fout is gegaan hun tanden in het openbaar zonder verdoving eruit trekken , zodat iedereen kan zien dat je met de poten van beschermde dieren af moet blijven


    gemodereerd
  2. Nu vraag ik mij al sinds de vorige inbeslagname af hoe de jachtwet uit 1954 te rijmen valt met het alom bekende middel TIJGERBALSEM. Volgens die wet zou je het ook niet mogen bezitten, te koop aanbieden etc. .
    Je zal cultureel belast zijn en van de kenner de opdracht krijgen om zo een amulet aan te schaffen.
    Ik heb nog geen kindertandje of koebisteen als sieraad gewoon omdat ik persoonlijk tegen sieraden ben.
    Maar ja al sinds de mensheid bestaat fleuren ze zichzelf op al dan niet opgedragen door kenners uit de cultuur en de omgeving maar soms ook gewoon uit (stoere) pronkzucht.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES