vrijdag, mei 3, 2024
HomeNieuws uit SurinameArmoedebestrijding en tegengaan heap leaching op agenda regeringsraad

Armoedebestrijding en tegengaan heap leaching op agenda regeringsraad

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse regering heeft zich diepgaand gebogen over actuele vraagstukken binnen de samenleving. Tijdens een overlegmoment van de regeringsraad op woensdag 14 juni zijn er enkele maatregelen besproken. Het betreft acties inzake armoedebestrijding en het tegengaan van milieuvervuiling, die wordt veroorzaakt door gebruik van giftige chemicaliën in de goudwinning.

In gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS) geeft de woordvoerder van het Kabinet van de President, Cherlique Lilienthal een uiteenzetting van aspecten die aan de orde zijn gekomen. Volgens de functionaris heeft de regering besloten om na elke regeringsraad de nodige informatie met de samenleving te delen, zodat men op de hoogte blijft van besluitvormingen inzake actuele vraagstukken.

Tijdens de regeringsraad is het scholenproject diepgaand besproken. Binnenkort komt er samen met vicepresident Ronnie Brunswijk, first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry, een clusterteam van ministers en deskundigen een integrale vergadering over voedingsprojecten voor scholen. Dit in het kader van de armoedebestrijding. Het betreft onder andere het broodjes- en melkproject. De bedoeling van de vergadering is ook om scholen waar er behoefte is, in beeld te brengen.

Binnen de raad is verder van gedachten gewisseld over het gebruik van chemicaliën in de kleinschalige goudsector, die schadelijk zijn voor het milieu. De regering heeft onder voorbehoud – ten laste van de begroting van Natuurlijke Hulpbronnen voor het dienstjaar 2023 – een bedrag goedgekeurd om deze zogenoemde “heap leaching” tegen te gaan en daarmee milieuvervuiling een halt toe te roepen.

Verder heeft de regering haar goedkeuring gegeven aan het project betreffende het aanleggen van een verbindingsweg tussen Wakai (Nickerie) en Apoera (Sipaliwini). De grensplaats zal hierdoor sneller en veiliger bereikbaar zijn, met voordelen voor de afzet van producten en diensten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
  1. Is dit een mop?? Grap?? Joke???
    Deze regering hft nog 1 jaar om iets te doen. Ze kunnen alleen zichzelf verrijken en corruptelingen blij maken. Oliemaatschappijen, importeurs, en hun fraudeurs.
    Ze gaan niets voor het volk doen. Die 1800 srd is BS. Waar is geld van Staatsolie en de multi nationals


    gemodereerd
  2. Al deze Surinamers op de foto’s en deze groep moeten op de vele plantages in Suriname te werk worden gesteld, waardoor ze meer dan genoeg verse groenten, fruit, gron nyan, vis hebben, zelf voorzienend zijn.

    Met een inkomsten van sociale zaken/ lanti gron, een deel van groenten en fruit kunnen ze verkopen voor de tussenhandel, middenstand groenten- en fruitondernemers waardoor ze inkomsten krijgen en gezin en zich zelf ook kunnen onderhouden.

    In het westen, Singapore, Japan, zie je dit rotzooi niet. Dit is een uitdaging dat echt kan worden opgelost, de mensen hebben wel goede voorlichting nodig en de plan van aanpak voor worden gemaakt en dit toepassen. Ook wat de gevolgen zijn als deze gasten zich daar aan niet houden.

    Al deze mensen verdwijnen hierdoor van de trottoirs van de straten van Paramaribo Suriname en burgers, toeristen kunnen rustig op het trottoir hun weg veilig en ongstoord voortzetten. Paramaribo wordt hierdoor ook schoner, veiliger, ordelijker, rustiger.


    gemodereerd
  3. mooie woorden , maar zolang het volk op zijn kont blijft zitten zal armoedebestrijding geen zoden aan de dijk zetten


    gemodereerd
  4. Foto: burgers in Suriname hosselen om wat te verdienen. Deze burgers zijn een ware plaag in de binnenstad. Als je wilt hosselen neem een stand op de markt. De foto laat duidelijk zien dat Suriname een vijfde wereldland is


    gemodereerd
  5. Kort na de staatgreep van 25 Februari 1980, gaf ddn de militairen het bevel om al dit soort mensen te zwepen en dat ze niet op de trottoirs gron nyan mochten verkopen en na 17.00 uur in hun eigen praidie (h)o(u)so moesten zijn en pas weer om 18.30 uur de volgende ochtend weer op straat mochten komen.

    In de koloniale tijd mensen luisteren ze ook niet en de redi musu hadden moeite om achter ze aan te hollen als ze over de watervallen, stone dansi het Amazone Oerwoud vd Wilde Kust in vluchten.

    ‘s-Nachts kwamen ze roven en plunderen op de plantages, een wipje doen, en poepen in de opslagplaatsen vd koffie, cacoa en suiker op de plantages en gingen daarna weer rustig naar het oerwoud.

    Dit gedrag is niet veranderd, door de jungle oorlog vluchten velen naar Paramaribo en halen dat bovenstaande gedrag van hun voorouders nog steeds uit in Paramaribo.


    gemodereerd
  6. persoon , 15 juni 2023 Bij 18:10 , dommie deze regering zit nog twee jaar i.p.v. een jaar zoals jij zegt , maar jou vriend ddb zit binnen een jaar of binnen een paar maanden in de bak en dan gaat de armoedebestrijding sneller , omdat die ddb niets meer kan tegenhouden, echt als die vriend van jou zit te creperen in de cel , zal het volk het een stuk makkelijker krijgen


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES