zondag, april 28, 2024
HomeNieuws uit SurinameDoekhie: "Al die ceremoniële landingen, inzegeningen en mooie Surinaamse liedjes maak ik...

Doekhie: “Al die ceremoniële landingen, inzegeningen en mooie Surinaamse liedjes maak ik al tientallen jaren mee”

-

Does Travel - naar Suriname

Met de hele poeha rond de lease en inzet van de ‘nieuwe’ Airbus A340-300 van de Surinaamse luchtvaartmaatschappij (SLM), genaamd Pride of Suriname, wordt er volgens politicus Rachied Doekhie de indruk gewekt alsof het toestel gekocht is en nu eigendom is van Suriname.

Met een schuld van 90 miljoen US dollars, inclusief de lening bij NV Grassalco, is het volgens de gewezen parlementariër belangrijk dat de directie de samenleving komt vertellen hoeveel de lease de luchtvaartmaatschappij maandelijks zal kosten.

“Al die ceremoniële landingen, inzegeningen en mooie Surinaamse liedjes maak ik al tientallen jaren mee. Niets is dus nieuw. Het is precies zoals de anderen het voorheen hebben gedaan en het bedrijf toen bankroet werd. We moeten daarom oppassen dat wij niet een dag wakker worden en ontdekken dat de Pride of Suriname ook aan de ketting is gelegd”, benadrukt Doekhie in gesprek met Waterkant.Net.

De gewezen volksvertegenwoordiger uit Nickerie vindt dat er een breakdown gepubliceerd moet worden van alle kosten die met dit ‘nieuwe’ vliegtuig moeten worden gemaakt en hoeveel het staatsbedrijf ermee zal verdienen. “Dan kunnen we enthousiast worden”, stelt hij.

Het is volgens Doekhie ook belangrijk te weten wat de personeelskosten van de SLM zijn. “Wij weten allemaal dat de SLM bijna tien maal te veel personeel in dienst heeft. Mensen die daar uit hun neusgaten vreten en geen werk hebben. Moeten we al deze mensen dan gaan betalen? Waarom zeg je niet gewoon aan het personeel dat ze niet kunnen worden behouden. Maar nee, je handhaaft die hele leleku en dan ben je blij”, aldus de NDP’er.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

20 REACTIES
  1. Meneer Doekhie hoe komt de SLM aan de schuld van 90 miljoen?
    Juist ja in de periode toen jij DNA-lid was. Waarom heb je toen je BXX niet opengedaan?
    Weet je toen je baas het vliegtuig tij en ontij nam om te paraderen. Nota bene de President van Guyana een ” lift” gegeven vanuit New York naar Georgetown met het toestel. Pley AYA. Waarom werd er geen jaarrekening gepresenteerd? Waarom heb je toen je hand niet opgestoken. SLM medewerkers in de hoogste regionen inclusief vakbondsmensen kwamen een weekje shoppen in Amsterdam. Vlogen businessclass op kosten van de staat. Juist ja, wie moet dat allemaal betalen? Dus Doekhie geef mij een hele grote brick. Get loss en ga fietsen stelen.


    gemodereerd
  2. Doekie heeft licht gezien of zijn tijd is gekomen om naar de hel te gaan daarom spreekt hij voor het eerst de waarheid.


    gemodereerd
  3. Ik ben vaak niet eens met deze ” Leleku” maar in dit geval wel.
    Ook bij de overheid kantoren lopen te veel Ambtenaren, en de
    meeste zijn gewoon aanwezig. Ze doen gewoon geen ene klote
    zij werden geplaats door bevriende Ministers en vrienden!
    ” Vriendjes politiek dus”.

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  4. Dit toestel vliegt tenminste op en neer.De boeing van de NDP ging naar Hamburg voor onderhoud,zonder een keer passagiers vervoerd te hebben en keerde nooit meer naar Sur.


    gemodereerd
  5. Eeeh, mek a Lelekoe dies waai boi! Drieng ing por sopie tak koeterwaals. Da sma mek a bedrijf kong skeer? Peh joe beh deh dang, nanga joe dagoe mofo? Bigi Bravo oh skopie wakti, woef, woef, woef!


    gemodereerd
  6. Deze goeie man heeft helemaal gelijk. Er wordt op dit moment een hele show opgevoerd door minister Jubitana en de directie van de SLM. Het lijkt alsof de SLM met die ene gehuurde vliegtuig een hele vloot ter beschikking heeft en de minister de hele wereld rond reist om tientallen luchtvaartvaartovereenkomsten aan te gaan.
    Wat een belachelijke gedoe allemaal.


    gemodereerd
  7. Nergens ter wereld is het vereist dat een politicus een bepaalde opleiding moet hebben gevolgd.
    Zolang je voldoet aan de minimale eisen om je kandidaat te stellen mag je jezelf politicus noemen.
    De meerderheid stemt op de meest (voor hen) populaire en niet op de meest integere, intelligente of “schone” partij en leider…


    gemodereerd
  8. Wanneer gaat deze lummel eindelijk doorhebben dat zijn tijd voorbij is. Geniet nu rustig van je pensioen. Teveel personeel bij de SLM, 100% met je eens. Hoeveel
    waren er teveel bij Lanti tijdens jouw periode in DNA? Hoeveel zijn er op de valreep van de laatste verkiezingen erbij gekomen bij Lanti, niet 10 of 100, maar meer dan 1000. Waar klets je nu dan over????


    gemodereerd
  9. Doekhie met zijn grote muil is zelf jarenlang deelgenoot geweest van deze ranzige poppenkast. En nu komt dit politieke kuikentje de wijsneus uithangen. PAARS=CRIMINALITEIT, dat was zo, dat is zo en blijft zo, zolang als er blaffende, maar nooit bijtende honden, als Doekhie rondlopen.


    gemodereerd
  10. doekhi lijkt wel nuchter , is hij gestopt met zuipen , hij verteld nu iets dat waar is , maar doekhie ook door jou toedoen is de slm in deze hoge schulden gekomen , maar het domste is dat santokhi direct na zijn aantreden geld van het volk in de slm gepot heeft en hij speelt geen open kaart , hoe kan de slm die vast aan de grond genageld was nu weer 3 vliegtuigen hebben, ja geleased en ze hebben al 10 jaar geen stuiver verdient , en santokhi en zijn minister van transport en toerisme blijven maar geld van het volk in de slm potten , verdomd laat alle jaar verslagen zien zodat het duidelijk voor het volk is dat jullie geld stelen van het volk ,en wat de werkelijke schuld van de slm is , het zal wel meer dan 70 miljoen USD$ zijn,
    er zijn al eens vragen hier over in het DNA gesteld , maar santokhi zegt niets , dus mensen duidelijk toch , deze regering moet oprotten , en de slm zal dan omvallen , wij het volk willen de slm niet steunen


    gemodereerd
  11. Tijdens het wanbewind van de ndp werd het personeel in dollars betaald, daar zegt deze bakroe niks over. Corruptie en mismanagement
    hebben de slm bijna tot de ondergang geleid.


    gemodereerd
  12. Doekhie heeft een punt. Maar er zit veel meer achter het in de lucht blijven houden van de de SLM. Het is zeer belangrijk geweest dat de diverse Surinaamse regeringen de SLM in de lucht blijven houden. Mijn inziens moet dit op een zeer efficiëntere manier gaan geschieden. De SLM moet in de lucht blijven omdat men anders is overgeleverd aan de KLM. Er moet concurrentie zijn op de route Paramaribo – Amsterdam. Als de KLM de alleenheerschappij krijgt zijn passagiers overgeleverd aan de willekeur van de KLM en kunnen de prijzen tussen Paramaribo en Amsterdam oplopen tot tussen de 3000 tot 5000 Euro per persoon. Dit is niet uit de duim gezogen, maar zal het gevolg zijn van een vrije marktwerking. Wie meer wilt betalen of meer kan betalen zal van de KLM de voorkeur krijgen. Passagiers die niet zoveel willen of kunnen betalen zullen dan kiezen voor andere bestemmingen die veel goedkoper zijn. Zo werkt het systeem eenmaal.


    gemodereerd
  13. Doekhie de spugende lama heeft het licht gezien nadat hij had meegewerkt om alles in het donker te zetten. Was het niet deze man die alles goedkeurde toen zijn mensen regeermacht hadden, zijn al die nietsnutten die volgens hem uit hun neus vreten niet de mensen die door zijn mensen zijn aangenomen???


    gemodereerd
  14. Doekip, ga weer bus rijden, zoals vroeger. Haroen line paramaribo…nickerie.
    Je wordt dement en citeert alle paarse criminele corrupte activiteiten.


    gemodereerd
  15. De SLM kan geld genereren als men het goed aanpakt.
    De tickets moeten in ieder geval ruim goedkoper zijn dan de KLM tickets en men kan ook familie kortingen (gezinskorting) geven. Dat maakt de SLM gelijk aantrekkelijker dan de Frans-Nederlandse concurrent.


    gemodereerd
  16. ““Wij weten allemaal dat de SLM bijna tien maal te veel personeel in dienst heeft.”
    ========================================

    Weer een gemiste kans van een afvallige politicus.
    Trouwens iedereen met een klein beetje verstand weet dat het om gehuurde vliegtuigen gaat. Nergens heeft de SLM geroepen dat zij vliegtuigen hebben gekocht.
    Waarom de man gemakshalve vergeet te vertellen hoe de schuld van USD 90 miljoen is ontstaan is allemaal gewoon stemmingmakerij.

    Tien maal te veel personeel staat zowat gelijk aan tien jaar regeringen DDB met tien jaar gelijke kansen om het bedrijf te saneren.
    Ik heb het al eerder benadrukt: Nadat ze Suriname hebben leeggeroofd en naar de verdoemenis hebben geholpen, komen deze abanies nu aan de regering Santokhi vertellen hoe ze het land meten besturen.
    Het moet dus niet gekker worden.

    “Maar nee, je handhaaft die hele leleku en dan ben je blij”, aldus de leleku van de NDP.


    gemodereerd
  17. Al dat overbodig personeel is in de tijd van het vorig regime aangenomen. Als er dan iemand komt die het bestand wil opschonen, wordt hij met pek en veren besmeurd het land uitgestuurd.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES