vrijdag, mei 3, 2024
HomeNieuws uit SurinameHoogste Surinaamse onderscheiding voor Indiase president Murmu

Hoogste Surinaamse onderscheiding voor Indiase president Murmu

-

Does Travel - naar Suriname

Drager Groot Ordeketen in de Ereorde van de Gele Ster. Deze hoogste Surinaamse onderscheiding is president Droupadi Murmu van de Republiek India op maandag 5 juni ten deel gevallen. Het staatshoofd kreeg de onderscheiding op het presidentieel paleis uitgereikt door president Chandrikapersad Santokhi. In aanwezigheid van notabelen sprak president Santokhi van een buitengewoon moment.

Hij plaatste de onderscheiding in het kader van president Murmu’s positie als staatshoofd. Volgens president Santokhi wordt de rol van vrouwen in leiderschapsposities meestal bepaald door hun toewijding, wijsheid, visie en kracht bij het bereiken van hun gestelde doelen. “Goede leiders, beschikken over zelfbewustzijn, versterken anderen, richten zich op het opbouwen van relaties, blijven authentiek en worden rolmodellen. Deze eigenschappen stellen onder andere leiders in staat om sterke verbindingen tot stand te brengen, die resulteren in uitzonderlijke prestaties.”

Het Surinaamse staatshoofd noemde het een grote eer om de onderscheiding te verlenen aan zijn Indiase ambtgenoot. “Als erkenning voor haar bijdrage aan inclusiviteit en het versterken van vrouwen, aangezien zij de eerste tribale en de tweede vrouwelijke president van de Republiek India is”, aldus president Santokhi.

Volgens hem symboliseert het bezoek van president Murmu niet alleen de nauwe historische band tussen Suriname en India, maar staan dankbaarheid en respect voor de voorouders, en voor diens toewijding en kracht voor het onbekende, ook centraal.

President Santokhi noemt dit een heldhaftige daad, die vandaag met trots wordt herdacht met 150 jaar Hindoestaanse Immigratie. Het is volgens hem dan ook meer dan een eer om op deze dag de prestigieuze onderscheiding aan president Murmu toe te kennen, en wel op de plek waar de immigranten vanuit India voet op bodem zetten.

“Excellentie, ga door met uw werk om onze naties en volkeren samen te brengen en uiteindelijk bij te dragen aan duurzame vrede en ontwikkeling.” Zo richtte het Surinaamse staatshoofd zich tot slot tot president Murmu.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
  1. Zo kunnen wij de elite weer,jij een lintje,jij een doctoraat,jij een Orde.
    Maar eten voor de armen is moeilijker.


    gemodereerd
  2. (Red.) “Als erkenning voor haar bijdrage aan inclusiviteit en het versterken van vrouwen…”
    ———————————————————————————————-

    Hopelijk ook voor de meest gediscrimineerde en achtergestelde paria’s, zoals de ‘onaanraakbaren.’

    Aan de term ‘immigratie’, zou ’tewerkstelling’ (contractarbeid) vooraf moeten gaan.
    Contractarbeid, wat geleidt heeft tot immigratie. Per slot van rekening zijn de hindoestanen als contractarbeiders in Suriname belandt, nadat de tot slaafgemaakten in opstand kwamen en uit protest tegen de erbarmelijke, slaafse omstandigheden (onderdrukking, afranseling, martelingen, gebrandmerken, etc.) het ‘werk’ hebben neergelegd. In die zin kan de ‘immigratie’ van de hindoestanen, daar niet los van gezien worden.

    Tan bun


    gemodereerd
  3. De Hindoestanen hebben in 150 jaar bewezen dat ze van niets, iets kunnen maken, ontwikkelen en opbouwen. Na de roofoverval en het reizen in Aziatische landen is mijn conclusie alsmaar sterker, bevestigd geworden.

    Helaas zijn er tegenwerkende factoren in SU die het verder ontwikkelen van het land ernstig dwarsbomen.

    Jammer dat heel veel mensen, ook in mijn eigen kringen, nu alle pogingen doen, koste wat het kost te kunnen vluchten. Triest en triest.

    Corruptie, roof en criminaliteit, met alle economische gevolgen hiervan, zijn naar mijn mening de grootste boosdoeners. De oorzaak is heel simpel maar schijnbaar, onmogelijk te bestrijden helaas.


    gemodereerd
  4. Hij had ook deze zin kunnen toevoegen aan zijn toespraak tot haar: president, hoewel ik een christen ben, doe ik mij voor als Hindoe. In uw staat Orissa bekeren wij christenen de Hindoes flink. Op dezelfde methode. Wij kopiëren alles van de Hindoes en vervangen vervolgens Krishna of Ram door Jezus. En doen vervolgens alsof wij arme Hindoes zijn opdat wij de subsidies op grond van kaste kunnen behouden. Zouden wij verklaren dat wij christenen zijn, dan zouden wij deze achtergestelde kaste subsidies mis lopen, immers in het christendom zijn er geen kastes. Dus wij doen alles stiekem en bedonderen de boel flink. Maar daar weet u alles van, want wij hebben ook u geprobeerd te bekeren. Helaas is het deze keer niet gelukt, maar misschien volgende keer wel.


    gemodereerd
  5. India (Westers), Hindustan (Farsi ) Hind (Arabisch) Bharat (Sanskriet), het land dat door de eeuwen heen het meest uitgebuit is. Alleen doordat India een kolonie van de Britten was, heeft Groot Brittannië beide wereldoorlogen kunnen overleven. Zonder India zou Groot Brittannië een onderontwikkeld land zijn gebleven. Er is door een Brits wetenschapper uitgerekend dat als India de schade die de Britten toegebracht hebben zou terugvorderen het ongeveer 5 TRILJOEN pond zou bedragen. Daarmee is Groot Brittannië dus zo goed als zeker failliet en zou zelfs een Brexit geen moer helpen. Maar zie hoe trots dit land en het volk is. In plaats van te bedelen, zoals Afrika en Suriname het doen, bepalen zij hun eigen weg. Door keihard te werken hebben zij een bloeiende economie weten op te bouwen waar het Westen met afgunst naar kijkt. Vergeet niet dat India jaarlijk 100.000 kansloze Afrikanen uitnodigt om daar een opleiding in de ICT industrie te volgen. En alle kosten wordt door India gedragen. Zo is dat land ook. Begin dit jaar heeft India honderden Nigerianen het land uitgezet omdat zij illegaal en crimineel gedrag vertoonden. Natuurlijk werd er weer geroepen dat de Nigerianen gediscrimineerd werden en dat de Indiers racisten zijn. Ja ja goedkoop retoriek. Laat Afrika dan zelf voor hun kinderen zorgen. India heeft jullie niet nodig noch hebben jullie India nodig.

    Een dergelijke houding hoor ik ook onder de djuka’s en zo. Suriname is te afhankelijk gemaakt van India. Tsja, ik zou zeggen neem een voorbeeld aan de Indiers en bouw samen het land op.


    gemodereerd
  6. Heel mooi, nu nog voor de SuriNeds.

    Ik ken er ééntje wie die de Surinaamse hoogste onderscheiding goed zou staan.


    gemodereerd
  7. Ach ach, zo ken ik hem weer.
    Dat gelul uit Livorno.
    Nog nooit van “Red een kind gehoord?”
    Kinderen die in hokjes worden opgesloten in India.
    De organisatie die nu niet meer wordt toegelaten door de Indiaanse regering.
    De Indiërs hebben het zo goed, maar daarom zijn ze overal ter wereld te vinden. Zelfs in het zo verguisde Afrika.
    Ga toch lekker je werk doen in de riolen van Delhi.
    In plaats van hier de geschiedenis leraar uit te hangen.


    gemodereerd
  8. @slachtoffer van roofoverval 6 juni 2023 Bij 10:19
    “…Helaas zijn er tegenwerkende factoren in SU die het verder ontwikkelen van het land ernstig dwarsbomen…”
    ———————————————————————————————-
    Slachtoffer van roofoverval,
    Bedoeld u ook de factoren, die absurde woekerprijzen hanteren en daarmee hun landgenoten aan de bedelstaf houden. Hen daarmee dermate tegenwerken, dat het hun verdere ontwikkeling dwarsboomt?

    Tan bun


    gemodereerd
  9. Speciaal voor Cornel, de persoon die vol met afgunst zit.
    Indiërs zullen dit jaar 100 miljard dollar aan geldovermakingen ontvangen, volgens een rapport van de Wereldbank – de eerste keer dat een enkel land dat cijfer bereikt. De stijging werd veroorzaakt door loonstijgingen en sterke arbeidsmarkten in de VS en andere ontwikkelde landen.

    In totaal is de hoeveelheid geld die migranten over de hele wereld naar huis sturen, in 2022 met 5% gestegen. Het geld is een cruciale bron van gezinsinkomen in lage- en middeninkomenslanden, zegt de Wereldbank.

    Overmakingen worden in verband gebracht met verbeterde gezondheids- en sociale indicatoren, bijvoorbeeld een hoger geboortegewicht en hogere schoolinschrijvingen.

    Andere topontvangende landen voor geldovermakingen zijn Mexico, China, Egypte en de Filipijnen.

    In de afgelopen jaren zijn veel Indiërs verhuisd naar goedbetaalde banen in landen met een hoog inkomen, zoals de VS, het Verenigd Koninkrijk en Singapore, waardoor ze meer geld naar huis konden sturen. De betalingen zijn goed voor ongeveer 3% van het bruto binnenlands product (bbp) van India – een maatstaf voor de omvang van de economie van een land.

    Terwijl India en Nepal een toename van overmakingen hebben gezien, hebben andere landen in Zuid-Azië het afgelopen jaar een daling van meer dan 10% gezien als gevolg van het einde van de overheidsstimulansen die tijdens de pandemie zijn ingevoerd.

    Over het algemeen zijn de overmakingen naar lage- en middeninkomenslanden in 2022 met 5% gegroeid tot ongeveer US$ 626 miljard – ongeveer de helft van de groei in 2021. Volgend jaar wordt naar verwachting uitdagender vanwege stijgende prijzen en tragere economische groei over de hele wereld.

    100 miljard Dalla werd door hardwerkende Indiers (ik heb het NOOIT over Indianen gehad, hoe komt u daarbij?) vorig jaar overgemaakt. Begrijp je nu waarom zij in het buitenland zitten dit integenstelling op de mensen die op jouw soort lijken ? Die zullen nooit in land van herkomst investeren. Zo nu even door je knieën voor een buiging.


    gemodereerd
  10. @Toussaint,

    Er zijn factoren waarbij sommigen zich in alle omstandigheden hebben kunnen ontwikkelen. Zowel in goede als slechte periodes.

    Er zijn ook feiten waarbij sommigen in geen enkele omstandigheden zich hebben kunnen ontwikkelen.

    Leg je dan de schuld neer bij degenen die zich onder elke erbarmelijke omstandigheid zich wel verder hebben kunnen ontwikkelen d.m.v. doorzettingsvermogen.

    Als een winkelier alles onder zijn geïmporteerde kostprijs moet gaan verkopen dan kan hij beter gaan sluiten. Het is moeilijk te vatten voor sommigen, maar dat zijn ongeveer de redenen.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES