donderdag, mei 2, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAmoksi: 'Asawini riep mensen op om een militaire training te volgen'

Amoksi: ‘Asawini riep mensen op om een militaire training te volgen’

-

Does Travel - naar Suriname

De uitzetting van Regita ‘Asawini’ Edenburg, die zondag uit Suriname vertrok, heeft volgens minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie niets te maken gehad met de cyanide kwestie rondom het stuwmeer. Volgens de bewindsman heeft Edenburg verschillende handelingen gepleegd die niet door de beugel kunnen. Één van deze is dat zij mensen heeft opgeroepen om een militaire training te volgen om een door haar vastgesteld Saramaccaans grondgebied te beschermen.

“De mevrouw heeft een demarcatiebord geplaatst bij Kraka aangevende dat vanaf Kraka tot aan de grens met Brazilië, Saramaccaans grondgebied is. Zij heeft ook geparticipeerd in de oprichting van het Saramacca Volkstribunaal”, benadrukte Amoksi vandaag in een interview met STVS.

Ook in de case met betrekking tot de cyanide vervuiling is volgens de minister gebleken dat Edenburg door zeker een vijftiental mannelijke volgelingen is begeleid, om ondernemers te intimideren dat ze uit het gebied moeten vertrekken. Dit heeft ook geresulteerd in een aangifte van bedreiging en diefstal tegen haar. Amoksi benadrukt dat de verblijfsvergunning van Edenburg al in februari/maart was ingetrokken op basis van de handelingen waarmee zij bezig was en dat zij al een tijd werd gezocht door de Surinaamse politie.

“Je komt Suriname opdelen en onze rechtsorde bedreigen. We hebben een Grondwet, één natie en één regering. Er is ook een rechtsorde. Ik zie al gebeuren dat je in Den Haag een bord gaat plaatsen dat vanaf daar voor een bepaalde groep geldt. We hebben voorkomen dat radicalisme zich gaat vestigen in Suriname. Die dingen moeten we hier niet hebben”, aldus de minister.

Amoksi stelt dat er een noodpaspoort is uitgegeven door CBB met een bewijs dat Edenburg de Nederlandse nationaliteit heeft. Er is gekozen voor de uitzetroute via Frans-Guyana om zodoende de rust in Suriname te kunnen bewaren. Belangrijk volgens de minister is dat zij wel beroepsmogelijkheid heeft gehad.

Ondertussen is Edenburg in Nederland en vandaag uitgebreid in een interview in het radioprogramma Bakana Tori ingegaan op haar aanhouding. Zij stelt dat zij zich gegijzeld voelde en ook in Frans-Guyana door vicepresident Ronnie Brunswijk is gebeld via het mobiel van een dochter van Brunswijk. Ook in Suriname is de vp haar in de gevangenis komen ontmoeten om aan te geven dat hij niets weet over deze zaak.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
  1. Amoksi klets, neem nou de kwestie Groningen en de boeren protest in Nederland. En zwijg over klimaat activisten Neem een voorbeeld aan Nederland hoe je met ongehoorzaam burger moet omgaan.


    gemodereerd
  2. (Red.) “Je komt Suriname opdelen en onze rechtsorde bedreigen. We hebben een Grondwet, één natie en één regering. Er is ook een rechtsorde.”
    ———————————————————————————————-
    Minister Amoksi, over welke rechtsorde heeft u het?

    Sinds geruime tijd hebben Brazilianen – als ze al niet hun eigen regenwoud verwoesten – en andere vreemdelingen, die ook geen Surinaamse paspoort hebben, een vrijbrief om gebieden van inheemsen en marrons te vergiftigen. Er wordt ook al geruime tijd beroep gedaan op de politiek om dit aan banden te leggen, maar omdat zij te druk bezig zijn hun eigen belangen en van hun familie te veilig te stellen, heeft mevrouw Regita ‘Asawini’ Edenburg lef getoond om haar mensen bij te staan, omdat haar navelstreng in Suriname begraven is. “Men kan de mens uit de jungle halen, maar de jungle niet uit de mens!”

    Minister Amoksi, indien u zo begaan bent met de rechtsorde in Suriname, had u dan niet eerder en harder met uw hand op tafel moeten slaan en zeggen: “Wij moeten het niet langer toestaan, dat ons prachtige land aan vreemde mogendheden in de uitverkoop gedaan wordt, met het gevolg dat niet alleen onze flora en fauna, maar ook leefgebieden van onze inwoners ten alle tijden beschermd wordt, in plaats van het te vergiftigen en als zodanig naar de verdommenis geholpen wordt!”

    “It’s a bloody job, but somebody got to do it!”

    Toussaint de La Serna
    ———————————————————————————————-
    “Vrijheid is geen geschenk, het is een geboorterecht
    en er zijn momenten in de geschiedenis,
    dat vrijheid genomen moet worden!”


    gemodereerd
  3. Dus nu pas werkt Amoksi zijn hersenen weer?? Hij wist toch niets??
    Ik heb geen van de mensen die met Asawini liep met een wapen gezien. Ik zag haar met pen en papier. Waar komt dat BS verhaal van vat met smeerolie vandaan die gestolen was??? Ik hoop dat ze de Staat voor ontvoering voor het gerecht sleept.


    gemodereerd
  4. Asawini is uit op een tweedeling van Suriname:

    Asawini schermt met de status van haar Saamaaka Tribunaal. Dit Tribunaal heeft geen enkele bevoegdheid zowel Nationaal als Internationaal.

    Dit heeft advocaat Hugo Essed duidelijk gemaakt.

    Asawini dicht zichzelf rechten en bevoegdheden toe om andermans terrein te betreden om daar mensen op te dragen onmiddellijk daar te vertrekken.

    Bij LIM Fm zegt Asawini dat de staat geen enkele jurisdictie heeft over het zogenaamde Saramaccaans grondgebied.

    Deze mevrouw zegt ook dat het grootopperhoofd der Saramaccaners een soort Koning is van het Rijk der Saamaaka.

    Deze mevrouw ziet ze echt vliegen.
    Ik vind haar een gevaarlijk Heerschap.

    Ik snap niet dat er mensen zijn die deze vrouw als een HELDIN zien.!!

    De manier hoe de regering met deze Asawini case is omgegaan is super ACHTERLIJK.

    Asawini haar verblijf status was sedert maart ingetrokken maar de persoon zelf is nooit zelf op de hoogte gebracht is hierover.

    2 maanden lang verbleef Asawini in het land ILLEGAAL zonder dat betrokkene het wist.

    Ik vind dat er koppen moeten rollen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en Justitie.

    Asawini wordt door een aaneenschakeling van STOMMITEITEN gebombardeerd tot HELDIN en MARTELAAR.


    gemodereerd
  5. Brunswijk kwalificatie geldt nadrukkelijk voor babadrager @@Henry={geen hindoestaanse voornaam} … DOM, DOMMER, DOMST ,,,verschrikkelijk DOM NO ….. !!!!!!!!!

    Luister Schijtzak … als je een glaasje mee wilt drinken … ga naar een tuincentrum voor een fles gra…….m !!!! Je zult er nuchter van worden !!!!!!!!!!

    Lonto-ede …. Keskesi ala Jogi{heeft gelijk} Amoksi … na de next stembusgang …. gaan wij jou op soortgelijke manier behandelen. We gaan je met zwaar geweld laten oppakken wegens schending van je ambtsbelofte.

    Aanklacht één{1} zal zijn … dat je Suriname Internationaal een slechte dienst hebt bewezen

    Vervolgens wordt je aangeklaagd wegens Santokhiaans Liegen en niet naar “EER en GEWETEN … het ambt van mi-ni-ster invulling hebt gegeven …. goed voor 10 jaar cel+ Openbare Tewerkstelling


    gemodereerd
  6. Joe boi Amoksi, je hebt het over rechtsorde tog? What about de rechtsorde en veiligheid in de samenleving, wanneer heb je uitgebroed hoe je de toegenomen criminaliteit gaat aanpakken en hoe de burger- en de toerist het gevoel van veiligheid weer terugkrijgt??
    Wegduiken (op z’n Surinaams, dokken) voor het probleem, zet geen zoden aan de dijk!
    Het zou je sieren en je zou in aanzien stijgen als je met gepast beleid komt.
    En als je geen antwoord hebt, houd de eer aan jezelf en treed terug!


    gemodereerd
  7. Goed dat de zijde vd minister van Justitie en Politie nu duidelijkheid geeft en niet hef eenzijdige gedrag vd activiste.

    De minister komt geloofwaardig over en de naakte waarheid vd activiste is duidelijk.

    Dat er veel mis is met allerlei verboden stoffen in de natuur bij de goudwinning door allerlei personen en ondernemingen in Suriname of vernietiging vd natuur door omkappen van bomen is geen geheim.

    De naam zegt het al activiste, Nederlander, komt uit het gebied, enz. nou dan kan je vergift op in nemen dat ze mensen daar de les is gaan voorlezen.

    Is het dan vreemd dat ze door de overheid, het ministerie van Justitie en Poliltie het land is uitgezet.

    Zaken mogen verkeerd zijn, maar je moet niet denken dat je als een olifant in het oerwoud en de stad, Suriname de les komt voorlezen als buitenlander.

    Zo werkt het neegens ter wereld voor activisten tegen ondernrmingen, overheden, personen die het niet nauw nemen met de veiligheid, houden aan wetten, enz.

    Er zijn vele belangen die ook ten kosten gaan van milieu, bescherming, veiligheid die vaak overtreden worden. Deze mevtouw wilde in haar eentje dit recht zetten. Wel ze heeft het gemerkt.

    Gelijk kan je hebben, maar het krijgen is een andere verhaal.

    Een enkeling is een drenkeling.


    gemodereerd
  8. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

    Amoksi: ‘Asawini riep mensen op om een militaire training te volgen’.

    Nu komt minister mr. AMOKSI ALESI naar buiten met een LUL verhaal om zijn stomheid in deze te verdedigen.
    Ik heb het eerder aangegeven dat deze mr. AMOKSI ALESI, vermoedelijk GRATIS zijn universitaire (bul) gekregen.

    Een universitaire bul is een oorkonde die als bewijs dient dat de ontvanger (een deel van) zijn universitaire opleiding met succes heeft voltooid.

    Deze mr. AMOKSI heeft nimmer (een deel van) zijn opleiding aan de ADEK met succes voltooid.
    Amoksi stelt dat er een noodpaspoort is uitgegeven door CBB met een bewijs dat Edenburg de Nederlandse nationaliteit heeft.
    Er is gekozen voor de uitzetroute via Frans-Guyana om zodoende de rust in Suriname te kunnen bewaren.

    Belangrijk volgens de minister is dat zij wel beroepsmogelijkheid heeft gehad.

    Hoe kan je aan een Nederlands onderdaan via het CBB in Suriname een NOOD PASPOORT verstrekken om Suriname te worden uitgezet?

    Minister AMOKSI van justitie en politie hoe slim ben je in deze geweest?
    Je weet bliksemsgoed als (jurist), dat betrokkene door de vreemdelingendienst gepresenteerd moest worden bij de Nederlandse ambassade, indien ze niet meer in het bezit zou zijn van een geldig Nederlands reisdocument.

    Nu komt minister AMOKSI van justitie en politie met een ander verhaal naar buiten in de Surinaamse media.

    Hij weet dat er een juridisch vervolg in deze zal volgen.


    gemodereerd
  9. Krachtig statement vd minister!

    Afgelopen week kreeg de Hollander die in dreigde een vaccin-locatie op te blazen, 2,5 jr cel. De bedreiger vd Nederlandse pres 9 maanden cel etc etc. Zo werkt het.

    Cancel!


    gemodereerd
  10. De advocaten hier in Nederland werken anders,hier werken de justitie met het afluisteren, opnames, filmpjes.En niet van horen zeggen. Dus Suriname gaat een grote schadevergoeding moeten betalen aan mevrouw op den duur. Die gasten van de Cyanide vervulling zijn ze opgepakt,wordt er onderzoekingen verricht. Worden hun wandelgangen onderzocht. Terwijl zij de criminelen en moordenaars zijn. En wat praat deze man altijd vermoeiend, vermoeiend om hem te horen praten. Uhhhhuhhu ehhh daadadaaad.Corrupt tot de core.De Vp gaat dan witte voetjes maken bij mevrouw, met de bedoeling kijk mensen ik heb haar gered,terwijl Amoksi uit zijn partij komt. Alleen voor stemmen VP.


    gemodereerd
  11. Terrorist is die vrouw. Bij bouta had ze dit niet durven flikken. Ze is heldin voor een aantal boerkies. Ze is nu volop in t vizier van internationale veiligheidsdiensten. Uncle sammy kijkt ook graag mee. Bet your fat ass dat ze die koe in t vizier hebben.


    gemodereerd
  12. @Henry: Hij zegt dat ze niet te vinden was.
    Maar mochten de verdenkingen kloppen, dan zal ze haar Nederlandse ID ook op dr buik kunnen schrijven vooral als ze die na de onafhankelijkheid heeft gekregen op hoogstwaarschijnlijk valse gronden…


    gemodereerd
  13. — Amoksi benadrukt dat de verblijfsvergunning van Edenburg al in februari/maart was ingetrokken op basis van de handelingen waarmee zij bezig was en dat zij al een tijd werd gezocht door de Surinaamse politie. —

    Bordo de Nederlander is ook al een tijdje zoek…


    gemodereerd
  14. Amoksi domme muts. Je hebt volgens jou de vestiging van radicalismein suriname voorkomen maar vergeet voor het gemak dat jou partijvoorzitter moengo gemaakt heeft tot een gebied die aan jullie groep toebehoord .een gebied waar de politie niet vrij kan optreden tegen de criminelenen hun criminele daden..vooral ook jou partijvoorzitter onthou wel dat de saramacaners toch niet zulke domme leeghoofden zijn als jou mensen die alles met geweld willen oplossen.anders kon het echt vervelend aflopen daar ben je vergeten dat het de saramacaners zijn die de Angula groepering hadden opgericht die het nationaal leger bijstond om het jungle commando wat tegengas te geven.en het ook dankzij hun was dat het jungle commanfo destuwdam niet .heeft opgeblazen toen .. tja jij zal ook een van de redenen xijn waarom jou partij in 2025 sterk in zetels zal terugvallen.dagelijks worden de rovers brutaler maar tegen hun laat je niet zo slagvaardig optreden want het zijn veelal jongemannen uit jou groep die van het roven hun beroep hebben gemaakt.ga daartegen eens eindelijk een goedplan van aanpak over bedenken zoals je wel kordaat iets wist te bedenken toen volgens jou chinezen ihun business in gevaar was.


    gemodereerd
  15. Kenneth Amoksi bewijst niets alleen maar zijn eigen incompetentie door toe te geven dat hij haar een vals paspoort gaf en deporteerde zonder de wet na te leven. Alles in het belang van vernietigende goudzoekers dwz de criminelen aan de kust met illegale concessies en activiteiten.
    De ordening van de goudsector en grondrechten worden dankzij deze rookgordijn acties weer onder de mat geveegd, Crimineel bestuur!


    gemodereerd
  16. @Henry

    Heeft u wel eens gehoord van de vonnissen van het Inter-Amerikaanse Hof voor de Rechten van de Mens tegen Suriname omtrent de rechten van de inheemse /tribale volkeren.
    Vonnissen met een datum van 28 november 2007 resp. 12 augustus 2008.
    Vonnissen die nog steeds op uitvoering wachten en die inheemse volkeren wel degelijk rechten geven jegens mensen die het ecosysteem in hun leefgebied komen vernietigen.

    Gran mans zijn koningen welke volgens de regels van de inheemse volkeren benoemd worden. letwel hier in zitten nog cultuur effecten die van uit afrika mee genomen zij.

    De kolonisator sloot al in de 18de eeuw vredes verdragen met binnenlandse koningen.

    Brunswijk gedraagt zich ook als Aucaaner koning en de minister van Juspol gedraagt zich als onderkoning.

    Brunswijk was ooit baasje van het jungle commando en hield er ook een prive legertje op na. Als min of meer illegale kleine goud winners je en houtkapers je leefgebied komen vernietigen en de staat beschermt haar burgers niet dan is het op enig moment redelijk zelf maatregelen te gaan nemen.
    De Samaaka waren de eisen partijen in de aangehaalde vonnissen. De VN erkend de leefgewoonten van Tribale volkeren wereld wijd. Zij maken extensief gebruik van de natuurlijke bronnen van hun leefgebied. Mijnbouw en Houtkap vernietigen veel.

    beste Henry u redeneert zoals Brunswijk en miskent de rechten van de binnenland bewoners die met en van de natuur leven. Teveel bomen ergens in een oerbos kappen heeft minimaal 60 jaar herstel nodig voor dat het weer een beetje op orde is. Cynanide en Kwik in een kreek vernietigd voedsel bronnen voor deze volkeren die kunnen leven van hun land.

    Aanvaard aub dat er inheemse volkeren zijn die wat langzamer leven en geen smart phone nodig hebben voor alles en nog wat.


    gemodereerd
  17. Die amoksi is wel heel snel uit zijn hangmat ge sprongen om de belangen van zijn partij genoten te beschermen.
    Trouwens waar is die moni hond gebleven???
    Hij wordt goed beschermd door zijn geel/ zwarte vrienden .en de oranje gasten kijken zogenaamd de andere kant op. En de journalisten schrijven liever een zoetsappig roddelverhaal , dan dat ze achter echte nieuws aangaan.heeft Suriname wel onderzoek journalisten???laat de echte even opstaan aub.


    gemodereerd
  18. Deze incompetente minister klets uit zijn nek. Ga maar lekker in je hangmat dutten Amoksie. Zodra iemand kritiek heeft op het beleid, wordt deze gelijk gecriminaliseerd. Dat is het beleid van de huidige regering. Critici worden monddood gemaak.


    gemodereerd
  19. @jojo

    De rechten van de Inheemsen en Tribalen respecteer ik volledig en moeten ook nageleefd worden!!!
    Waar het mij om gaat is het volgende:

    De advocaat Hugo Essed geeft duidelijk dat het Saamaaka Volks-Tribunaal zowel Nationaal als Internationaal geen enkele bevoegdheid heeft.

    Asawini schermt voortdurend met haar Tribunaal waardoor ze het recht in eigen hand neemt met de dingen die zij gedaan heeft zoals de minister van ROM schofferen enz…Vorig jaar heb ik haar op de Surinaamse televisie een bord zien plaatsen met de mededeling: Hier begint het Saramaccaans grondgebied.

    Ik zie medestanders van Asawini gekleed in een soort uniform op de foto. Straks gaan die mensen met wapens rondlopen en dan is het hek van de dam.

    Minister Amoksi is niet serieus als hij stelt dat de politie lange tijd op zoek was naar Asawini.


    gemodereerd
  20. Asawani bereidde een veilige onderduikplaats voor voor de couppleger moordenaar. In dat gebied mogen anderen dan uiteraard niet komen.
    Couppleger zit echt niet stil. Hij mobiliseert zijn aanhangers in Nederland, Amerika en Suriname, want hij heeft erge vrees voor de komende 20 jaar.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES