dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieActivist Asawini opgepakt door Regio Bijstand Team politie

Activist Asawini opgepakt door Regio Bijstand Team politie

-

Does Travel - naar Suriname

Het Regio Bijstand Team van de Surinaamse politie heeft twee personen aangehouden, nadat er aangifte tegen een groep personen was gedaan. Een man werd gister aangehouden te Brokopondo terwijl een vrouw vanmorgen in Paramaribo op haar woonadres te Kasabaholo werd aangehouden.

De redactie van Waterkant.Net verneemt dat het gaat om activist Asawini E. Ze zou mensenrechten activist tevens medewerkster van het Volkstribunaal Suriname zijn.

Tegen de twee werd aangifte gedaan ter zake diefstal, bedreiging en opruiing. Op videobeelden die via sociale media werden verspreid is te zien dat een groep personen onder leiding van een vrouw een goudkamp betreden (foto/screenshot), waarbij van de werknemers werd geëist dat zij tot vrijdag de tijd hadden om de plaats te ontruimen.

Naar verluidt werd er ook diefstal gepleegd waarna aangifte werd gedaan. De politie bevestigd de aanhouding van de vrouw maar wil niet in verdere details treden. Beide personen zijn aan recherche Midden overgedragen die de zaak in verder onderzoek heeft.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. Het volk moet het recht in eigen hand nemen.Mensen voelen zich niet meer veilig in hun woongebied. Op de roverheid van Suriname kan men niet rekenen.De Chinese goudzoekers gaan gewoon hun gang met het gebruik van cyanide. De bevolking proesteert en eist maatregelen de overheid. Het is juist deze roverheid die in opdracht van de Chinezen actievoerders laat arresteren. Men wilt voorkomen dat er grote protestacties uitgevoerd gaan worden.


    gemodereerd
  2. Ik hoop dat ze deze gasten internationaal aanklaagd. Dat gedonder moet stoppen.


    gemodereerd
  3. Goedzo schop deze dievegge gelijk terug naar waar zij vandaag komt. In Nederland houdt zij de handjes op en hier komt zij waka frau spelen en laten zien dat ze zogenaamd een trotse Surinaamse die opkomt voor ‘haar’ land. In werkelijkheid si zij een ordinaire opruiende burger met de Nederlandse nationaliteit die hier bigi komt spelen. Als zij zo met Suriname begaan is waarom heeft zij de Nederlandse nationaliteit ?


    gemodereerd
  4. Ze zal haar naam moeten veranderen in plaats van ASAWINI zal dit vanaf vandaag dus zijn ASALASIE
    Srotu ing M


    gemodereerd
  5. Triest maar,op den duur gaat protesteren tegen de regering in suriname, nationale sport worden net zoals vogels zingen, duiven koeren en koeien loeien nationale sport van dieren. Protesteren wordt ook een nationale sport.


    gemodereerd
  6. Is het niet de zelfde vrouw die de minister van ROM onheus heeft behandeld door niet naar de minister te willen luisteren en hem wegjoeg!

    Het getuigde niet van enig respect voor deze minister.
    Deze mevrouw is voorstander van een autonome Saramaccaans gebied wat natuurlijk ONKAN is.

    Het zou betekenen een staat binnen een staat.

    Ik heb begrepen dat de mevrouw op ondeugdelijke gronden is gearresteerd en zonder verhoor achter slot en grendel is gezet.

    Dit gedrag van het OM vind ik GESTAPO-ACHTIG.


    gemodereerd
  7. Moet deze oproerkraaister niet zo snel mogelijk als ongewenste vreemdeling het land uitgezet worden. Steeds meer van deze figuren denken dat de Surinamers hun problemen niet zelf kunnen oplossen en werpen zich op als activisten of adviseurs en proberen zo om ook een njang te maken, en die arme mensen van Brokopondo trappen in de praatjes van mevrouw uit Holland.


    gemodereerd
  8. Deze Misdadige Santokhi/Brunswijk regering is bezig Haitiaanse toestanden in Suriname te laten ontstaan.

    Een TOTALE VOLKSOPSTAND is niet ver weg …. komt om de hoek kijken.

    Willen wij dit voorkomen, dan moet met geweld deze … Misdadiger Santokhi, Brunswijk en gevolg grondig vernietigd worden.

    De zgn ondersteunende gewapende machten …. w.o B.I.D team … moeten terstond ontbonden worden.

    Een nieuwe …beter gemotiveerde en menslievende organisatie … moet daarvoor in de plaats komen … ZONIET …. stuur al de gewapende … ondersteunende machten naar het Tigrigebied.

    In het Tigrigebied .. t.o. de Guyanezen … kunnnen ze laten zien … kunnen ze tonen … wat ze in werkelijkheid waard zijn …. ALLEMAAL ONGELETTERDE BEESTEN … van het meest enge soort.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES