woensdag, april 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieActiviste 'Asawini' nog in Frans-Guyana; vrijdagochtend kort geding tegen uitzetting

Activiste ‘Asawini’ nog in Frans-Guyana; vrijdagochtend kort geding tegen uitzetting

-

Does Travel - naar Suriname

Activiste Regita ‘Asawini’ Edenburg, die woensdag Suriname werd uitgezet, bevindt zich op dit moment nog in een cel te Cayenne in Frans-Guyana. Vrijdagochtend om 9.00 uur wordt een kort geding door de Surinaamse rechter in behandeling genomen om de uitzetting van de activist te stuiten. De kans is heel groot dat er op dezelfde dag al een beslissing kan worden genomen. Dit bevestigde de activist Marcel Oostburg donderdag in het radioprogramma Bakana Tori.

De vrouw die over de Nederlandse nationaliteit beschikt, werd vorige week door RBT aangehouden, nadat er aangifte tegen haar was gedaan ter zake diefstal, bedreiging en opruiing. Dit nadat video’s rondgingen waarop te zien is dat een groep personen onder leiding van haar een goudkamp betraden, waarbij van de werknemers werd geëist dat zij de plaats moesten ontruimen.

Oostburg vindt dat er slordig werk is verricht bij de uitzetting van Asawini. Hierdoor is de zaak juridisch nog complexer gemaakt. Ook vraagt hij zich af hoe minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie zichzelf de competentie heeft toegeëigend door een verdachte op te roepen voor een gesprek. Met deze ‘domme handeling’ heeft de bewindsman volgens hem het land voor schut gezet.

Ondertussen hebben Oostburg en Maisha Neus ervoor gezorgd dat de Granman der Saramaccaners en zijn staf komende week dinsdag naar de stad zullen afreizen om hun onderdaan ‘Asawini’ te ondersteunen.

Asawini bezit de Nederlandse nationaliteit. De eerdere redenen voor haar aanhouding, waarbij zij van diefstal beschuldigd werd, zijn ingetrokken. Zij is echter woensdag het land uitgezet op beschuldiging van verstoren van de openbare orde.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
  1. De minister v justitie staat sterk.
    Opdracht geven aan zijn mannen om contact te maken met de gemeente Enschede. Informatie halen bij de Nederlandse ambassade kan ook.

    Mevr heeft in 2012 een visum voor onbepaalde tijd ontvangen (boutist).
    Deze ‘Hollandse’ gaat dus jaarlijks voor een verplichte aanwezigheid naar Nederland om “der zaken” te regelen 🙄. Das nou een bekend ritueel vd blacka bakras.

    Plus krijgt mevr kindgebonden budget en waarschijnlijk een ziek zwak & misselijk uitkering op onze kosten. Plus heeft mevr een kooposo, en betaald geen vermogensbelasting.
    En wij ons maar suf betalen aan belasting.

    Dies na driedubbele alarmbellen.
    Deporteer haar mars als waarschuwing voor die andere buitenlandse raddraaiers. De rest zoals mahawat op een zwarte lijst á la chino en russia, net als vroegâh in de revotijd.

    De marre-sjou-sjee zal je met alle egards ontvangen. Na je straf mag je je aansluiten bij de extensions.


    gemodereerd
  2. Het wordt met de dag gekker: De granmang der Saramaccaners zal met zijn staf afreizen naar Paramaribo om zijn ONDERDAAN Asawini de ACTIVIST te ondersteunen aldus Meester dammer Marcel Oostburg.

    Is het zogenaamde Saramaccaans gebied soms een KONINKRIJK??

    Aha, vandaar het gedrag van Asawini om de minister van ROM te SCHOFFEREN EN om werknemers op te dragen onmiddellijk daar te vertrekken. Ik heb mij afgevraagd waar Asawini deze autoriteit vandaan haalt.

    Eerder had Asawini ook gesuggereerd dat haar mensen de Stuwdam zouden kunnen aanvallen woorden van gelijke strekking.

    Ik zou er niet aan willen denken als er wat met de Stuwdam gebeurd.


    gemodereerd
  3. Vanaf dat er goud gevonden is in vele delen van Su zijn het niet de witte mensen maar de voormalige en huidige boslandbewoners die aan het roven zijn. Deze mevrouw heeft de Nederlandse nationaliteit net als meerdere die naar Suriname gaan om daar het volk op te hitsen en de activiste te spelen met een groepje familie of vrienden. Als deze mevrouw oproept tot het opblazen van de stuwmeer dan moet zo iemand toch gelijk het land uitgezet worden want de gevolgen kunnen heel groot zijn als zoiets mocht gebeuren. Dus ik begrijp niet dat men het durft om zich te beroepen op mensenrechten. Laat de Nederlandse instellingen even goed kijken naar het reilen en zeilen van deze dame en dan over de afgelopen 12 jaren dat ze in Su woont. Uitkeringsintanties er is werk aan de winkel! !!!


    gemodereerd
  4. Maar waarom uitzetting naar Frans Guyana en niet naar Nederland? Zij heeft een Nederlandse paspoort. En waarom haar niet in Santo Boma opgesloten? Zij heeft immers wetten overtreden. Die overtredingen zijn dan weer ingetrokken terwijl ze op video staan.
    Bovendien blijkt er een groep Surineds te zijn in Suriname (o.a. Neus) die zich niets aantrekt van de Surinaamse wetten en die mensen aanspoort tot het handelen tegen de wetten in, m.n. om de Marrons te bevoordelen.
    Justitie moet eens de financiën van deze groep nagaan. Komen zij op een legale manier aan hun geld?


    gemodereerd
  5. Terwijl ze deze vrouw slecht behandelen ( die minister is een lafaard) dan is benzine weer verhoogd


    gemodereerd
  6. Wanneer surineds een degelijke bijdrage willen leveren aan de opbouw vh land, worden ze met man en macht tegen gewerkt.
    Zoals bijvoorbeeld de belastinghervormer en bij de slm.
    Die suri’s op soc media die klagen over deze uitzetting mogen op het dak gaan zitten. Dit mag wel, destabiliserend gedrag en rotzooi schoppen. Niet normaal.


    gemodereerd
  7. Toescheidings Overeenkomst artikel 5 lid 2

    _*Meerderjarige Nederlanders die in Suriname zijn geboren*_ hebben het recht te allen tijde met hun gezin *onvoorwaardelijk* tot de Republiek Suriname te worden toegelaten en daar in alle opzichten als Surinamer te worden behandeld.

    Leest dus: _*Mevrouw Asawini, met de Nederlandse nationaliteit, die in Suriname is geboren*_, heeft het recht te allen tijde met haar gezin *onvoorwaardelijk* tot de Republiek Suriname te worden toegelaten en daar in alle opzichten als Surinaamse te worden behandeld.

    https://wetten.overheid.nl/BWBV0003487/1995-12-01

    Zie _*Artikel 5 lid 2*_ Toescheidings Overeenkomst


    gemodereerd
  8. Zie interview ABC met Cedric v Samson.
    Indien Asawini heeft gedreigd de Afobakadam te zullen opblazen dan mag ze voor mijn part opsodemieteren. Hopelijk is deze uitspraak niet gedaan.
    Indien zulks wel het geval mocht zijn, dan mag zij voor mijn part haar naam veranderen in Asalassi.😂


    gemodereerd
  9. Als Nederlandse in een cel in Frans Guyana ? We moeten het idee dat Suriname een democratie is, maar loslaten. Het vertrappen van de rechten van de mens is typerend voor.
    Asawini had met de bestuurdersstoel en de politie de plaatsen moeten bezoeken. Haar ontbreekt elk recht om handhavend handelingen te plegen. Ze heeft een vestiginsvergunning onbepaalde tijd en dat kan men niet op grond van verstoring van de openbare orde intrekken. De minister aangaande dit geheel zal teruggefloten worden. Men is onkundig in het uitvoeren van hun taken en dit krijgt men als men emotioneel hun stem uitbrengt.


    gemodereerd
  10. Neus kan gelijk met haar het land worden uitgezet. Ga activist spelen in Nederland.


    gemodereerd
  11. Goed zo mevrouw de activist. Haal uw recht. Wat voor werk doet u in Nederland want ik weet dat u een activiste bent en de meesten zitten zonder werk. Hebben hier in Suriname geen werkplichten. Maar u heeft vast wel plichten in Holland. Ja toch ?


    gemodereerd
  12. Frank King van het volkstribunaal heeft al verklaard dat als alles niet terug gedraaid wordt,Brokopondo zich onafhankelijk zal verklaren.


    gemodereerd
  13. De familie en vriendenclub is weer bezig. Nu met het beschermen van de goud plunderaars van ons land.
    De veroordeelde MOORDENAAR hoeven wij niet terug, maar deze familie/vrienden boeven mogen ook naar huis.


    gemodereerd
  14. @Broeia,

    De activiste Asawini heeft wel degelijk gezegd dat de Stuwdam zal worden opgeblazen indien de zakken Calcium Soda naast het Stuwmeer niet voor afgelopen dinsdag worden opgeruimd.

    Ik heb gemerkt dat haar aanhangers hier gewoon overheen stappen alsof dat helemaal niet is gezegd.

    Ik vind het wel jammer dat deze incompetente regering niet adequaat heeft gereageerd op deze bedreiging.


    gemodereerd
  15. @Investigated patriot je zegt het zelf behandeld worden als Surinamer, dan moet je ook een Surinaamse paspoort hebben en niet de Nederlandse . Velen van de volksverlakkers hebben gezorgd dat ze de Surinaamse en Nederlandse nationaliteit hebben maar de Surneds mogen maar 1 hebben dus mevrouw is Nederlandse en geen surinaamse burger.


    gemodereerd
  16. Jacobus
    2 juni 2023 Bij 19:17
    Frank King van het volkstribunaal heeft al verklaard dat als alles niet terug gedraaid wordt,Brokopondo zich onafhankelijk zal verklaren.

    Frank King die zich voordoet als advocaat maar een ordinaire oplichter is ? Die in de Zwartepieten discussie verschrikkelijk op zijn bek ging? Die Frank King ? Ha ha ja hij is het geweten van de djuka’s.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES