woensdag, april 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameLeerkrachten opgeroepen dinsdag thuis te blijven

Leerkrachten opgeroepen dinsdag thuis te blijven

-

Does Travel - naar Suriname

Leerkrachten verbonden aan de Bond van Leraren (BvL), Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) en de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) zijn opgeroepen om dinsdag 2 mei thuis te blijven.

De onderwijsbonden zijn solidair met de Progressieve Vakcentrale 47 (C-47) die heeft opgeroepen voor een 1 daagse actie dinsdag. Het actiemodel is massaal thuisblijven. De bonden benadrukken dat zij niet verantwoordelijk zijn voor de leden die over straat gaan.

De FOLS zegt het gevoel van ontevredenheid bij de leden van de lidorganisaties heel goed aan te voelen. Een ontevredenheid die in relatie staat met de alsmaar sukkelende economie. De leerkrachten zijn creatief uitgeblust en moeten steeds kunstgrepen bedenken om het huishouden draaiende te houden.

Met het signaal van 2 mei wenst de FOLS ook aan te geven “dat wij als leerkrachten zijn teruggevallen tot het niveau van zwakke huishoudens! Onze koopkracht is zodanig afgenomen, dat wij ons afvragen of wij nog tot de middenklasse behoren. Met onze solidariteit aan het actiemodel van C-47, willen wij niet alleen aangeven dat het genoeg is, maar dat de koopkracht van de leerkrachten versterkt moet worden.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
  1. jullie houden van een lekker lang weekend he , jullie denken niet aan de kinderen , die al achterstand hebben door jullie onkunde , en daarom gaat ons land niet vooruit omdat de kinderen niet goed onderwezen worden , en jullie kosten de staat veel meer dan de staat binnen krijgt , en als jullie het niet aankunnen , vertrekken jullie toch naar het buitenland , maar door jullie gedrag zal het buitenland jullie niet meer willen hebben , en hier zijn we ook klaar met jullie , onze kinderen worden weer dom gehouden , net als 10 jaar geleden


    gemodereerd
  2. Mensen van ALS/BVL jullie moeten Mangre gelijk eisen om verkiezingen uit te schrijven of jullie stappen uit die bonden.
    Wat ze doet is jullie verkopen.
    Laat ze DNA Lid gaan spelen. Ze krijgt per mnd meer dan srd 200.000 — en jullie pinaren. Dit hebbe jullie azn Valies te danken. Nu is die dood.


    gemodereerd
  3. Leerkrachten doen al niet veel met de leerlingen, maar als er nóg een extra vrije dag is, zijn ze er als de kippen bij. Niemand denkt aan de kinderen die al een mega achterstand hebben, want je kan er gif opnemen, geen enkele juf of meester haalt het in haar/zijn dolle kop om de dag in te halen. Ben je mal!!!


    gemodereerd
  4. Leraar zijn is geen vrijwilligerswerk. Je kunt niet en geestelijk en fysiek en financieel inleveren. Zo dol is niemand op zijn/haar baan. Leerlingen worden slecht opgeleid, omdat leraren slecht worden opgeleid en slecht worden beloond.
    Het niveau is om van te huilen, maar dat is de schuld van de staat.


    gemodereerd
  5. Ik vraag mij af wat het niveau (IQ en EQ) is van sommige mensen die hier hun reactie achterlaten. Ik zie op dit forum heel vaak hoe mensen heel negatief zijn jegens elkaar.
    Elkaar uitscheleden en beledigen lijkt meer regel dan uitzondering te zijn.
    Het is huilen met de pet op als ik hun mening leest. In dit geval vraag ik mij af of ze ook leraren en verpleegkundigen in hun kenniskring of familie hebben?

    Jammer dat de omgang tussen sommige Surinamers zo is vervallen tot rioolgedrag


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES