Makoe over benoeming hoogleraar Henry Ori op Onderwijs: “Deze meneer puilt uit van racisme”

36
Henry Ori

Gordon Mac-Donald alias ‘Makoe’ heeft weer van zich laten horen. De NDP’er heeft in een online interview flink uitgehaald naar verschillende ministers, waaronder ook de aankomende onderwijsminister van Suriname prof. dr. Henry Ori. “Die meneer puilt uit van iets waarvan ik absoluut niks moet hebben; dat is racisme. Je weet hoeveel keren deze meneer zich zo heeft uitgelaten over het volk”, benadrukte Makoe tegenover Culturu TV.

Afgelopen vrijdag hebben protesterende leerkrachten die zich hebben gebundeld in de actiegroep ‘Wi Sa Strey’ middels protestborden voor het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur laten merken dat ook zij Ori niet graag als minister zien. De kritiek op Ori heeft kennelijk te maken met een uitspraak die hij in 2021 deed op de radio.

Ori zei toen: “Ik ben er trots om Hindoestaan te zijn. Hindoestanen doen het goed in ons land qua inzet, ijver, spaarzaamheid en deskundigheid en het is vervelend om het een keertje te zeggen. Iedereen is bezig met sociaal wenselijke antwoorden en men vermijdt dit onderwerp. Als we erover moeten praten, praten we er openlijk over, maar het zijn vooral de Hindoestanen die in staat zijn een goede ontwikkeling in dit land te brengen. Daar ben ik van overtuigd”.

Hij heeft hierna toen ook publiekelijk gereageerd op de vele negatieve reacties op zijn uitspraak. “Het was nimmer de bedoeling een andere etnische groep te kwetsen. Omdat ik Surinamer ben en van Hindostaanse komaf, merk ik dat ik afgestraft wordt om enkele positieve aspecten over deze etnische groep te zeggen en aldus heb nagelaten om tegelijkertijd over elke bevolkingsgroep de goede zaken aan te halen. Ik onderken absoluut dat ook, die bromtyi dyari, is nog steeds heilig en elke bloem heeft haar kleur en geur in schoonheid en karakter”, zei Ori in februari 2021.

Het is overigens opvallend dat Makoe in haast al zijn interviews iemand uitmaakt voor racist, zonder daarover een goede onderbouwing te geven.

Ori werd in februari vorig jaar door president Chan Santokhi beëdigd tot ambassadeur van Suriname in Frankrijk. Voor Makoe is het niet duidelijk wat de meerwaarde van Ori is geweest in Frankrijk. “Dus ik vraag mij in gemoede af wat de meerwaarde van die meneer gaat zijn op Onderwijs. Zo ziet u weer dat het heel verhaal van kennis en kunde kolder is geweest. Ik hoop voor hem dat hij waar gaat kunnen maken wat hij altijd gepropageerd heeft. Want meneer, als u dacht dat het een fluitje van een cent is moet u wel begrijpen dat dat niet waar is. Want het geheel onderwijssysteem ligt letterlijk op zijn gat”, aldus Makoe.

Naast Ori wordt universiteitsdocent Marciano Dasai minister van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM). Volgens planning worden de twee nieuwe ministers dinsdag 2 mei om 12.00u op het presidentieel paleis beëdigd.


36 REACTIES

 1. MAKOE IS JALOERS, LAAT DIE PROF HET EENS PROBEREN, JE WEET MAAR NOOIT WAT HIJ KAN DOEN IN DIE 2JAAR, BOEFIE WAS TOCH MINDER GESCHOOLD MAAR SLIM IN HET LEGAAL STELEN. MAKOE IS NIETEENS GESCHOOLD, KOM NOU!!! Alleen mensen met een bekrompen verstand en grote muil kunnen zo reageren.
  gemodereerd

 2. makoe , jij zegt het als racist , dus makoe jullie groep is een en al racistisch , en die andere groep ook , waar maak jij je dan druk om
  gemodereerd

 3. Macdonald is zelf een ordinaire zwarte racist. Is het niet dit gespuis geweest die niet zo lang geleden schreeuwde dat ZE Santokhi voorgoed naar India moet terugkeren met aanhang? Trouwens wat Ori zegt is helemaal niets nieuws onder de zon. Het is algemeen bekend dat Hindoestanen, Javanen en Chinezen het goed doen. Kijk maar naar Afrika en meer in het bijzonder Uganda, Kenia en Zuid Afrika en Brits Guyana. De meest ontwikkelde delen in genoemde gebieden zijn waar Indiers zich gevestigd hebben. In Zuid Afrika is de havenstad Durban dankzij Indiers tot bloei gekomen en dit wordt ook door de blanken zeer op prijs gesteld. In Uganda was jarenlang geen hongersnood en armoede te bekennen en stond dat land dankzij de Indiers bekend als het Parijs van Afrika totdat de racistische dictator Idi Amin de Indiers het land uitschopte. De rest is bekend; Uganda werd een pariastaat en Amin vluchtte naar Saoedi Arabie omdat geen een Afrikaans land deze zwarte Adolf wilde helpen. In Guyana wordt dankzij de Hindoestaan Irfaan als president grote vooruitgang geboekt en heeft dat land al een voorsprong op Suriname. Onder de zwarte president is Guyana 20 jaar lang uitgebuit en onderdrukt, iets dat het volk oke vond.
  Kortom, wat Ori stelt is helemaal niet onjuist. In Suriname is het toch ook overwegend de Aziaten die de economie draaiend houden terwijl de groep die op Macdonald lijkt alleen maar vernield? Waar was deze racist toen zijn soort openlijk racisme predikte bij de De Kom lezing? Waar was deze racist met zijn grote mond toen Astrid Roemer openlijk zei dat een Hindoestaan nooit president van Suriname kan worden?
  Macdonald is een ziekelijk geest die onlangs i keihard op zijn bek is gegaan. Deze racist ontkende namelijk dat hij Waterkant te woord stond. Dat heeft redactie van Waterkant nooit beweerd maar dat hij een interview gaf waarin hij racistische uitlatingen deed werd door Waterkant wel bevestigd. Kenmerk van een racist is dan ook dat hij in zijn eigen leugens stikt.
  gemodereerd

 4. Suriname wordt steeds meer een “bromtjie djari” met verwelkte bloemen.

  Mensen houden niet van elkaar en ook niet van het land. Het hele volkslied mag gecancelled worden want het blijft alleen bij woorden.

  Iedereen loopt het land te claimen terwijl Guyana het Tigri gebied allang heeft geclaimed. Zelfs grondgebied heeft Suriname verloren. Men vecht niet eens voor het land en volk, alleen voor zijn eigen hebzucht en macht.

  Wist je trouwens dat volgens een onderzoek Suriname ook het meest corrupt is van het heel Caraïbisch gebied? Op de 1e plek de DOUANE en op de 2e plek de POLITIE…

  Lang leve “switi Sranan”…
  gemodereerd

 5. Makoe, wanneer heb jij een klaslokaal van binnen voor het laatst gezien? Toen je schoolwachter was? Dit is het niveau van de paarse djamoe edes. Hebben ze niets beters in huis dan om Makoe van stal te halen? Dat is te hoog gegrepen voor moederkoe.
  Ori zijn uitspraken achtervolgen hem nu. Jouw verleden kan je niet uitwissen. Ook al willen velen dat graag hebben. Maart a nai woko .
  Je zal ori moeten beoordelen op de resultaten van zijn job.
  Makoe als onderwijsdeskundige…….laat me niet lachen .
  gemodereerd

 6. Deze moederkoe (Makoe) is gewoon jaloers dat een Hindoestaan
  wordt benoemd. Als een Neger die uitlating had gemaakt, hoe zou hij dan reageren ?
  Moederkoe bére furu, komt alléén negatieve kolére zooi uit. Ik neem aan dat deze
  man kundig genoeg is, en daarom wordt hij benoemd ! En wie is Makoe om dit te bekritiseren ? ” Laat dit aan mensen over dat verstand heeft omdat te beoordelen”.
  Of te wel, schoenmaker hou je bij je lees!

  sari tori
  gemodereerd

 7. Ik wist dat Chan op zijn bekende etnische toer zou gaan bij het benoemen van de nieuwe ministers.

  Chan, haal je hart maar op je Family en Friends beleid en je etnische benoemingen.

  Jouw zogenaamde Bromtjie Djarie zijn loze woorden gebleken mi mang

  Jij krijgt de rekening misschien voor 2025 maar definitief in mei 2025 gepresenteerd.

  Chan geloof me: Jij bent de meest gehate president die Suriname gekend heeft als ik hoor hoe de mensen over jou praten.

  Ik had jou kansen toegedicht in 2020 om zelf in 2025 weer herkozen te worden indien je eerlijk was geweest naar het volk en jouw verfoeilijke Vriend en Vriendinnetjes politiek en etnische benoemingen achterwege had gelaten.

  Ik had geloof in jou Chan maar in no time heb je je ware aard laten zien.

  De VHP zal de komende verkiezingen grandioos verliezen en jij zal worden afgezet als de voorzitter. Daar ben ik van overtuigd.

  Dag Chan!!
  gemodereerd

 8. Eigen schuld en erg kort door de bocht te zijn geweest.

  In een koloniale maarschappij als Suriname waarin mensen van diverse etniciteiten samen zijn gebracht door de kolonisatoren, overheerst en uitgebuit werden en leven en na diverse afschaffingen hiervan in een koloniale periode door de overheersers onder druk.

  Deze onderdrukten, uitgebuiten kregen na de afschaffing van de slavernij, contractperioden de gelegenheid vd kolonisten om naar het model, cultuur, zeden, gewoonten, onderwijs en wetenschappen, hun geschiedenis, cultuur, grondwet, godsdienst, klederdracht, feesten, kapitalisme, socialisme, enz. dit model over te nemen.

  En wat zie je dat deze man doet, waarvan je zou verwachten dat hij geleerd heeft op zijn eigen borst kloppen en gaan praten over zijn groep en zich zelf. Triest dat juist van zo
  iemand verwacht heel rationeel is, de geschiedenis kent, logisch kan denken en zijn, kritisch is, de demografie kent, hoe wij hier ook samen kwamen, de leuze van zijn partij, samen werken, samen sterker volgt en nooit tot zo’n domme uitspraak te komen.

  Vooral ook wetende dat heel veel andere etnigiteiten in een periode van verval, grote armoede en grote uitdagingen, grote schulden met hoge renten bij buitenlandse crediteuren, grondwet en verdragen, normen, waarden, zijn vernietigd, het vertrouwen weg was bij de bevolking, criminaliteit en zelfverrijking van een criminele leider en luitjes om hem heen de toon was.

  Ja ori, je hebt met die emotionele uitspraken jezelf en partij, groep en de diversiteit van Suriname grote schade bezorgd.

  Het zou daarom beter zijn dat je bij jezelf te raden gaat en de eer aan jezelf houdt.

  Je had die baan nooit mogen aan nemen, op grond van deze blunder. Je hebt jezelf in je eigen been geschoten en uit geschakeld.

  Ga wat anders doen.

  z.e. president Chandrikaperkash Santokhi had dit nooit mogen doen, hij bezorgt de partij en de samenleving en zich zelf hiermee alleen meer schade aan, ook voor de toekomst. Deze ministerie moet niets van dit soort luitjes hebben. Haal ori per direct weer weg. Stuur hem naar Den – Haag of Brussel, Guyana zou een betee optie zijn.
  gemodereerd

 9. ai waterkant, echt een mooi stuk over die ndp’er makoe! makoe is zelf rascist, maar hij probeert dat de te verbloemen door te zeggen dat ie dat niet is en zegt: “mijn hindoestaanse broeder”. ogenblikken later heeft hij het over mensen die op de president lijken. wat een stuk onbenul!! maar goed, logisch als je de partij aanhangt van een moordenaar die nooit berecht is. aanhangers van zo een partij zijn wat mij betreft ook aanhangers van moord. sukkels. waterkant: keep up going the good work! trouwens die low-life had jullie bereigd met een rechtzaak. maar jullie snappen al dat leeglopers geen geld hebben voor anything. behalve die dat ie zou verliezen ofcourse. greetzzz!!
  gemodereerd

 10. Maikoe moet in de spiegel kijken, voor anderen voor racist uit te maken.
  gemodereerd

 11. Wij surinamers zijn oa ook een emotioneel volk tevens hebben wij lange tenen…….

  kijk om je heen (breed) ,relativeer, trek je conclusie zonder je emotie erbij te betrekken….

  We moeten leren feiten te erkennen en zich niet te laten leiden door emoties. We moeten denken voor dat we wat zeggen en niet anders om, draai er niet omheen als je wat te zeggen hebt hoe hard het ook is (geen beledigingen uiteraard).

  Wij schieten heel gauw in de verdediging als er iets “negatief” wordt gezegd ondanks dat het een feit is…

  Kijk maar om je heen in de wereld wie de vooruit strevende volkeren zijn….

  We zitten op een gouden bank maar zijn nog steeds bedelaars…met dank aan oa arron
  gemodereerd

 12. Waar was Makoe toen onze President in Nederland op televisie wordt uitgescholden voor A kA Koelie.Elke vorm van Rasime moet afgekeurd worden niet alleen wanneer het jou uitkomt want dat is ook een indirect racisme.
  gemodereerd

 13. weer een mislukte prof…laat zich noemen…..wat een bull shit zoveel prof…die land niet kunnen regeren….allemaal lachertje.
  gemodereerd

 14. Iedereen weet dat Orie een racist is en geen haar beter is dan de VHP top. Ze wilden VHP laten ze Vhp nemen.
  gemodereerd

 15. De ene rasist Makoe verwijt de ander een rasist te zijn. Makoe moet eerst begrijpen wat Ori heeft gezegd. Makoe ga eens van die racistische culturu tv af en hou op met het afgeven en beschuldigingen van elke hindostaanse minister want welke donkere minister van nu en van jou afgod in de vorige regering heeft het goed gedaan? ??? Makoe je bent alleen maar uit op een positie en net als de heer Newara Nankoesing van Wi Sranan die ook maar blijft roepen dat hij zovele bewijzen tegen alles en iedereen heeft maar nooit 1laat zien en mensen blijft aanvallen ,maar toen zijn oom Sardjoe overleed heeft hij niets anders dan lof gesproken over hem wetende dat er ook hier heel veel fout zat. Dus meneer Makoe en Newara nemen jullie het volk niet in de maling? ???
  gemodereerd

 16. Ori zei toen: “Ik ben er trots om Hindoestaan te zijn. Hindoestanen doen het goed in ons land qua inzet, ijver, spaarzaamheid en deskundigheid en het is vervelend om het een keertje te zeggen. Iedereen is bezig met sociaal wenselijke antwoorden en men vermijdt dit onderwerp. Als we erover moeten praten, praten we er openlijk over, maar het zijn vooral de Hindoestanen die in staat zijn een goede ontwikkeling in dit land te brengen. Daar ben ik van overtuigd”.
  =====================================

  Sorry maar ik zie niets racistisch in de uitspraak van Henri Ori. Wellicht heeft hij ook nog gelijk en zijn het anderen die daar een racistisch tintje aan geven.
  Kijk in de spiegel en vraag je nu eens een keer af wie de werkelijke racisten zijn.
  Mijn niet gladharige broeders zijn echt van het padje af.
  gemodereerd

 17. De NDP BENDE onder leiding van de wreedste president allertijden van Suriname,de moordenaar / couppleger / drugsdealer / DESI DELANO BOUTERSE is de oorzaak van alle ELLENDE in Suriname : Paramaribo 25 februari 1980 -7doden,Fort Zeelandia 8 december 1982 – 15 doden,Moiwana 29 november 1986 – 39 doden,1986 – 1992 Binnenlandse oorlog – honderden doden….ZIJN DE PAARSE HYPOCRIETEN / IMBECIELEN DAT VERGETEN ?
  gemodereerd

 18. Een hoogleraar benoemd die niet kan nadenken, voordat hij iets zegt. Waar heeft hij zijn opleiding afgemaakt?

  Tja.. zulke uitspraken doen mensen met een minderwaardigheid complex.
  Hij kan niks eraan doen.

  Bouw het land op en stopt met dit soort onzinnige uitspraken. Daar wordt Suriname niet beter van.

  Je mag trots zijn op je afkomst net als iedereen van een andere afkomst, maar om het zo te formuleren lijkt mij niet zo slim meneer.
  gemodereerd

 19. Had hem maar in Frankrijk gelaten. Bij Ori is wuju wuju niet veraf, ver weg.
  De heer Ori aast al heel lang op deze post, werd altijd gepasseerd, nu is het eindelijk raak. Wij zullen zien als zijn praatjes (ideeën), over hoe het onderwijs moet zijn, altijd kritiek op zijn voorgangers, gaan uitkomen.

  Ori zei toen: “Ik ben er trots om Hindoestaan te zijn. Hindoestanen doen het goed in ons land qua inzet, ijver, spaarzaamheid en deskundigheid en het is vervelend om het een keertje te zeggen. Iedereen is bezig met sociaal wenselijke antwoorden en men vermijdt dit onderwerp. Als we erover moeten praten, praten we er openlijk over, maar het zijn vooral de Hindoestanen die in staat zijn een goede ontwikkeling in dit land te brengen. Daar ben ik van overtuigd”.
  Als jij het beter kan, succes brada👊🏽👊🏽 Het niveau van het onderwijs moet weer omhoog.
  gemodereerd

 20. makoe moet de laatste zijn die praat over racisten. Hij kan alleen maar zijn grote waffel pieren en lullen in de ruimte.
  Inhoudelijke discussies kan hij niet voeren want daar is hij te stom voor. Vandaar dat hij mensen altijd aanvalt op hun uiterlijk of geeft hij bijnamen…dat is sooo below the belt! Helaas merk ik die stijl van praten bij bijna alle zogenaamde activisten. OOk journalisten zijn niet neutraal en corrigeren dit gedrag niet.
  makkoe is dommer dan dom dan wil hij hier dhr. Ori bespreken! hahaha makoe (je naam will ik niet eens met hoofdletter schrijven) vroeger zou met zeggen….draai salto dai tongo ie…..
  gemodereerd

 21. “Ori zei toen: “Ik ben er trots om Hindoestaan te zijn. Hindoestanen doen het goed in ons land qua inzet, ijver, spaarzaamheid en deskundigheid en het is vervelend om het een keertje te zeggen. Iedereen is bezig met sociaal wenselijke antwoorden en men vermijdt dit onderwerp. Als we erover moeten praten, praten we er openlijk over, maar het zijn vooral de Hindoestanen die in staat zijn een goede ontwikkeling in dit land te brengen. Daar ben ik van overtuigd”.

  Ik zie niets verkeerds in deze uitspraak. Ik ben ook trots om creool te zijn…mag toch. of maakt dat mij een racist?
  Ten aanzien van het laatste deel waarin hij aangeeft overtuigd te zijn dat het vooral de Hindoestanen zijn die die in staat zijn een goede ontwikkeling in dit land te brengen….meoten we nog zien. Wat we al wel hebben gezien in dat de creool Suriname niet kan besturen…kijk maar NPS, NDP, ABOB…..wat hebben ze bereikt voor Suriname….juist ja.. ellende op ellende. En dat komt omdat de creolen die het WEL kunnen, niets met politiek te maken willen hebben want ze willen niet meegesleurd worden in die patja-patja….en terecht!
  gemodereerd

 22. Ori heeft gewoon z’n mening gegeven. Ben er niet helemaal mee eens, maar dat hoeft ook niet..
  Eenieder z’n eigen mening. Racistisch? Nee, ben je er trots op dat je Javaan bent, durf het te zeggen.
  Hoe staat het dan met het volgende:
  I am black and I am proud
  Black is beautiful
  Black lives matter.
  Racistisch? Helemaal niet.
  Laat svp de emoties niet de overhand nemen bij het doen van uitspraken
  gemodereerd

 23. Wie zei dat de ma koe vol is?Wel Chan heeft intussen meer dan 60.000 familie en friends bij de overheid.Wat doet een prof op een ministerie er toe.
  gemodereerd

 24. De Sopie Allesweters op dit forum …. ik wil jullie Sopie hersens “verlichten”. Op de eerste plaats …. Henri Ori noemt zichzelf professor. Aan welke Universiteit heeft hij gedoceerd, Anton de Kom universiteit ???. Jammer dat de fam de Kom toestemming verleend heeft om dat “ding” A.d.K.U te noemen.

  Aan welke Universiteit is Ori gepromoveerd !!!!!!
  Aan de A.d.K.U ????!!!!!!!!!

  Ten tweede …. professor …. is een benoeming … geen beschermde titel. Het woord professor betekent … leraar !!!!

  Elke leraar zou zich in principe … professor … kunnen noemen.

  Elke koe van zondag kan zich ” professor ” noemen.

  Dreamteam Santokhi/Brunswijk …. zijn PROFESSOREN
  in … LIEGEN …. FRAUDEREN …. GRAAIEN in ’s LANDS KAS.

  Jogi, Somohardjo en velen in de top van de V….H…P zijn PROFESSOREN in GEITEN STELEN en GRONDROOF.

  Uit de benoeming van Ori blijkt duidelijk dat de V…H…P een groot gebrek heeft aan DESKUNDIG kader.

  Wat Onderwijszaken betreft deugt deze zgn professor niet eens om een Onderwijs lesrooster samen te stellen.

  M.a.w. meneer die zichzelf professor noemt is INCAPABEL voor de post van Mi-ni-ster van Onderwijs.

  De sopie junks van de Oranje Movement mogen mij een rascist noemen …. so be it …. ik zal geen seconde van wakker liggen.
  gemodereerd

 25. Citaat: Ori zei toen: “Ik ben er trots om Hindoestaan te zijn. Hindoestanen doen het goed in ons land qua inzet, ijver, spaarzaamheid en deskundigheid en het is vervelend om het een keertje te zeggen. Iedereen is bezig met sociaal wenselijke antwoorden en men vermijdt dit onderwerp. Als we erover moeten praten, praten we er openlijk over, maar het zijn vooral de Hindoestanen die in staat zijn een goede ontwikkeling in dit land te brengen. Daar ben ik van overtuigd”.

  Hij zegt toch de waarheid of niet ????
  Waarom mag dit niet gezegd worden !!!!!

  Heb je weleens naar Culturu tv gekeken hoe marrons Santokhi en zijn partner beledigen ????
  Ze hebben het constant over hindustanen, en nog eens hindustanen. Ze zeggen duidelijk wij willen geen Hindustaanse landsbestuurders hebben, enkel kroeskoppige mensen !!!
  Een van die blauwkoppen zei ” duidelijk dat wat IDI Amin heeft gedaan in Uganda een hele goede zaak is geweest om de indiërs te verjagen en de vrouwen te verkrachten !!!!
  Ze willen niet dat Hindustanen het land moeten leiden !!!!
  Dat deze racistische opmerkingen ook op Culturu tv wordt uitgezonden is beneden peil !!!!
  Was het andersom geweest dan waren de apen gaar herstel rapen gaar !!!!
  Kijk wat er gebeurt is met Uganda toen de Indiërs het land hebben verlaten????

  De competenties die Prof. Ori heeft aangehaald geldt ook op voor de andere Aziatische groepen die in Suriname wonen, je ziet duidelijk het verschil met de nazaten van de slaven !!!!
  gemodereerd

 26. Papa Jantje uit Livorno (voortaan PJUL) 2 ,
  Je weet zelf niet waarom je een racist bent, sari tori. Ori is geen racist, hij heeft zich racistisch uitgedrukt, hiervoor heeft hij zijn excuses aangeboden, leest zijn excuses, misschien snapt je het.
  Je mag van je eigen groep vinden wat je wilt, ze mogen beter zijn in de handel, maar misschien slecht(er) zijn in andere sectoren. Maar wil jij je profileren door de anderen negatief weg te zetten omdat het geen goede handelaren zijn, maakt jouw hele groep nog niet tot betere burgers. Dit, zo denken is racisme in haar puurste vorm en daar maak jij je altijd schuldig aan.
  Overigens, vele handelaren gedragen zich als piranha’s, het zijn uitzuigers. Wil jij dan zo iemand zijn.
  Je verwijst altijd naar Afrika, een ‘arme’ continent, waarom niet naar Azië, waar het even erg is, als het jou niet om racisme te doen is.

  Btw, ik ken buurten in Sranan waar Creolen en Hindostanen broederlijk in armoede (en rijkdom) leven. Waaronder Livorno.

  Papa, misschien snap je dit fragment: Imro zei tegen zijn vriend Leo, ik vind mijn vader veel beter dan jouwe. Vraag van Leo en waarom dan, Imro, omdat zijn vrouw (jouw moeder) een prostituée is. Leo, en weet je wie elke week bij haar langs gaat, juist , ja jouw vader, wat vindt jouw moeder ervan als zij het wist, en jij Imro.
  Papa, denk a tori!!!!! Niet alle Creolen zijn herrieschoppers en niet alle hindostanen zijn handelaren.

  Verder, elke bevolkingsgroep kent of heeft zijn rotte appels, elke bevolkingsgroep kent of heeft zijn grote zonen en dochters. Jip en Janneke.
  gemodereerd

 27. Dat dit figuur één van de voorlopers is van de ndp, zegt alles over deze criminele partij. Voer voor het dom deel, want ze geloven hem heilig. Ze zijn niet in staat om zelf na te denken.

  Blackamangs hebben niet het alleenrecht om zichzelf op de borst te slaan.

  Hindustanen hebben te lang de underdogpositie bekleed. Als ze trots zijn op zichzelf dan mag dat absoluut.
  Gelukkig slaan ze nu terug, te beginnen met de dna-leden, die laten niet meer over zich heen lopen en terecht. Dat bevalt ze niet, want het is niet politiek correct. Nog effe!

  Schuimbekkend stonden ze als een bende primitievelingen te brullen bij het paleis. Asociale bende. Das normaal, dat mag.

  Die culture tv moeten ze ddoss’en, Ranzig!
  gemodereerd

 28. @baantjer
  Wat mij het meest verbaast is dat veel Afrikanen dictator Amin als een held zagen en achter zijn racistische denkbeelden stonden. Amin dacht nml dat zijn soort en Indiërs dezelfde intelligentie hebben (not!) en dat ze een land zouden kunnen opbouwen. Nadat het volk genoeg had van racist Amin moest hij op de vlucht en geen een Afrikaans land wilde deze primaat onderdak heven. Hij zocht toevlucht tot Saoedi Arabie. Trouwens, 3 van zijn vrouwen kwamen in Parijs in de prostitutie terecht
  gemodereerd

 29. de lovers van de duivel ddb , vinden meneer Henry Ori een racist , ja dat zeggen racisten he ,

  henry jij bent de domste van de klas , in het regeerakkoord is opgenomen dat er een constructie is gemaakt vhp-nps en de abop -pl , nu de nps de colitie heeft verlaten dan worden de nps ministers vervangen door vhp-ers , en zou de pl eruit stappen dan wordt de plaats ingenomen door een abop-er , dus dommie geen gesjoemel van de vhp , nog iets weet jij hoeveel ministers bouterse heeft vervangen in die 10 jaar , en al die ministers die hij vervangen heeft worden betaald tot hun dood he henry
  gemodereerd

 30. @WAT,

  Je bent echt ziek in je hoofd. Je hebt gereageerd om 01:40 uur. Je schrijft: henry jij bent de domste van de klas, in het regeerakkoord staat……

  Op dit item heb ik helemaal geen reactie gegeven dus ik weet echt niet wat jou bezielt.

  Ik heb het al eerder aangegeven. Jij doet mij denken aan LAUWPIE ALIAS ROBG.

  LAAT JE NAKIJKEN BIJ DOKTER KO’SO YERE MI MANG want je spoort echt niet.

  Ik ben de enige henry met kleinletter dus na mi yu e bedoel.
  gemodereerd

 31. @@Esmerald …. ” Hindustanen hebben te lang de underdog positie bekleed. …..” Gelukkig slaan ze nu terug, te beginnen met de dna-leden, die laten niet meer over zich heen lopen en terecht……”.

  *************************************
  @@Esmerald … in gedekte termen teken je het nivo van de V…H…P leden in DNA.

  Het enige wat ze in DNA contenu te berde brengen is …. de vorige regering … de vorige regering en nog eens … de vorige regering …. volgens jou is dat politiek correct … period !!!!

  Noem mij een plan … een voorstel … een idee … van V..H..P DNA leden … om het land uit de blubber te halen … waarvan je kunt zeggen of denken …. ai boi daarvoor zitten ze in DNA.

  De meesten zitten voor SPEK en BONEN … Dr. Sharman is een uitzondering …. the next VHP chairman !!!!!
  gemodereerd

 32. Ori, heeft duidelijk, door zijn excuses te maken, aangegeven dat hij totaal fout zat.
  Nu blijken er gasten te zijn die het beter weten dan Ori zelf😂 zie de reacties.
  De oranje helden en anderen vergeten dat zwart, wit en andere huidskleuren geen bindende factor is. Wij delen niet allemaal een collectieve bewustzijn. Dus stop met het gedoe om hele bevolkingsgroepen aansprakelijk te houden voor individuele daden of uitspraken. De persoon die grensoverschrijdend gedrag vertoont is zelf aansprakelijk.

  In het geval Ori, hij draagt de verantwoordelijkheid voor wat hij gezegd heeft, niet dé Hindoestanen.

  Papa: “Wat mij het meest verbaast is dat veel Afrikanen dictator Amin als een held zagen en achter zijn racistische denkbeelden stonden. Amin dacht nml dat zijn soort en Indiërs dezelfde intelligentie hebben (not!) en dat ze een land zouden kunnen opbouwen”.
  Papa, om in jouw straatje te blijven, pres Modi is ook geen doetje. Modi heeft ook een grote aanhang, slaat zijn gedrag (zie het onderzoek, mbt slachting moslims) ook op de rest van India, zijn alle Indiërs als Modi. Ben jij je vriend Adolf vergeten, sloeg zijn gedrag ook op alle Duitsers.
  En de andere vriend mr Trump, moeten wij alle Amerikanen verantwoordelijk houden voor zijn fratsen.
  Papa , in je denken verschil weinig van Idi Amin, the devil, de SLACHTER van Afrika.
  gemodereerd

 33. Stadsgerillia 2 mei 2023 Bij 16:14
  ==========================

  “Henry Ori werd in 1961 geboren in Paramaribo en ging in 1981 voor studie naar Nederland. – Hij studeerde informatica aan de Hogere Informatica Opleiding (HIO) in Enschede,
  – toegepaste onderwijskunde aan de Universiteit Twente
  – en public management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
  – Hij specialiseerde zich in humanresourcesdevelopment, bedrijfsopleidingen
  – en curriculumtechnologie en deed zijn doctoraalopdracht bij Philips.
  – Hij werkte in de loop van de jaren voor Philips, de Hogeschool Utrecht,
  – de Gemeente Amsterdam en de Gemeente Rotterdam, meermaals als sectorhoofd
  – en voor Watergraafsmeer als stadsdeelsecretaris.”

  @Stads”gerillia”, graag jouw eigen cv hiernaast leggen en zien of je ergens in de buurt komt.
  En anders gewoon je grote muil dichthouden en snel weer onder die steen kruipen a.u.b.
  gemodereerd

 34. Mijn naam ASTRID ROEMER wordt genoemd in EEN LEUGEN vermoedelijk door een RACIST. WANT ik heb nergens ooit beweerd dat EEN HINDOESTAAN GEEN PRESIDENT VAN SURINAME MAG WORDEN. Integendeel. CORRECTIE GRAAG.
  gemodereerd

 35. @@Sabaku …. je zou nog een A-4 kunnen vullen met de vele studies, specialisaties en werkplekken van de zichzelf professor noemend hr. Orie.

  Dat de man gestudeerd heeft … daar twijfel ik geen moment aan.

  Ik hoef niet in de buurt van de hr. Orie te komen … echt niet !!

  Ik heb slechts gevraagd aan welke Universiteit is de zich zelf professor noemend hr. Orie … gepromoveerd en als professor gewerkt.

  Aan de A.d.K.U ???? dan zegt dat genoeg.

  Aan welke Universiteit ik gestudeerd heb … Nederland … Caribbean … Tanzania … moet voor jou een pussel zijn … voor mij een WEET !!!!!

  Dat ik jaren in Tanzania gewoond en gewerkt heb … dat ik associate-prof. ben geweest aan de prestieuze Mwalimu Julius Kambarage Nyerere University of Agriculture and Technology { MJNUAT}….genoemd naar mijn … godfather Julius Kambarage Nyerere … moet nogmaals voor jou een pussel zijn, voor mij een weet.

  Wil je ook weten wie destijds Rector Magnificus was aan de MJNUAT !!!!!!!!

  Ik zal het hierbij laten! Sorry dat ik je daroe …. heb vermoeid.

  Ter ontnuchtering … neem een flink glas Sodawater, doe niet per vergissing wat cyaankali in.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.