donderdag, april 25, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieGroot bedrag aan SRD en valuta buitgemaakt bij gewapende roofoverval op supermarkt

Groot bedrag aan SRD en valuta buitgemaakt bij gewapende roofoverval op supermarkt

-

Does Travel - naar Suriname

Vier criminelen hebben zondag in de vroege ochtend een gewapende roofoverval gepleegd op een supermarkt aan de Anamoestraat in Suriname. Daarbij hebben de overvallers ondermeer 2 miljoen SRD, 40.000 euro, 30.000 USD uit een kluis buitgemaakt.

De verdachten waren allen gemaskerd en één van hen had een vuistvuurwapen bij zich. Het pand dat ze betraden is een woning (boven) annex winkel (onder). De rovers zijn via de toiletruimte het pand binnengedrongen.

De bewoners C.G. (46) en zijn vrouw Y.Y. (35) werden daarbij overvallen.

Behalve het geld hebben de rovers ook nog waardevolle spullen uit een van de slaapkamers weggenomen, waaronder twee Rolex horloges ter waarde van totaal 38.000 USD en 500 gram gouden sieraden.

Na de daad verlieten de rovers de plaats. Het is niet bekend in welke richting de daders vertrokken. De politie van Geyersvlijt was ter plaatse voor onderzoek.

Beide slachtoffers bleven ongedeerd. Van de daders ontbreekt nog elk spoor.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
  1. Dit is schering en inslag geworden in Suriname.
    Vroeger zei men, wie niet sterk is moet slim zijn. Nu denken sommigen wie niet wil werken moet crimineel zijn. Dit komt uit de NDP Rovers Academie. Waar het verdelen van wapens voor dit soort activiteiten gangbaar was geworden.


    gemodereerd
  2. Mijn onderbuikgevoel zegt me dat dit een sprookje is. Zijn er geen camera beelden??
    de anamoestraat zit vol handelszaken die allemaal beelden zouden moeten hebben….


    gemodereerd
  3. In Suriname vindt men alle bedragen wel groot.

    Dat wil niet zeggen dat ik de daad van de criminelen goed praat, want dat keur ik ten stelligste af. Ook wil ik niet aan geven dat het een bedrag niets voorstelt, want het is geld en het heeft waarde en de daad is gewoon crimineel.

    Als er camerabewaking is zal dat de opsporing vergemakkelijken en hoop ik dat die in de kraag worden gevat en zwaar worden gestraft.

    Er was altijd criminaliteit in Suriname, maar sinds 25 Februari 1980 is dit met licht jaren toegenomen. Zie wie de oorzaak hiervan is, verval en de criminelen vind je tegen woordig massaal in alle takken van de overheid en samenleving.

    Alle ondernemers moeten wapens dragen dat gedekt is door een vergunning en extra security ondernemingen hebben met betrouwbare werknemers.

    Suriname is een roversnest geworden, waar je blij mag zijn als ze je overvallen je vege lijf kan redden.


    gemodereerd
  4. Wie houdt tegenwoordig nog zoveel geld in huis, in een kluis, maar de kluisdeur stond open. Noot: dit laatste staat in Starnieuws. Als dit klopt, hadden de criminelen een uitnodiging.


    gemodereerd
  5. Aan de Anamoestraat oftewel klein Brazilië, moet je wel camera’s hebben.
    Er zijn niet alleen Supermarkten maar ook een aantal goudopkoop ondernemingen in die buurt. Zonder gewapende bewaking en camera’s is niemand daar veilig. Dus deze rovers wisten precies waar de zwakke plek was en moeten wel info uit de inner circle va de ondernemer hebben gehad. Soms kan het gewoon de schoonmaakster zijn die de tip geeft, die kennen meestal de woning beter dan de eigenaar zelf.


    gemodereerd
  6. In Suriname moet je gewoon je geld in huis houden zolang de banken al die absurde regels en hoge kosten blijven hanteren. Een ieder wordt als crimineel en witwasser gezien dus het gevaar om overvallen te worden is groot.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES