Eventuele veroordeling Bouterse intern nog op agenda NDP-top

18
Bouterse

De Nationale Democratische Partij in Suriname (NDP) houdt de kaken nog stijf over welke stappen zij eventueel zal nemen indien Desi Bouterse later dit jaar door het Hof van Justitie wordt veroordeeld en gearresteerd voor zijn aandeel bij de moord van 15 mannen op 8 december 1982.

Het enige wat NDP-woordvoerder Ricardo Panka hierover loslaat, is dat deze zaak intern op de agenda is van de NDP-top. “Het is een politiek proces. Politieke vervolging van één van de grootste zonen van dit land”, zei Panka in een interview op Culturu TV.

Het Surinaamse Openbaar Ministerie heeft eerder 20 jaar onvoorwaardelijke celstraf en gevangenneming geëist tegen Bouterse. Op dinsdag 30 mei zal de hoger beroepzaak van het 8 decemberstrafproces voortgezet worden.

De iets langere uitsteltermijn heeft te maken met de wisseling van de vervolgingsambtenaar. Advocaat-generaal Carmen Rasam gaat ingaande 1 mei met pensioen. Zij zal in deze zaak worden vervangen door haar collega Astrid Niamat.

Op de laatste zitting heeft advocaat Irvin Kanhai in de strafzaken tegen de verdachten Bouterse, Stephanus Dendoe, Ernst Gefferie, Iwan Dijksteel en Benny Brondenstein het pleidooi gehouden. Aan het eind van zijn pleidooi vroeg hij vrijspraak voor alle verdachten wegens gebrek aan bewijs.

Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden, heeft eerder aangegeven dat hij medio tot eind 2023 een vonnis verwacht tegen hoofdverdachte Desi Bouterse.


18 REACTIES

 1. Waaaaaiiiiiiiii mi Gado mi Jezus volgens Panka is het een POLITIEKE VERVOLGING OP RRN VAN DE GROOTSTE ZONEN VAN SURINAME.

  Hai baja Panka, ik doe het echt in mijn broek van het lachen.

  Panka, jij bent een van de grootste COMEDY CAPERS VAN SURINAME.

  TIDE NA DEY WAN VEROORDEELDE MOORDENAAR TRONG EEN VAN DE GROOTSTE ZONEN FU NA KONDRE

  HAI BOI PANKA: YU HOGRIE YERE MI MANG.

  Politiek Proces: Videla en Pinochet en al die andere moordenaars, hebben dat ook geroepen.

  Helaas heeft Hitler eieren voor zijn geld te kiezen door zelfmoord te plegen anders had ook hij geroepen dat het een Politiek Proces is.

  Panka djie mi wan bigi brick yere.
  gemodereerd

 2. Bouterse, een van de grootste zonen van Suriname?
  Ze worden steeds gekker in Suriname.
  gemodereerd

 3. alsjeblieft ophouden deze poppenkast. we weten dat hij schuldig is. hij is onherroepelijk veroordeeld. laat hem thuis zijn wondjes en verscheurde ego likken. hij en zijn vtienden zijn schat schat schatrijk door de staatskas te plunderen. but please laat hem gaan en laten wij proberen om door te gaan met ons leven.
  gemodereerd

 4. ndp , jullie hoofdduivel bouterse gaat de bak in , maar ook al die andere duivels gaan ook de bak in , nou einde ndp toch , wat willen jullie nog betekenen dan
  gemodereerd

 5. Als Bouterse wordt veroordeeld, dan zal er een machtsstrijd binnen de NDP uitbarsten. De m.n. agressieve militante figuren zullen dan als winnaars uit de bus komen. Wat gelijk een gevaar voor Suriname zal opleveren. De huidige regering zal dan dagelijks met geweld worden uitgedaagd en het zal lang onrustig blijven. Denk ik.
  gemodereerd

 6. Politiekproces? Aan m’n hoela, meer een proces tegen een massamoordenaar. Hij heeft een misdaad tegen de menselijkheid begaan en Moet daarvoor gestraft worden en mag wegrotten in z’n cel in Santo boma. Het buitenland staat klaar om suriname i g.v escalaties bij te staan, incl. de inzet van Apache helicopters. Dus ndp ratten wees erop bedacht.
  De groeten vanuit KL
  gemodereerd

 7. Goedemorgen, ik kon niet verder slapen, na een ……. bezoekje, naar de keuken, koffie gezet, iPhone aangezet, nieuwsgierig als ik ben naar WKT, zag ik dit artikel, mijn eerste reactie (meestal de beste) was; oppakken die ’handel’ dan komt er eindelijk een beetje rust in de tent, lees Sranan. Ik ben niet meer gaan slapen, dus mijn maandag is al vroeg begonnen. Fijne dag.
  gemodereerd

 8. pfft wanneer gaan ze deze moordenaar opsluiten, als ik het was geweest was ik nu al vrij geweest na 20 jaar cel. Bouta lacht ze gewoon keihard uit in hun rechterlijke gezicht.stelletje bobbo’s.
  gemodereerd

 9. Als DiDiBri Bouta echt een van de grootste zonen van Suriname is, vraag ik me toch af waarom het bijna niemand kan schelen of hij nu wel of niet veroordeeld wordt. Er komen slechts enkele onverbeterlijke ezels opdraven wanneer de paarse bende weer eens een vergadering belegt te OCER om te klagen hoe onrechtvaardig DiDiBri wordt behandeld door het vervolgingsapparaat van Suriname.
  gemodereerd

 10. De NDP BENDE onder leiding van de wreedste president allertijden van Suriname,de moordenaar / couppleger / drugsdealer / DESI DELANO BOUTERSE is de oorzaak van alle ELLENDE in Suriname : Paramaribo 25 februari 1980 -7doden,Fort Zeelandia 8 december 1982 – 15 doden,Moiwana 29 november 1986 – 39 doden,1986 – 1992 Binnenlandse oorlog – honderden doden….ZIJN DE PAARSE HYPOCRIETEN / IMBECIELEN DAT VERGETEN ?
  gemodereerd

 11. Kan nu al vertellen wat er gaat gebeuren.
  Zodra deze crimineel echt de bak in moet is hij plots ernstig ziek.
  Mag zijn veroordeling rustig thuis ondergaan.
  gemodereerd

 12. Beter in 1 run die hele, veroordeelde, corrupte, criminele paarse rattenkolonie oppakken en voorgoed en voor altijd uit de samenleving onttrekken en zsm achter slot en grendel. Bouterse, 20 jaar bajes…..Hoefdraad, 12 jaar bajes…..v. Trikt, 8 jaar bajes…..Kromosoeto, 5 jaar bajes…..Hausil, 3 jaar bajes…..Adhin, in de verdachtenbank…..Bouva, naschoolse opvang oplichter…..Parmessar, Amorok fraudeur. LOCK THEM UP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  gemodereerd

 13. Wie schuldig is moet veroordeeld worden. Er zijn toen vijftien critici van het militaire regime zonder vorm van proces doodgeschoten. De militairen die de moorden pleegden stonden onder bevel van legerleider Desi Bouterse. Punt uit, schuldig!!!!!
  gemodereerd

 14. Ik zal een fles Chivas Regal 12 Years drinken op de dag dat het arrestatie team van de politie hem in zijn nekvel pakt, in de boeien slaat, hem in de politie arrestatie bus plaatst en naar de strafgevangenis van SB neemt om zijn 20 jaar gevangenisstraf uit te gaan zitten.

  Voor de misdaden tegen de menselijkheid, voor vernietiging van vele zaken die hij Suriname en de Surinamers, onschuldige slachtoffers heeft gebracht is de gevangenisstraf van 20 jaar boter zacht.

  De straf is veel te licht als men ziet hoe hij Suriname en de Surinamers in grote ellende en grote armoede, veel verdriet, moorden, vertrappen van de grondwet, Verdragen, mensenrechten vertrappen, normen in verval, waarden in verval, geen respect, grote en veel criminaliteit, drugshandel, wapenhandel, vrouwenhandel, mensenhandel, ontwaarding Surinaamse gulden, ontwaarding SRD, hoge koersen voor valuta, geen medicijnen, grote schulden met hoge renten bij buitenlandse crediteuren, et cetera, et cetera, verval heeft gebracht, ook internationaal.

  Deze man verdient maar 1 straf en dat is de doodstraf. De rechters van de krijgsraad/rechtbank hadden een daad moeten stellen, waardoor dit een teken zou zijn van eens, maar nooit weer en de gewapende groepen hier een wijze les uit zouden leren.
  gemodereerd

 15. ha ha , panka ha ha bouterse is een van de grote zonen van dit land , ha ha , bouterse is geen zoon van dit land , de duivel heeft hem uitgekotst , en panka jullie staan nog steeds achter de duivelse massamoordenaar
  gemodereerd

 16. Oppakken die handel en daarna snel doorgaan met het vonnissen van zijn kornuiten die medeschuldig zijn aan de chaos en ellende in het land.
  gemodereerd

 17. Het is allemaal één groot circus.
  Pluk zijn hele familie ook maar kaal, die vieren feest met zijn gestolen geld.

  Maar waarom pakken ze hem nu al niet op, in afwachting van zijn definitieve vonnis, kan hij alvast wennen aan zijn nieuwe kooi.

  Helaas, het is wel Suriname hè, daar kan van alles, maar zelden wat goeds.
  Dus deze faalhaas ddb mag gewoon thuis zijn starf uitzitten, want hij is oud en zielig en half dement.

  Deze zal nooit een cel van binnen zien.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.