Nurmohamed: “Waterbeheer door drie ministeries is politieke rommel”

8
Wateroverlast in Suriname

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken in Suriname, heeft donderdag tijdens een persconferentie aangegeven dat het een noodzaak is om het beheer van alle kanalen, sluizen en pompgemalen onder één ministerie te brengen. Hierdoor kan er ook beter gewerkt worden het aanpakken van het wateroverlastprobleem.

Volgens Nurmohamed is het beheer van het aantal landelijke kanalen, sluizen en pompgemalen al jaren verdeeld onder drie ministeries te weten Openbare Werken (OW), Landbouw Visserij en Veeteelt (LVV) en Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS). Ondanks hij vanaf zijn aantreden gepoogd heeft dit alles onder één ministerie te brengen, is het wegens politieke onwil niet gelukt.

“Het is een jarenlang gedonder. Gepoogd, gepoogd en gepoogd, maar het lukt niet. Je weet dit ding is een politieke rommel die een keer ook opgelost moet worden. Ik heb mijn moeite gedaan om over te nemen. Maar er moet één ministerie zijn.

Een ministerie van Landbouw moet zich richten op planten en OW doet dan de Infra. Anders gaan we met dit probleem blijven zitten. Het is verspilling van kapitaal en deskundigheid. Want nu moeten alle ministeries hetzelfde doen wat wij doen.Stel je voor dat alle ministeries een eigen meteorologische dienst zouden hebben. Dat kan niet. Het is inefficiënt”, benadrukte de bewindsman.


8 REACTIES

 1. Zet een waterbouwkundig ingenieur uit Nederland en het probleem is (weliswaar niet helemaal) deels opgelost. Waarom wordt er niks ondernomen door de regering?
  gemodereerd

 2. Je kunt van de man vinden wat je wilt, maar hij heeft een punt. Hoe onefficient is dit en wat een waste!
  Er zijn maar weinig Surinamers die instaat zijn om Lean te denken. De meesten weten zelf niet de betekenis van het woord, laat staan het toepassen ervan.
  Dus, omdat er 3 ministeries zijn die belast zijn met onderhoud en beheer, wordt er langs elkaar heen gewerkt of er wordt helemaal niets gedaan want, Jan of Piet gaat het doen. Ik krijg gewoon loes- bere van de Surinaamse mentaliteit en werkwijze.
  Daarom geef ik mijn pensioen uit in ZO Azië. Nu weer in KL. De groeten hor
  gemodereerd

 3. Ondanks hij vanaf zijn aantreden gepoogd heeft dit alles onder één ministerie te brengen, is het wegens politieke onwil niet gelukt.
  ==============
  Gelukkig maar. Want dat deel welke onder deze incompetente minister valt kan hij niet eens goed beheren. Hij kraait weer als een kip zonder kop.
  gemodereerd

 4. Hij kan zijn deel nu niet klaren …laat staan alles. Ga toch je geweldige docentje spelen op de ADEK. Dan heeft t land minder last v je incompetentie.
  gemodereerd

 5. zal niet helpen , want ook bij OW hebben ze niet de mensen die waterbeheer beheersen , je zal buitenlandse experts erbij moeten halen , maar het zal jaren misschien wel 20 jaren ( of meer) duren voordat het regenwater goed afgevoerd zal worden en straten en percelen en landerijen door extreme buien niet onder water lopen
  het is nu vechten tegen de bierkaai
  gemodereerd

 6. Minister, met al uw studies , capaciteiten en inzichten, heeft het wel lang geduurd, voordat u erachter bent gekomen . Weer een blunder.
  gemodereerd

 7. Misschien kunnen ze die Bolle die watermanagement heeft gestudeerd aanstellen. Dan kunnen die drie musketiers Ahalia, Akalia en Azalia in Suriname studeren zonder angst voor ene Tyagi.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.