Bouva over nieuwe brandstofprijzen: “Het volk kan niet meer betalen aan de pomp”

26
Tanken

“Schrikt u niet, vandaag de dag is de benzineprijs in Suriname SRD 42. Ik heb me bijna verslikt om dat te aanschouwen op het moment dat ik naar het tankstation reed”, zei de waarnemend fractieleider van de NDP, Melvin Bouva dinsdag in De Nationale Assemblee (DNA).

Per 18 april zijn de prijzen voor een liter unleaded bij zowel GOw2 (SRD 40,99) en SOL (42,73) drastisch verhoogd. Volgens de NDP’er lijkt het erop alsof het de leden van de Surinaamse regering niets scheelt, omdat zij gratis hun auto’s op staatskosten mogen tanken.

“Dan begrijp je niet waar het om gaat. Laten we ook die solidariteit tonen door te zeggen: het is goed, die benzineprijs kunnen we niet vasthouden dus dan tank ik zelf ook mee met het volk. Maar dat gaat niet gebeuren”, aldus Bouva.

Volgens de volksvertegenwoordiger mag elke president de ambitie hebben om de douanekoers en benzineprijs los te laten. “Maar het heeft zijn grens. En we hebben op dit punt een grens bereikt. Het volk kan niet meer betalen aan de pomp. Als u dus SRD 400 miljoen per maand wilt besparen, gaat u weer in die SRD 400 miljoen en brengt u de benzineprijs terug naar wat het was. Maar die benzineprijs kunt u niet verder los laten. Wij willen, wij zullen en wij kunnen dat niet meer betalen”, aldus de NDP’er.

De brandstofsubsidie is per 1 februari 2023 volledig afgeschaft. De oliemaatschappijen bepalen nu zelf de brandstofprijs op basis van de koersontwikkeling en het inkoopbedrag.


26 REACTIES

 1. “Als je geen geld hebt om te tanken, dan moet je niet rijden”

  — Roy Boedhoe —

  Verwacht dat de autohandel heel snel in zal storten. Alleen de “rijken” gaan kunnen rijden…
  gemodereerd

 2. Bouva: Jij bent een Show Man. De koers is momenteel 39 srd voor de euro maar als het aan jou ligt moet per liter aan unleaded worden betaald bijvoorbeeld 8,50 srd of 15 srd of 20 srd.

  Ik zou het wel willen hoor daar niet van maar A no kang toch mi mang.

  Yu na wan toneelspeler Bouva. Als het aan jou ligt blijft de overheid maar subsidiëren tot ze er dood bij neervalt.

  Let wel: Ik zeg niet dat Santhoki een goede job doet. Santhoki wil bezuinigen aan de ene kant maar aan de andere kant smijt hij met geld over de balk.

  Ik vind jou wel grappig nanga yu toneelspel!!
  gemodereerd

 3. Look who’s talking….zum kotsen. Toen hij en zn cornuiten rond de vleespotten v Egypte zaten was alles goed. Huichelaar.
  gemodereerd

 4. bouva , jij bent geen parlementariër , maar een landvernietiger en een schreeuwer , bewezen tijdens bouta 2 he bouva , waar is het geld dat gebruikt moest worden voor naschoolse opvang , jij blijft stil daarover , maar het OM zal zeker bezig zijn , en jij zal het moeten verantwoorden , dus de zaak is nog niet gesloten
  gemodereerd

 5. Hij die zonder zonde is werpe de eerste steen. Wie denkt bouva voor de gek te houden? Meneertje heeft het over ‘solidair’ zijn. Bouma, kijk in de spiegel (schrik niet van je eigen porem) en vraag je af of jij uit je eigen middelen je tank zou vullen. Was je ook solidair toen je sjoemelde met de NSO? Mensen vergeten gauw.
  gemodereerd

 6. Niks staat in de weg om de fiets te pakken maar dit is natuurlijk niks voor de luie Surinamer die liever rondjes blijft rijden om te pronken met zijn auto (vaak uitgerust met mega boxen).
  Bouva, zeg jij ook eens wat over het artikel in Le Monde dat de leider van de fascistische beweging een drugsbaron is die strak de touwtjes in handen heeft. Waarom hoor ik jouw pier hierover niet?
  gemodereerd

 7. Waker worden in heel de wereld gaat de brandstofprijs omhoog.
  Per 2025 moeten nieuwe lease auto’s 100% elektrisch zijn
  CO2 uitstoot wordt duurder voor bedrijven
  Belasting op brandstof gaat omhoog
  Aanschaf belasting verdubbeld op brandstof auto’s
  Het gaat meer fietsen en minder auto rijden worden .
  Het wordt tijd dat de overheid in su naar een fiets plan kijkt om de Paramaribo fiets toegankelijker / vriendelijk te maken
  En elektrisch rijden introduceren
  Een onderzoek starten wat rijd de gemiddelde inwoner per dag en zou het ook anders kunnen
  Maatregelen die nu geld gaan kosten maar op de lange termijn positief voor su uitpakken .
  Meer op de lange dan korte termijn denken
  gemodereerd

 8. Is elektrisch rijden misschien een oplossing?

  Zijn we meteen af van al die ouwe roestbakken en afgekeurde gedumpte zooi uit Verweggistan-landen.
  gemodereerd

 9. Bouva u woont in eigen wereld met criminele vrienden en party, u bent niet op de hoogte van de benzine prijs in de wereld. Suriname bepaald niet de prijs van de benzine de wereld markt speelt hierbij een rol. Sinds een paar weken is de benzine prijs op wereld om hoog gegaan en dat voelt Suriname ook. Politieke partijen ipv jullie het Surinaamse volk uitleggen waarom de benzine is omhoog gegaan proberen jullie juist meer onrust te creëren en hierdoor gaat de koers om hoog.
  gemodereerd

 10. En dan te bedenken dat het land verzuipt in de oliebronnen!
  Zal ook wel weer een 100 jarenplan worden, zoals alles in Suriname naar de klote gaat.
  Het werk en denk tempo van de gemiddelde Surinamer is nou niet iets waar men in uitblinkt.
  Het is afwachten totdat iemand iets doet, maar niemand doet wat.

  Die oliebronnen zouden tegen die tijd ook wel weer zoals gewoonlijk verkwanselt worden en spontaan van eigenaar wisselen.

  De gehele infrastructuur van het land moet ook eens op het schop.
  De wegen zijn slechts geschikt voor paard en wagen, niet voor Mark X-en etc.
  gemodereerd

 11. Populistisch paars tralala-geleuter van deze schaamteloze NO oplichter. Toen het leningenplafond verhoogd werd stond deze hypocriet vooraan te klappen. 4,5 miljard aan leningen die terugbetaald moeten worden en de hoofdschuldige, de veroordeelde paarse fraudeur en witwasser, Hoefdraad is als een laffe hond op de vlucht geslagen. Daar horen we struisvogel Bouval niet over. Toen tussen 2010-2020 de koers door het plafond schoot van 2.8>21.0 was deze schreeuwlelijk in geen velden of wegen te bekennen. Toen er overnight een, illegale amnestiewet getekend werd, stond deze gluiperd vooraan in de rij. Jaag deze schurk met pek en veren Santo Boma binnen.
  gemodereerd

 12. Alles wat de klok slaat is op dit moment de benzineprijzen in Suriname. Nu ruim SRD 40,- per liter. Dat is voor de Surinamers heel erg duur. Maar waar hebben we het over? In Suriname rijden circa 230.000 autos en mensen die een auto kunnen permitteren in Suriname behoren tot de middenstand of upperclas. Deze autobezitters kunnen ook de benzine prijs permitteren. Zoals meneer Bouva.

  Meneer Bouva kan zn energie beter inzetten voor de andere 350.000 Surinamers die GEEN auto kunnen permitteren. Bijvoorbeeld door te zorgen dat schoolkinderen vrij vervoer naar school krijgen en dat ouders (zonder auto) hun kinderen een fatsoenlijke maaltijd kunnen geven.
  gemodereerd

 13. I am, inderdaad zou electrisch rijden een oplossing zijn, maar dan moet het volk wel meteen miljoenen USD ergens vandaan halen, om al die duizenden roestbakken van nu te vervangen.door mooie, peperdure electrische autos. Misschien kan de regering, wanneer ze geen brandstof meer hoeft in te voeren, het uitgespaarde geld dan gebruiken om de import van electrische autos te subsidiëren?
  gemodereerd

 14. Het probleem in Suriname is het feit, dat er weinig alternatieven zijn voor de auto. Het openbaar vervoer is een drama! En de wegen zijn ongeschikt voor tweewielers.

  Chan dwingt mensen nu de auto te laten staan, maar welk perspectief staat daar tegenover? Het lijkt wel of deze man gewoon nergens over nadenkt en klakkeloos besluiten neemt. Ik vraag me af of hij de rekening betaald van die grote brandstof verslindende monsters, waarin hij door Paramaribo scheurt. Dat zal wel niet..
  gemodereerd

 15. Top ndp schurk bouva , Je hebt zoveel miljoenen gestolen,is het voor jouw ook duur om de benzine te betalen? Brengen jullie de gestolen 3.5 miljard usd terug in de Staatskast .
  gemodereerd

 16. Gefeliciteerd surineds!

  Het goeie nieuws is, dat we op nr 4 staan op de lijst van rijkste landen, €55.000 bbp.
  Het slechte nieuws is dat de benzine wordt verhoogd net als in suri. Alleen is het bbp in suri minus 55.000$
  gemodereerd

 17. In de stad is het lopend te doen.Hebben we gedaan toen we naar school gingen.In Afrika lopen mensen kilometers om een jerrycan water te halen uit de rivier.
  De Suri’s hebben auto,inkomen,verharde wegen,stromend water in huis en toch blijven ze klagen.
  gemodereerd

 18. De regering zelf heeft geen moeite met al die verhogingen. Hun dienstauto wordt ook privé gebruikt. Elke maatregel treft het het grootste deel van het volk. Het openbaarvervoer is barst slecht geregeld, dus een auto is voor de meeste werkenden een must.
  gemodereerd

 19. Waarom moest de ddbweg aangelegd worden? Kon dat geld niet besteed worden waar het echt nodig was?
  gemodereerd

 20. Het is nog druk genoeg op de weg,zodra ik elke dag
  gewoon overal door kan rijden ga ik me zorgen maken.
  gemodereerd

 21. Het is makkelijk om zieltjes te winnen door domme praat als ik in de oppositie zat zou ik de mensen vertellen dat ze eerst moeten verdienen en dan expanderen in Suriname hebben we 80% import en export heel weinig. Dan moet je zorgen om het om te buigen en niet roepen van ja de auto is een must en de auto van de regering krijgt gratis Benzine. Boava zou ook moeten vertellen dat de schuldeisers elke maand betaald moeten worden . Volk van Suriname ze hebben jullie bedrogen en proberen de schuld aan de huidige regering. Oppo joe ai.
  gemodereerd

 22. Maar gelukkig dat de mensen kunnen wel betalen aan de kassa in die supermarkt. Dan ze moeten meer gebruik maken van die paard en kar. Die paard heeft alleen gras nodig. Daarvan is genoeg in Surinaam. Zelfs koning van Nederland spant die paard achter die wagen elk jaar in september. Dan Surinaam mang moet toch ook kunnen?
  gemodereerd

 23. Hahaha, aan het woord één van de grootste mede vernietigers van Suriname.
  Hij is direkt verantwoordelijk voor alle chaos en ellende in het land.
  Het kan verkeren dat zo iemand zijn zegje kan doen terwijl hij eigenlijk achter de tralies behoort te zijn.
  gemodereerd

 24. Oké, Bouva klets uit zijn nek. Vindt men het dan ook rechtvaardig dat de benzine prijs zo hoog is. Vindt men het gerechtvaardigd dat alles immens duur geworden is onder deze regering, omdat de vorige regering een puinzooi van gemaakt heeft. Hebben de oranje helden ooit gekeken naar de oplossingsmodellen van deze bestuurders. Je kunt immers in de wc pot, het poep dat is achter gelaten, niet goed doorspoelen als het doorspoelen niet goed werkt, dan krijg je een ophoping van poep (in ons geval verarming van het volk). Ligt het aan de puinzooi (achtergelaten poep), aan het huidig beleid (nieuwe poep) van deze regering of aan het (krakkemikkig) doorspoel mechanisme, niks nô fout, a nô mi.
  Je kunt niet alles blijven afschuiven, ook niet aan de situatie in Ukraine.
  De oranje helden hebben makkelijk praten vanuit hun luie stoel, bakra Rutte zorgt goed voor deze gasten. Hier zouden zij anders piepen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.