woensdag, april 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomie'Oudjes' vrezen overgeslagen te worden voor 1.800 SRD koopkrachtversterking

‘Oudjes’ vrezen overgeslagen te worden voor 1.800 SRD koopkrachtversterking

-

Does Travel - naar Suriname

NDP-parlementariër Ann Sadi vindt dat de registratieformulieren om in aanmerking te kunnen komen voor de 1.800 SRD koopkrachtversterking, veel te ingewikkeld zijn. Zij heeft in De Nationale Assemblee in Suriname (DNA) deze kwestie onder de aandacht van de regering gebracht.

“Het invullen van die formulieren is een crime. Ook digitaal gaat het niet. Ik zelf heb problemen ermee, laatstaan de oudjes”, benadrukte de politica donderdag tijdens de openbare vergadering in De Nationale Assemblee (DNA). Volgens de NDP’er zijn ‘oudjes’ die vanaf januari hebben geregistreerd, nog steeds wachtende op een antwoord. Deze mensen leven met de vrees dat zij zullen worden overgeslagen.

“Ik blijf erbij: de middengroep zijn armoezaaiers, de armoezaaiers zijn bedelaars en den bedelaars ede kufkaf. Zij weten niet meer wat ze moeten doen”, aldus Sadi.

De NDP’er kreeg ondersteuning van NPS-fractieleider Gregory Rusland die aangaf ook benaderd te zijn door enkele ouderen die ook wachtende zijn op het geld.

Assembleevoorzitter Marinus Bee deed een beroep op de regering om zaken niet te ingewikkeld te maken, maar het geld te geven aan de mensen die het nodig hebben.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
  1. Vorig jaar hebben celen geregistreerd voor een extra 1000 op hun aov maar nooit gehad. Ook vreemd dat ht bij DR leden thuis geschiede. Dan is Soc zaken niet nodig


    gemodereerd
  2. De regering houdt het volk gewoon een worst voor de neus. Regering, als je weet dat je die mensen niet kan betalen (en dat weet je bliksems goed), kom dan niet met flauwekul om te registreren en het formulier zó ingewikkeld te maken dat zelfs parlementariërs moeite hebben om het in te vullen. Ben benieuwd welke ‘intellectueel’ dit onzin formulier bedacht heeft en of de mini ster himself (sozavo) het formulier kan invullen. Ik ben er bijna zeker van dan het antwoord NEE is.
    Dit is méér/erger dan crimineel gedrag.
    60+‘ers (en bijna 60 plussers) en zij die menen voor koopkrachtversterking in aanmerking te komen, hoog tijd om op straat te gaan. Brengen jullie een eind aan deze volksverlakkerij. Wie trekt deze kar? En mensen, wacht niet op anderen, maar als er een oproep is om op straat te gaan, doe het.


    gemodereerd
  3. Het is gewoon schaamteloos wat deze regering doet met het arme volk. Maar dat krijg je met een regering die grotendeels uit incompetente ministers bestaat. Een president die alleen maar aan snoepreisjes en family and friends denkt. Helemaal niets lukt bij de huidige regering en als de VES kritiek levert, dan wordt Santokhi boos. De regering moet als de sodemieter de beloofde gelden aan de sociaal zwakkeren overmaken zonder gebabbel en leugens.


    gemodereerd
  4. Sadi: “Het invullen van die formulieren is een crime. Ook digitaal gaat het niet. Ik zelf heb problemen ermee”:
    Dus Sadi wil ook in aanmerking komen voor die SRD 1800 koopkrachtversterking? De schadeloosstelling, gelijk aan een onderdirecteur’s salaris, die deze parasiet levenslang krijgt, net als al.die andere parasieten, die minstens 1 jaar lid zijn geweest van de nationale poppenkast, is dus niet genoeg voor Sadi.🙂 Zo blijkt maar weer dat de poppenkast leden er alles aan doen om hun eigen zak op allerlei manieren te spekken.


    gemodereerd
  5. 15-04-2023″…Belofte maakt schuld” dus zij zullen hun belofte wáár moeten maken,maar geduld is een schone gave’ die niet een ieder bezit,maar wél het wachten waard is.! Wakka Nanga” Koni….tè


    gemodereerd
  6. paarse nietsnutters uit Holland , jullie paarse vriendin sadi zit te lullen , terwijl ze geen lul heeft , ook hier kom met bewijzen dan sadi , als het werkelijk zo is , of zijn het paarse oudjes die dom gehouden zijn , als dat zo is dan moet jij jou diep schamen sadi


    gemodereerd
  7. Maar mi gado….de overheid..lees belastingdienst…. heeft toch inzage in inkomen ven mensen??? Kunnen niet van die info uitgaan??m ze weten toch precies hoeveel iedereen verdient…hoeveel de oudjes krijgen etc etc…..waarom die mensen hun hoofd steeds moe maken met registreren????
    Belastingdienst MOET weten dat oudje X aov en een pensioen krijgt…ze weten hoeveel dat is en komt oudje x automatisch in aanmerking voor die srd1800…..of zeg ik iets geks??


    gemodereerd
  8. Ook in Nederlan hebben mensen problemen om de moeilijke formulieren voor de Energietoeslag van 1300 euro in te vullen Mensen met een uitkering van de gemeente hoefden niets te doen en kregen het berag in 2 delen automatisch op hun rekening gestort AOWers moesten het formulier invullen en inleveren met de benodigde stukken. De uitleg is dat de gegevens van de mensen met een uitkering hun gegevens bekend zijn maar die van AOWers niet omdat zij via de Sociale Verzekeringsbank worden uitbetaald. Intussen kreeg iedereen die een contract had/heeft met energie maatschappij eind vorig jaar 2x 180 euro gestort om het leed van de hoge maandelijkse gestegen nota’s tgv de energiecrisis. En nu komt het vervolg waar velen mi ff goed moeten uitkijken met de volgende gift. Het is de bedoeling dat iedereen die vorig jaar 1300 kreeg, dit ook dit jaar krijgt. Maar wat velen niet (nog niet) weten(??) is dat er nu wel gekeken gaat worden of iedereen nu wel recht heeft op zoveel en of er teveel is uitbetaald/ontvangen na dde gegevens van de energiemaatschappij die nu meerdere keren in 1 jaar de meterstanden heeft genoteerd. En dat er een prijsafspraak met de overheid en de maatschappijen liep mbt de gesubsidieerde prijzen. En nu gaat de gemeente ook kijken naar mensen met zonnepanelen of andere energiebesparende installaties(waar men al subsiisies voor heeft kunnen hebben gekregen). Wat velen voor het gemak ff vergeten waren is dat de door zonnepanelen teveel opgewekte energie die aan het net wordt doorgegeven ook een inkomstenbron is.
    Kortom na dit lange verhaal, velen zullen nog krijgen maar er zullen ook velen terug moeten betalen nl het deel dat ze met hun zonnepanelen hebben verdient (verzwegen inkomen) er komt dus een verrekening.


    gemodereerd
  9. Veel gepensioneerden zijn veroordeeld tot de bedelstaf. Er zijn gevallen van Suralco en Bruynzeel waar mensen niet eens een 300 srd per maand ontvangen aan pensioen.

    Veel bedrijven in Suriname hebben gewoon schijt aan hun medewerkers.
    Die 1800 srd is ook snel verdampt tegen de tijd dat het ooit wordt uitgekeerd…

    Daarom blijft de braindrain want iedereen wil een waardevast salaris en nog belangrijker, een waardevast pensioen. Anders lijkt het alsof je je hele leven voor je straf hebt gewerkt.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES