Ministerie SoZaVo en Bond huize Ashiana voeren onderhoud

4
Ministerie SoZaVo en Bond huize Ashiana voeren onderhoud

Naar aanleiding van het beraad van het personeel te huize Ashiana in Suriname, vond er op vrijdag 31 maart jl. een onderhoud plaats tussen het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) onder leiding van minister Uraiqit Ramsaran en de Algemene bond Ashiana Personeel (A.B.A.S).

Verder bevonden zich onder de aanwezigen de directieleden en staf van SoZaVo, de directeur van huize Ashiana en het bestuur van de stichting Beheer en Exploitatie bejaardencentra huize Ashiana.

Tijdens het onderhoud met de Bond van Huize Ashiana werd er stand van zaken gegeven en een tijdslijn met oplossingen door minister Ramsaran, op basis van de verschillende punten waarvoor het personeel in beraad is.

De SoZaVo bewindsman benadrukte dat wij ter alle tijden humanitair moeten blijven, het gaat in deze om een kwetsbare groep n.l. onze senioren burgers. “ Het is een groep welke afhankelijk is van het personeel”. Aan de bond werd medewerking gevraagd dat de zorg over het weekend binnen het tehuis gegarandeerd moet blijven. 

Verder is er meteen vanuit het ministerie van SoZaVo assistentie gevraagd aan het nationaal leger. De verschillende padvinders en vrijwilligers hebben ook hun medewerking en bijdrage verleend de afgelopen dagen. Een duidelijk voorbeeld van community participatie welke toegejuicht word.

Vanuit de leiding van het ministerie van SoZaVo is er gevraagd aan de bond van huize Ashiana om de acties op te heffen.


4 REACTIES

 1. De mensen die daar werken hebben recht op een goede beloning ,maar de ouderen en hulpbehoevende aldaar hebben ook goede zorg nodig. Huize Ashiana was een heel goede verzorgingshuis totdat de goede werknemers wegtrokken vanaf het jaar 1982 en vanaf toen begon men geen geschikte maar partijgebonden personen die geschikt waren of niet aan te nemen. Zie de situatie NU ,niet werken ,de bejaarden en hulpbehoevende links laten liggen ,steeds het werk neerleggen en maar meer salaris eisen want bijna het hele jaar door zijn ze in beraad . Ik weet dat huize Ashiana en ook andere instellingen heel veel hulpmiddelen en voedingsmiddelen gedoneert krijgen, wat gebeurt er met deze spullen neemt het personeel dit soms mee naar huis. Nog 1 ding, kijk naar de reportages van de media in Su dan zie je steeds dezelfde zogenaamde vakbondsleiders en ook steeds dezelfde groep werkweigeraars. Leuk dat TFD hulp biedt maar onderzoek is nodig naar zulke praktijken.
  gemodereerd

 2. Personeel doet hun werk niet naar behoren en blijven steeds geld vragen terwijl de oudjes en hun omgeving worden verwaarloosd. De directie moet meteen weg en zet er gepensioneerde seniore burgers neer die verstand van zaken hebben.
  Niet normaal wat TFD dit weekend heeft aangetroffen , naar buiten heeft gebracht en schoonmaakwerk heeft verricht en de mensen op de ziekenboeg heeft gewassen met een kleine ploeg vrijwilligers.
  Asiana is een schande voor de bejaardenzorg en opvang in Suriname telkenmale komen verwaarlozingsmisstanden aan het licht en telkenmale moet de burgerij hulp bieden.
  Sjeng torie hoor!
  gemodereerd

 3. Hij zette een grote mond op tegen de bewoners van Esther stichting
  Pier het nu. Kom met personeel of met geld.
  gemodereerd

 4. wat een kloten verzorgers , okee als je ergens niet mee eens bent is het je recht om het aan te kaarten , maar als jullie die hulpbehoevende bewoners in de steek laten , dan zijn jullie niet meer dan stront , als jullie zelf naar de pot moeten dan is het direct schoon he
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.