Melkcentrale komt ook niet meer uit en verhoogt prijzen

6
melkcentrale-producten

De prijs van melk, yoghurt en andere producten van de Melkcentrale in Suriname is ingaande vandaag wederom flink de lucht ingegaan. Op 27 december waren de prijzen al flink gestegen.

De prijzen van alle producten zijn gewijzigd met uitzondering van een liter volle melk. De Melkcentrale zegt dat de prijsverhoging noodzakelijk is voor de continuïteit van de melkveesector en melkvoorziening.

Een liter halfvolle en magere melk kost ingaande vandaag SRD 35 in plaats van SRD 27.50.

Een beker 500 ml magere yoghurt is van SRD 40 verhoogd naar SRD 45. Voor een beker van 250 ml moet nu SRD 27.50 betaald worden in plaats van SRD 25. De prijs van een fles sucamel 330 ml is van SRD 25 gestegen naar SRD 30.

Hieronder de oude en nieuwe prijslijst van de Melkcentrale.


6 REACTIES

 1. Ik begrijp het wel dat ze de prijs van melk(produkten) willen/moeten verhogen. De reden die ze aanvoeren om de verhoging goed te praten slaat als een tang op een koe.
  Melkcentrale: “we moeten de prijs verhogen om de melkveezectorin stand te houden”. Waar in Suriname is er een melkveestapel te vinden? We mogen blij zijn als er op Rijsdijk 10 landbouwers zijn, die samen honderd melkkoeien hebben. De grondstoffen die de Melkcentrale gebruikt om haar melkprodukten te maken, komen voornamelijk uit het buitenland in de vorm.van melkpoeder. Als er 1% verse koemelk in de melk van Melkcentrale zit is dat veel.
  gemodereerd

 2. kwaliteit is niet super
  melk is te waterig
  houdbaarheid is dramatisch
  en dan nog een hoge prijs op instant melk, dus niet eens vers
  maar vergis je niet, ook prolife van rudisa is gemaakt van poedermelk
  hoe kan het dat er geen melk geproduceerd wordt? iets wat makkelijk met de overheid
  geregeld zou moeten kunnen worden
  gat in de markt om import te verlagen dus meer geld in het land te houden en zelf iets te produceren?
  gemodereerd

 3. Waarom er niet genoeg melk geproduceerd wordt in Suriname? Weet ik eigenlijk niet. Ik weet wel dat een Surinaamse Nederlander ten tijde van INDEX (tachtiger jaren) kaas wilde gaan produceren in Suriname, daarvoor zou hij melkvee gaan telen te Saramacca. De toenmalige districts commissaris wilde eerst een ’tyuku’ en toen hij dat niet kreeg, kreeg de ondernemer geen land in Saramacca. Daar voor had de minister, die het plan onder ogen kreeg en moest goedkeuren, gezegd dat hij onder de indruk was van het plan, het enige minpunt dat hij eigenlijk zag, was dat de ondernemer een blakaman was en iedereen in Suriname wist toch dat blakaman in Suriname geen kaas gegeten hadden van landbouw? Om een lang verhaal kort te maken (het is echt veel langer): we hebben in Suriname geen melkveesector en geen kaasproduktie van enige omvang.
  gemodereerd

 4. Ze willen geen ontwikkeling. Dat is toch duidelijk. Alles moet omhoog want wie geen geld heeft en niet wil werken die moet gewoon niet zeuren. Je moet boeten voor de fouten van de vorige regering. Van hun mag je gewoon bij wijze van spreken dood bloeden…

  Straks kan je niet eens je internet meer betalen om op FB te klagen. Telezuur disconnecting people…

  Brandstof opo daarom alla tra san opo. Marktconform weet je wel. Om de paar weken dezelfde stunt.
  Dalijk yu no mang rij waggie moro. Soso gudu sma anga corrupte anga criminele famirie musu rij. Suma no hab mono nu musu lul fu rij waggie, san ye klets. Ie no mang lai full tank, go fietsen of tek bus.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.