Van Dijk-Silos: “VHP is hindoestaanse massa aan het verliezen”

31
Van Dijk-Silos:
Jennifer van Dijk-Silos - Beeld (c) D-TV Express

Jurist, gewezen justitieminister tevens gewezen voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau in Suriname, Jennifer van Dijk-Silos, vindt dat de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) ook kiezers van hindoestaanse komaf aan het verliezen is, omdat ook deze groep teleurgesteld is in het huidig beleid.

Hoewel de Oranjepartij een nationale partij is waar alle bevolkingsgroepen deel van uitmaken, heeft de partij vanwege de historie een groot achterban bestaande uit voornamelijk hindoestanen. Volgens Van Dijk-Silos heeft ook deze groep het ontzettend moeilijk tijdens deze economische crisis.

“Denk je dat alle hindoestanen het goed hebben en dat Chan aan de hindoestaan denkt? Neen. Hij denkt aan die club rondom zich heen. Dat is de grootste fout die hij heeft gemaakt. Hij is de hindoestaanse massa al aan het verliezen. That is reality”, aldus de jurist in onderstaand interview met D-TV Express:


31 REACTIES

 1. Die kan niet ontkennen dat ze in de nyang patoe was, je ziet het letterlijk aan haar, ze kan het maar niet verteren.
  gemodereerd

 2. Een president zit er voor het hele land.

  Een opmerkelijke opmerking ve suri professional. Iemand die én een ex-minister salaris opstrijkt, én advocaat, én verkiezingsvoorzitter, plus zit ze de hele dag ergens bij een media, gratuz??
  Godver, de godver, snappen jullie nog steeds niet waarom er geen banen zijn. Begin daar…. weg met alle 60 plus-ambtenaren.

  Misschien moeten de Hindostaanse boeren zich bundelen en een partij vormen.
  De suri-BBB; landbouw, veeteelt & visserij.
  De voeders van dit ondankbaar volk.

  De Hindostanen die het slecht hebben, kunnen een baan zoeken bij een boer, ipv het over te laten aan een Haïtiaan.

  Ik ben vóór!
  Samen Sterk!
  gemodereerd

 3. Nee hoor mevrouw Silos dit is nonsens wat u beweert. De Hindoestanen die geen vertrouwen meer in deze regering hebben zijn op 1 hand te tellen. Hierbij dient ook opgemerkt te worden dat deze Hindoestanen in het verleden niet op de VHP stemden. Verder vind ik dat jij zeer opruiend bezig bent door te beweren dat Suriname onder deze regering in een dictatuur en politiestaat is veranderd. Weet u wel wat u zegt ? Voor een voormalig ‘advocaat’ zijn het zeer zware aantijgingen. Volgens u heeft de politie tijdens de demonstratie op ongewapende burgers geschoten en dit komt alleen voor in een politiestaat. Nou mevrouw Silos, in de USA worden ook ongewapende burgers neergeschoten, in Nederland ook, in Engeland ook en ook in Brazilië. Zijn al deze staten een politiestaat en dictatuur ? Onder Bouterse, toen u ook nog eens een Min. van Justitie was, werd er ook op onschuldige en ongewapende burgers geschoten maar toen durfde u uw grote kwebbel over een politiestaat niet open te trekken. Nu probeert u op een achterbakse manier de VHP in een kwaad daglicht te zetten. Ik hoor u niet de factoren opnoemen onder welke omstandigheden de president de leiding moest overnemen. Weet je u nog dat onder despoot Bouterse duizenden ambtenaren lange tijd hun salaris niet kregen omdat de Staatskas leeg (lees leeggeplunderd) was ? Daarom moest de huidige president snel benoemd worden zodat hij de ambtenaren kon uitbetalen.
  Bah, wat bent u een slang. En dit land heeft geen boodschap aan uw visie.
  gemodereerd

 4. Van Dijk -Silos is een giftige slang !

  En het is typisch een Surinaamse mentaliteit om een ander kapot te maken omdat jij je zin niet krijgt !
  Kijk eens in de spiegel.

  ” …
  de Oranjepartij een nationale partij is waar alle bevolkingsgroepen deel van uitmaken
  … ”

  I have a dream. Tja go. Set kong !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 5. Chan had teveel beloofd wat hij niet waar gemaakt heeft, behalve voor zijn familie en vrienden. Dit gaat waarschijnlijk zijn kop kosten.

  Anderzijds heeft de vorige regering het hele land verpand waardoor men in een enorme crisis zit. Een ding is me nu duidelijk, het volk gaat nooit een hindoestaanse president meer accepteren. Liever een nazaat crimineel moordenaar drugsdealer dan een Aziatische près.

  Vooral nu zal het gevecht om de macht heviger zijn dan ooit. Er staat veel olie/geld op het spel. De komende regeerders zullen de rijkste burgers worden in de geschiedenis van Su.
  gemodereerd

 6. Van Dijk-Silos heeft gelijk om als een motjo te lachen, maar ik weet honderd procent zeker dat als Chan haar had uitgenodigd voor een nationale dialoog, ze hem niet zou adviseren om het motjo salaris dat zij als ex-minister, samen met de rest van de honderden ex,-ministers en ex-,parlementariers elke maand levenslang incasseert, in te trekken.
  gemodereerd

 7. Wie luistert naar deze gekke ndp vrouw?Wie houd van plunderaars?, vernielers en rovers?
  In geen geval niet de hindostanen!
  Ze werken hard terwijl anderen de tijd hebben om te protesteren zomaar ipv te werken en de boel leeg te plunderen en meer schade achter te laten met een volk vol met trauma’s.Deze silos heeft psychlogische hulp nodig.
  gemodereerd

 8. Dus ik zou zeggen ” hou de eer aan je zelf, en oprotten”
  Economisch kan je er niet veel aan doen, omdat het land
  ”Failliet is” toen je het overnam. Maar wat de criminaliteit
  betreft, doe je ook geen ene klote aan! Je bent alléén bezig
  met je eigen kliek, en je familie te accomoderen. Wat dat
  betreft doe je niet onder ” Bouta en nu doet je VP” ook
  het hetzelfde. Kort samen gevat het is een janboel in het
  Bananen republiek. Laat iederéén zien dat je ballen hebt, en stapt op, laat de mensen die op jou lijken en veel kritiek
  hebben het overnemen! Het enigste wat we nodig hebben
  is iemand, dat politiek bewust is en kennis van zaken heeft.
  Uiteraard maakt zijn etnische achtergrond geen ene moer uit, want Su is niet alléén van een bepaalde etnische groepering. Maar van iederéén dat daar geboren is, en uiteraard de Su nationaliteit bezit. We hebben een(half Chinees, ) Negers, en
  een zogenaamde half Indiaan en een Hindoestaan als presi-
  dent gehad. Laat een Javaan het eens proberen, (misschien)
  komt het goed, of Su gaat helemaal naar zijn moer!
  ”Failed State” zoals Stef Blok eens had gezegd, en terecht ook !

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 9. Waarom blijven wij altijd maar hameren op etniciteit.
  Jullie en daar reken ik mezelf NIET toe, al ben ik ook zwart, zorgen voortdurend voor segregatie
  Hou daar mee op als je dat niet kan wandel richting bosjebrug
  gemodereerd

 10. VHP verliest de hindoestaanse massa,en wanneer verliest jij de vuile VETTE massa ?
  gemodereerd

 11. Hij heeft de Hindoestanen flink bedot. Terwijl hij een belijdende christen is, doet hij zich voor als Hindoe bij de Hindoestanen.
  Ook is het bestuur gekaapt door christenen.
  Maar minstens zo erg is dat de andere figuren zoals Jogi en Gajadien uitsluitend meelopers blijken te zijn. Ook voor hen telt vnl eigen belang.
  Ik raad ze aan een nieuwe politieke partij op te richten met de naam Mijn Belang Boven Alles.
  gemodereerd

 12. NOS Nieuws

  Dinsdag 21 maart 2017, 20:41
  Bouterse ontslaat minister van Justitie en Politie

  De Surinaamse president Bouterse heeft zijn minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos, een ontslagbrief gestuurd. Aanleiding is volgens hem een brief van het Hof van Justitie waarin de rechters hun vertrouwen in de minister opzeggen. In de brief spreekt het hoogste rechtscollege van Suriname van “onmogelijkheid tot communicatie en samenwerking” met de minister/////Jennifer van Dijk-Silos staat bekend als een vrouw die geen blad voor de mond neemt en daarbij soms de grenzen opzoekt van de scheiding der machten. Vorig jaar schoffeerde zij openlijk de rechterlijke macht nadat de krijgsraad had besloten om door te gaan met het Decembermoordenproces. Ook liet zij zich uit over de arrestatie van de Nederlandse rappers van de groep SFB, nog voordat ze voor de rechter waren verschenen.

  Van Dijk-Silos werd gezien als loyaal aan president Bouterse.
  gemodereerd

 13. Ze heeft gelijk, echter vanwege haar sociaal maatschappelijke positie moet ze ophouden zich op ze een niveau-loze manier te uiten. Ze mag een mening hebben en het ventileren maar doe het met class.. ze houdt ervan om mensen te beledigen en op zodanig wijze te bespreken dat het haar “lelijk” maakt. Ze reageert vanuit haar emotie. Is dit het voorbeeld dat we geven aan de jeugd?
  Reageer op niveau, dat maakt u een mooier mens.

  Eigenlijk is dit mijn boodschap naar alle mensen die hun mening geven. Alleen in Suriname is het de normaalste zaak dat, vooral politici, er volgens mij voldoening in hebben om elkaar te beledigen… jammer…in het buitenland gebeurt het ook maar op een hele diplomatieke manier.
  gemodereerd

 14. WKN,wilt u in het vervolg geen beeltenis van van dora plaatsen in uw berichten.Dank u.
  gemodereerd

 15. Harde afspraken zijn pijnlijk en daar zijn grote delen vd Surinamers niet aan gewend die nooit met een agenda werken, geen doelen hebben, niet met plannen werken, hard werken om er een succes van te maken, maar alleen rotzooien trappen.

  Vraag al de plunderaars van 17 Februari 2023 hoeveel ze met de bovenstaande zaken in hun leven werken en vraag ze wat hun grootste successen zijn.

  Surinamers en plannen maken, doelen stellen, hard werken om het te realiseren, gaat niet samen. Degenen die dat wel doen kan je op 1 hand op de vingers tellen. De meeste van hen wachten op lant i( /gron) en willen alles gratis en voor niks van de overheid.

  Zie de groepen die het hards schreeuwen om loonsverhogingen, enz.

  De hoogste tijd dat Surinamer gaan ondernemen, maar dat zal lang wachten worden tot ze een ons wegen, zelf te lui om groenten te gaan planten en het nut daarvan voor zich zelf in te zien.

  Vele Surinamers houden van grote armoede en grote ellende, daarom hebben ze op 25 Mei 2020 gestemd op ddb, ndp om 16 zetels te krijgen. Die crimineel die de republiek Suriname en de Surinamers in grote armoede en grote ellende terecht heeft laten komen sinds 25 Februari 1980. Niet 1 keer, Niet 2 keer, Niet 3 keer, maar telkens als hij, gezin, family eb friends, el somo, pl, bravo, abop, palulu jongens, bep, enz aan de macht zijn. Wat ddb en gezin familie en friends, (ex-) DNA-ndp-leden wel heel goed verstaan is zich zelf goed rijk maken en het volk in grote schulden met hoge renten bij binnen- en buitenlandse crediteuren terecht laten komen.

  De grote poep paarse laaggeletterde die voor een bordje linzensoep en zuurwater/soft op het Onafhankelijkheidsplein voor hem komen klappen gaan het nooit redden. Sinds de afschaving vd slavernij bakken ze er niets van en blijven anderen de schuld van hun falen geven. Het ligt nooit aan hen. Holland, Koloniaal, slavernij, enz.

  Zie hoe ddb ze tijdens zijn regeringsperiode en sinds 25 Februari 1980 behandeld heeft, oa bij de demonstraties toen er een hek rondom het onafhankelijkheidsplein was, militairen met moderne militaire wapens met telescopen op het gebouw van Financiën die hen met 1 nekschok in de menigte hun laatste adem kon laten uitblazen.

  Trieste luitjes, gaan het never, nul, nooit, nunca kunnen redden. Ze worden misbruikt en gebruikt. Arme stakers.
  gemodereerd

 16. arme stakkers en stakers, demonstranden, plunderaar, enz

  Ze worden gewoon misbruikt en gebruikt door ddb, ndp voor een bordje linzensoep en zuurwater.
  gemodereerd

 17. Mevrouw Silos bekommert zich niet om de toekomst van Suriname en wil ten koste van alles dat haar NDP weer in het zadel wordt gehesen. Dit soort figuren hebben absoluut geen meerwaarde voor de Surinaamse samenleving en zijn uit op totale anarchie zoals in Haitie. Mensen die zelf, door hard werken, iets hebben opgebouwd weten dat de winkeliers die met tientallen miljoenen euro’s aan schade opgescheept zitten nooit meer hun geld in Suriname zullen investeren. Dit soort zaken interesseren dergelijke NDP figuren niet.
  gemodereerd

 18. VHP is een partij voor iedereen.Iedereen kan lid worden van de VHP ongeacht je ras of religie.Wat het allemaal kost om vhper te worden is een beetje moed en de wil om te werken.Al de mythe die wordt gepredikt over de VHP is lariekoek.Het gaat wat tijd nemen om de surinamers uitleg te geven en hopen dat ze geen aandacht geven aan de mythe aangezien ze vanaf geboorte volgepompt worden met nonsens over de VHP.Jammer dat de surinamers niet in staat wensen te zijn om hun hersenen nuttig te gebruiken.Ze kiezen eerder voor nonsens.Luieren en niks doen is hun favoriete hobby.
  gemodereerd

 19. Wie er nu pas achterkomt dat al die politici er niet zitten voor jou en je familie dan ben je gewoon dom no ka.

  Surinamers moeten ook eens een keer ophouden om hoogwaardigheidsbekleders, directeurs en andere figuren van instanties en bedrijven te zien als een soort god.
  Een ambtenaar is in dienst van de staat en moet helemaal geen enkel fokking tjoekoe vragen noch accepteren!!!
  Zolang het volk meewerkt aan de corruptie gaat er helemaal niks en dan ook niks veranderen!

  Al die vervloekte ellendige corrupte varkens en die criminele families wanen zich ontastbaar omdat het volk het blijft accepteren. Daarom doen ze wat ze willen.

  Wordt corruptie aangepakt? Wordt grondroof en de frauduleuze handelingen daarbij aangepakt? Worden de drugsbaronnen en grote criminelen aangepakt? Worden de concessies aangepakt? Wordt smokkel aangepakt?
  Zo kan je doorgaan. Wie dicht bij de njangpatu zit wil blijven vreten, de rest mag doodgaan.

  Geen failed state, geen bananenrepubliek maar een neverending hopeless state!
  gemodereerd

 20. Deze mevrouw heeft een goed leven gehad onder de 10 jaar massamoordenaar.Moeder en dochter goed betaald voor rechtzaken door tralala door cbvs leeg te roven.
  gemodereerd

 21. Vele Surinamers zijn niet opbouwend bezig. Ze hebben meer een criminele instelling, alles willen vernietigen. Ze zijn niet bereid om offers te brengen en gunnen niet alleen een andere die hard bezig is niets, maar ook zich zelfs niets.

  Ze willen alleen maar afbraak zien.

  Met, Mensen, Surinamers met zo een instelling, zal het nooit wat worden. Zulke mensen/Surinamers kan je/men maar beter uit de weg gaan.
  gemodereerd

 22. Heeft u naar het interview van de heer Stuttgard geluisterd? Weet u wat hij in grote lijnen zegt mevrouw Dik Os?
  Dat dit land al onder de vorige regering failliet was, dat dit land onder Bouterse grote schulden is aangegaan waarmee de huidige regering alleen maar bezig is deze schulden af te lossen en dat de vele stakingen en demonstraties niet motiverend zijn. Waarom trekt u niet daarover uw kwebbel open?
  gemodereerd

 23. Helaas maar in alle lagen heb je dit gedoe,
  De Hindoestanen voelen zich door Chan in de steek gelaten, de blakamans door Brunswijck.
  Mocht Chan alle Hindoestanen bevoordelen boven de Creolen dan gaan die groepen hem beschuldigen van corruptie en voortrekkerij, en omgekeerd beschuldigen de Hindoestanen Brunswijck.
  Het gaat nooit goed zijn.
  De Surinaamse bevolking die juist altijd bewezen heeft goed naast elkaar te kunnen leven,en vaak zijn ze nog door trouwen met elkaar verweven, maar nu staan ze lijnrecht tegenover elkaar.
  Heel jammer en triest, maar ons mooie landje met zo een mengel moes aan bevolkingsgroepen is gedoemd ten onder te gaan😥😥
  gemodereerd

 24. De regeringscoalitie van El Vene / vp Adjodia ( periode 25 Mei 1990 – 25 Mei 2000 had een maximum voor krediet plafond voor de republiek Suriname gesteld dat niet overschrijden mocht worden.

  Welke regering kwam in de periode 25 Mei 2000 – 25 Mei 2000. En wat deed ddb met het maximale kredietplafond van de republiek Suriname. Ze begonnen toen te lenen als vreet door grote leningen met hoge renten bij buitenlanse landen te sluiten oa, Opperheimer ( $ 550.000.000,- met een zeer hoge renten.

  De huidige president president CS zat toen in de oppositie en schreef Oppenheimer een brief dat de republiek Suriname deze lening met hoge rente niet moesten geven, omdat de republiek Suriname en de Surinamers deze niet terug zouden kunnen aflossen. De opbrengsten lieten dit niet toe. Oppenheimer deed het wel en zie wat het gevolg is. Zelf de rente van deze lening kan de republiek Suriname niet betalen, met als gevolg dat de schuld aan Oppenheimer alleen maar groter wordt.

  Ondanks dat zie je dat er laaggeletterden op de ndp zijn gaan stemmen, waardoor deze parti dnp onder leiding van ddb die Suriname sinds 25 Februari 1980 vernietigde bij de verkiezingen van 25 Mei 2020 16 zetels kreeg.

  Zie de Schulden onder leiding bij:
  – India,
  – China,
  enz

  Zie wie verantwoordelijk is voor de grote armoede en grote ellende, vertrappen vd grondwet, internationale verdragen, mensenrechten. jenny simons, bouva ea de gewijzigde amnestiewet in 2012 in Suriname ddb vrij wilden laten krijgen voor de moorden op 25 December 1980. ddb heeft niet alleen deze 15 Surinamers vermoord, maar alle Surinamers die nu nog steeds in grote armoede en grote ellende leven, de democratie rechtsstaat verzwakt, neks no fout en zelf verrijking van zich zelf, boedraad, ndp-innercirkel, friens, enz.

  Waarom zien Surinamers dit niet en gaat ze verantwoording vragen aan ddb, jenny simons, misikaba, adbul, jules wijdenbosch, abrahams, enz, ook abop,bravo, pl, el somo, bep.

  In moslim rekenen de bevolkingen van deze landen keihard af met dictators en hebben velen allang laatste adem laten uitblazen. Raar dat het Surinaamse Volk in grote armoede en ellende leeft en deze man, criminelen die hen dit hebben aangedaan ongestoord laten.

  De reden hiervan kan alleen zijn dat de Surinaamse bevolking niets heeft gevoeld en meegemaakt en mee maakt van de grote armoede en grote ellende.

  Ik vraag me dagelijks af, wanneer ze naar de Patrijsstraat gaan om rekenschap te vragen en doen wat ze moeten doen.

  Op het Onafhankelijkheidsplein is niet de plaats waar jullie moeten zijn. Hoe komt het dat ze niet weten waar ze om rekenschap gaan vragen? Zou dat te maken hebben met 4 de klas lagere school niveau van deze volwassenen? Ik kan geen andere reden voor zien.
  gemodereerd

 25. paarse silos kom met bewijzen , en jij zit nu al alles te verzieken , jij denkt iemand te zijn die alles weet , maar jij bent iemand die niets weet , waarom hebben ze jou aan de kant gezet omdat jij gewoon een nietsnut bent , ga bouterse lastigvallen
  gemodereerd

 26. Wasting time, er is nog nooit iets positief uit haar koker gekomen. Mede verantwoordelijk voor de chaos en ellende in het land.
  gemodereerd

 27. @ jennifer van dijk kilos,

  Je bent raciaal bezig, wat hebben jullie gedaan 10 jaar lang????
  Het land naar de knoppen geholpen !!!!!
  Je bent zelf aan de kant gezet door die moordenaar !!!!!
  Kijk eens in de spiegel naar jezelf en de spiegel zal barsten mongool !!!!!!!
  gemodereerd

 28. Mw. van Dijk Silos,

  Zou u geen reclame willen maken voor autobanden van het merk Michelin ?????
  Het logo van Michelin banden, zie je een man gewikkeld in autobanden, Michelin mannetje.
  Zou u deze man niet willen vervangen gewikkeld in autobanden van het merk michelin, u heeft het juiste figuur hiervoor !!!!!. Vrouwen moeten ook in de reclame wereld hun bijdrage leveren,
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.