zondag, juni 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname op Internationale Toerismebeurs Berlijn

Suriname op Internationale Toerismebeurs Berlijn

-

Does Travel - naar Suriname

Suriname staat deze week weer op de Internationale Toerismebeurs (ITB) in Berlijn, Duitsland. Het land wordt vertegenwoordigd door de volgende bedrijven: Travel the Guinas, Purity Tours, Packed & Ready Travel, SLM, Orange Travel en de SHATA. Participatie aan deze beurs moet Suriname meer bekendheid geven onder de internationale reiziger hetgeen ertoe moet leiden dat meer toeristen ons land zullen bezoeken. 

Om Suriname op de toerismewereldkaart te plaatsen wordt er regelmatig, samen met de private sector, geparticipeerd aan diverse internationale toerisme beurzen. Plekken die dit jaar vanwege internationale toerismebeurzen zijn bezocht, zijn: Utrecht (Nederland), Vlaanderen (België), Milan (Italië) en thans ITB Berlin, Duitsland. In de planning staat voor april Dallas (VS).

Speciaal voor deze beurzen is er een promotiefilm geproduceerd, een destinatiegids en is thans ook de nationale marketing en promotie website voor het toerisme in Suriname gelanceerd: suriname.travel. Dit materiaal wordt samen met het promotiemateriaal van de private sector tijdens de B2B en consumentendagen gepresenteerd. 

Het toerisme komt weer op gang na een destructieve periode van twee jaar Covid-19. Suriname beschikt over alle benodigde ingrediënten om terug te komen met een sterk toeristisch aanbod dat voldoet aan de gestelde verwachtingen en eisen van haar doelgroepen. Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) is reeds gestart met het aangaan van public-private partnerships (PPP) ter ontwikkeling van de toerismesector in en buiten Suriname. 

Naast de facilitering ter participatie van de beurzen, wordt nationaal hard gewerkt aan onder meer wet- en regelgeving, toerismebewustwording, opleidingen en trainingen. Binnenkort zal het bezoek aan de diverse beurzen samen met de private sector worden geëvalueerd en zal er tegelijkertijd een beurzenkalender worden vastgesteld voor de tweede helft van 2023 en de eerste helft van 2024. Voor meer informatie kan men contact opnemen met het directoraat Toerisme, secretariaat:462554/ 8842754.

Paramaribo, 9 maart 2023

DIRECTORAAT TOERISME/MINISTERIE VAN TCT

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Het ECO-toerisme
  Als de Marrons en Inheemsen goed worden klaar gemaakt zouden ze met hun cultuur, zeden en gewoonten, dans, taal, kennis van de natuur, bomen, planten, nacht leven, vuurdans, badderen in de rivier, pirens, riviervissen, kaaiman, boa constrictor, bijen, honing, lianen, slapen in een hangmat, bos(nacht)wandelingen, bergbeklimmen, stroomversnellingen, watervallen, enz goed valuta kunnen verdienen.

  De HORECA in Paramaribo zou er ook goed in kunnen verdien, idem musea. musea hoeven niet per ce in Paramaribo te zijn, maar ook in de dorpen. Verkopen van hun kunstwerken, pangi, vertellen over hun stam, graman, bere, lo, oso, krutu oso, basja, kapitein, wasi, enz

  Ook de transportsector zou aan kunnen verdienen.

  Wel goed opleiden, waardoor ze/ oa gidsen ook hun vreemde talen kunnen spreken en met de toeristen in het Engels, Spaans, Frans, Portugees, zaken kunnen uitleggen en de Surinaamse namen erbij vertellen.

  Het onderwijs, wetenschappen zal richting aan het eco-toerisme en HORECA moeten geven. Ook hoe de diverse ondernemingen die hier een rol spelen op elkaar zijn verbonden.


  gemodereerd
 2. Toeristen worden voor de gek gehouden, alleen mooie fotos laten ze zien, eenmaal in Suriname gaan ze hart aanval krijgen.Lange wacht rijen bij de paspoort controle, friends worden snel geholpen , geen luiaards in Binnenland, de djoekaas hebben allemaal opgegeten, moordenaars en rovers op ieder hoek van de straat.


  gemodereerd
 3. Vrijheid, Zelfstandigheid is verantwoordelijkheid nemen.

  Ondernemen en je eigen dingen doen.

  Niet op anderen gaan wachten, niet voor een baas gaan werken, maar voor je zelf werken en wat belangrijk is, hoe ga je om met je inkomen. Let op!, Hoe ga je om met je inkomen?

  Hoe breng je verlichting in je leven en hoe groei je, de vak kennen, de markt kennen, in spelen op veranderingen en jezelf handhaven.


  gemodereerd
 4. sorry dat ik dit moet zeggen maar laat suriname eerst werken aan veiligheid voor toeristen en stads verfraaing dan toerisme


  gemodereerd
 5. Stop met het dure promoten van Su in Europa maar zorg vooral voor voedsel, onderwijs en zorg zeker ook voor de harde werkers in het binnenland die jullie salarissen betalen met hout & goud!


  gemodereerd
 6. Want wie wil er nu nog ‘op vakantie’ in Su?
  Hoe blind kan een regering zijn voor het feit dat Su al lang geen veilig vakantieland meer is voor Europeanen!


  gemodereerd
 7. zet geen zoden aan de dijk , de Duitsers weten hun vakantie bestemmingen al lang , en ook weten ze dat Suriname een onveilig land is , dus die zullen nooit komen
  en zowel in Europa als de VS zagen ze dat het toerisme in het Caribisch gebied toeneemt , zeker de Nederlandse Caraïben , Puerto Rico , Dominicaanse Republiek en de Maagden Eilanden , maar geen woord over Suriname , Cuba , Venezuela , en de rest van het Caraïben
  dus als ze in april naar Dalles (VS) gaan , is ook weggegooid geld , maar de Surinaamse toerisme kunnen wel eens eventjes kijken hoe daar de olie naar boven wordt gebracht


  gemodereerd
 8. Men kent de Duitsers niet. Voor Duitse toeristen zal het eco-toerisme overweldigend zijn en die zullen als bijen op honing op afkomen.

  Het toerisme kan het beste Surinamers in Nederland die Duits spreken en schrijven ook in HORECA en als gids opleiden om zaken aan hen duidelijk te maken.

  Duitsers zijn ondernemend en gaan uitdagingen aan en voor hun bestaan geen obstakels. Wat Surinamers niet zien, gaan zij wel zien en neem aan het beste van maken.

  Surinamers moeten meer investeren in de dorpen waar te toeristen gaan vertoeven. Goede voorzieningen, zwembad, ICT, EHBO, enz. Want Duitsers hebben valuta en zijn niet bang om te betalen.

  Ik wens de Surinamers het beste toe. Wellicht dat als alles goed gaat lopen de SLM, Berlijn kiest om ook een tussen stop of eindstop en Schiphol een tussenstop of eindstop wordt.


  gemodereerd
 9. Jammer, nog zoveel te verbeteren in suriname veel stank ook in de zon vooral zweet stank in de binnenstad toen ik daar was was niet fris ook door watertekort daar. Ik heb een bijzondere gave ik kan ruiken als ik foto zie 10.000 duizenden kilometers ver ook slangen pythons lucht in het bos ruik ik al voordat ze zichtbaar worden. Ik ruik viese lucht in de stad in suriname.


  gemodereerd
 10. Hallo Maxi!

  Moeten die Europeanen naar het “veilige” us, waar er dagelijks tientallen moorden plaatsvinden, plus regelmatige massa-moorden. Of op safari in South Africa, super veilig. Nee, ik bedoel abu dhabi, puur plastic, een walhalla voor drugsdealers.

  Zelfs in de EU is het onveilig met al die bootvluchtelingen. Je zal maar in je nieuwe bikini op het strand liggen en plots duikt er een rubberen boot op, met alleen maar mannen. Vrouwen onbelangrijk, achtergelaten.
  Maar… je kunt ook naar IJsland om het Noorderlicht te bewonderen. Lekker fris.

  Alleen in de Bermuda-driehoek is er geen crime.

  Nuances jongens!


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES