dinsdag, mei 28, 2024
HomeNieuws uit Suriname'Leiders protestactie zullen opgeroepen worden voor verhoor'

‘Leiders protestactie zullen opgeroepen worden voor verhoor’

-

Does Travel - naar Suriname

De regering van Suriname heeft in een verklaring laten weten dat zij de vandaag gepleegde vernielingen in de meest ernstige bewoordingen afkeurt. De regering zal onder geen beding tolereren dat de rechtsstaat en democratische instituten in ons geliefd Suriname aangetast worden door handelingen van individuen dan wel in georganiseerd verband.

Wij veroordelen en verwerpen in de meest scherpe bewoordingen hetgeen zich vandaag in en om de Nationale Assemblee heeft plaatsgevonden. Er is geconstateerd dat gebouwen en ruimten van het huis van democratie met geweld zijn binnengedrongen, waarbij vernielingen zijn aangericht. Tegen de personen die deze aanvallen hebben geïnstrueerd, uitgevoerd en vernielingen hebben aangericht zal krachtig worden opgetreden.

De regering heeft een speciale Task Force ingesteld, die tot taak heeft zo spoedig als mogelijk degenen die verantwoordelijk zijn voor deze acties op te sporen, in te rekenen en aan de justitiële autoriteiten over te dragen. Ook vernielingen en pogingen tot brandstichting bij winkels en andere gebouwen is onaanvaardbaar.

De regering draagt hoog in haar vaandel de fundamentele vrijheden, ook van demonstratie en protest, maar deze moeten op een ordelijke en vreedzame wijze plaatsvinden. Escalatie in illegale acties, zoals het inslaan van ramen, diefstal en vernielingen horen niet. Ook de leiders van deze protestacties zullen opgeroepen worden voor verhoor.

De regering zal de gemeenschap continue op de hoogte houden van de ontwikkelingen ter zake. Rust en orde worden door de regering gegarandeerd. Overtreders zullen onmiddellijk en ferm worden aangepakt.

De regering heeft speciale maatregelen getroffen om de veiligheid van burgers te waarborgen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

17 REACTIES
 1. De huidige coalitie (VHP en ABOP) hebben zelf geplunderd in een democratisch land en nu veroordelen zij de dit handelen? Ok het is niet goed neen nooit goed om te plunderen van hard werkende mensen.
  Maar zoals de VHP plundert 3n ABOP in het bijzonder Santokhi en Brunswijk is dit erger dan DDB.
  Bravo en Chan denken jullie zelf na hoe jullie de lege kas verder de grond in boren


  gemodereerd
 2. Het is duidelijk dat de leiders van deze acties niet weten waarmee zij bezig zijn en niet weten wat decstand van zaken, financieel, economisch zijn.

  Niet een van hen heeft de uit de hand gelopen plunderingen als ongewenst bestempeld en aangegeven.

  Het is te hopen dat ze deze gasten kennen en deze bij de politie aangeven voor hun ingewenst gedrag.

  Demonstreren mag in de rechtsstaat, maar er zijn wel regels waaraan de groep zich moet houden.
  Eigendommen van anderen/ de overheid vernietigen is crimineel gedrag en de daders zullen hiervoor worden opgespoord, proces- verbalen bij de politie moeten maken, worden vastgehouden en worden veroordeeld.

  Een ieder die op de videobeelden daders van crimineelgedrag heeft gezien de de daders kent, kan dit direct melden bij 115.

  De criminaliteit moet door alle Surinsmers worden tegen gegaan.

  Meldt u de daders bij 115.


  gemodereerd
 3. O sortoe Task Force, shoot ding K@olo gelijk na ding mars!
  Wat heeft dit nou te maken met de demonstratie ? Overal
  ter wereld ding MPP ie gi sma sjing, en als de blanken wat
  zeggen, dan hoor je dat ze discrimineren ! ”O soortoe K@”

  sari tori

  Jack


  gemodereerd
 4. Dit zijn geen leiders van protestacties mang, zijn de ratten van ddb die zich nu kapot lacht in zijn hangmat.


  gemodereerd
 5. Als we naar de beelden en de aanwezigen kijken dan is duidelijk dat dit is geregiseerd door de NDP !
  De paarse duivels hebben Pakkitow als trek-ezel gebruikt.
  Want is het niet zo dat bullshit Bouta met zijn paarse profeten weer door de straten aan het slenteren is ?

  En als we ook weer eens kijken naar de meetings in OCER en de uitspraken die daar gedaan zijn dan is duidelijk dat de Nationale Dagoe’s al geruime tijd met knarsende tanden op dit moment zaten te wachten.

  Dit is het deel van het volk dat heel Suriname te schande zet !
  Pakkitow, Etnel en Plein hebben hun doel bereikt.
  Hiermee is ook de lafheid van de NPS beklonken !
  SHAME ON YOU !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 6. De vernielzuchtigen behandelen als criminelen en ze voor lange tijd opsluiten.Suriname herft ze niet nodig.Tust en orde dat hebben wij nodig.Geen plunderaars en criminelen die vpor eigen gemak onrust zaaien!


  gemodereerd
 7. Dankzij de moderne opsporingsmiddelen en sociale media kunnen deze plunderaars snel opgespoord worden. Gelukkig maar, als je de beelden bekijkt heeft het er veel van dat de duivel bezit genomen heeft over deze gasten.


  gemodereerd
 8. Moet je zien op fb wie de vernielingen en plunderen doen, de beelden spreekt voor zichzelf, andere etnische groepen of hardwerkende mensen voelen het ook maar plunderen of roven niet. Alleen luilakken.


  gemodereerd
 9. baka bana , paarse banaan , wie heeft ons land leeg geplunderd vanaf 2012-2020 , ja , verdomd jou baasje he lul , jij zegt dat jij plunderen afkeurt , nou dus 10 jaar bouta wat van alles(zeker miljarden US$ wat voor het volk bestemd was) geplunderd is keur jij goed he ,
  dwaas jij bent gewoon paars geil , schijt jij nog paarse stront


  gemodereerd
 10. ingewenst moet zijn ongewenst gedrag

  pakitouw moet nu niet gaan schuilen. Het beste is dat hij zich zo snel mogelijk aanmeldt bij de politie.

  Een ieder die informatie over biervliet heeft, waar hij zich schuil houdt, moet dit melden bij 115 vd politie.

  Deze man weet niet waar hij mee bezig is en is meer een chaos schepper, hij maakt met zijn oproep de maatschappij onveilig, zorg voo orde verstoring, criminalieit en brengt de samenleving in groot gevaar.

  Hij moet daarom uit de samenleving worden gehaald en worden opgesloten om
  dit niet meer te laten plaats vinden. De veiligheid, orde en rust is heel belangrijk in het land,

  Een ieder die weet waar hij zich schuil houdt, kan dit melden aan 115 vd politie, waardoor hij met traangas uit zijn schuilhol kan worden gehaald door de politie en een proces- verbaal tegen hem kan worden gemaakt en hij voor de rechter kan worden gebracht.


  gemodereerd
 11. Wat is dit? Schande voor wat er gebeurt is! Maar alles hebben de leiders gedaan voor wat. Nu staat Suriname onder aandacht . Ik ben niet trots hoe Suriname aandacht will trekken!
  Laat de regering zijn werk doen. Graag duidelijk heid verschaffen aan het volk


  gemodereerd
 12. Waar zijn de mensen met een grote mond van de politieke partijen die wilde mee gaan demosteren nu zijn ze ook onder gedoken.
  Die zijn ook de boosdoener.


  gemodereerd
 13. Para express, ‘Als we naar de beelden en de aanwezigen kijken dan is duidelijk dat dit is geregiseerd door de NDP’ !@
  Door de NDP !!!!! Ik zou eerder mijn geld zetten op de ABOP.
  Welke voordeel zou het de NDP opleveren, de opkomst tegen het regeringsbeleid was massaal, een harde klap (KO???) in het gezicht van deze coalitie.

  WAT, het land werd geplunderd door de Megacombinatie, met de NDP, de Alternatievecombinatie, met de ABOP en PL en wordt vanaf 2020 tot heden door de VHP en ABOP/PL flink leeg geplunderd🙈WAT en anderen die graag met hét vingertje wijzen, wie heeft de schandaaltjes veroorzaakt, wie eigent zich zonder pardon domeingrond, recent, wie maakt broer tot CEO EBS, wie had meneer ismael K. op belastingen geplaatst onder valse voorwendsels, en Prenobe. WAT, zolang jullie de akkefietjes van jullie baasjes goedpraten zal het niks worden.


  gemodereerd
 14. Baka Bana
  17 februari 2023 Bij 20:48

  Wat valt in een failed state nog meer te stelen? Dit land is door de vorige regering leeggeroofd. Gebruik altijd de juiste feiten en ga niet de boel valselijk weergeven. Staat niet alleen dom maar ook ongeloofwaardig.


  gemodereerd
 15. @ Pony
  18 februari 2023 Bij 17:34

  Kijk eens goed paarse Pony en vergelijk de beelden eens met andere opkomsten, dan zul je zien dat de meesten van deze gajes uit das paarse kampf komt.

  De Nationale Dagoe’s hebben hun ware aard getoond. Dit is het volk van Bullshit Bouta en vertegenwoordigen niet onze Suriname.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES