zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijPresident hoort zorgen en grieven Ravaksur aan

President hoort zorgen en grieven Ravaksur aan

-

Does Travel - naar Suriname

President Chandrikapersad Santokhi heeft op vrijdag 10 februari een gesprek gehad met de voorzitters van de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur). De leden hebben hun zorgen en grieven op tafel gelegd maar kwamen ook met voorstellen bij het staatshoofd.

Bij deze ontmoeting waren aanwezig de ministers van Natuurlijke Hulpbronnen, Financiën en Planning, Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken(AWJ), Sociale Zaken en Huisvesting (SoZaVo) en Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ).

Een van de voorstellen van de Raad is dat er een onder- ministerie komt met betrekking tot de Belasting Toegevoegde Waarde. Dit vanwege de complexiteit van de implementatie van deze wet. Volgens Armand Zunder, woordvoerder van de Ravaksur, is herstel en verbetering van de koopkracht onder de werkende klasse de grootste zorg bij de vakbeweging. Hij geeft aan dat een effectievere inning van belasting vanuit de goudsector en de overige exportsectoren van belang is.

Zunder is van mening dat er een flankerend beleid moet worden gevoerd en dat de import en de economie beter gestructureerd aangepakt moeten worden. “Met de juiste verhoging van toelagen zal de gemeenschap de toegepaste maatregelen van de regering wel aankunnen”, stelt de woordvoerder.

De voorzitter van de Moederbond, Errol Snijders, zegt te begrijpen dat de president de genomen maatregelen niet kan terugdraaien. Echter verwacht hij wel oplossingen en ondersteuning van deskundigen. “De minister van Financiën en Planning moet nu ingrijpen en ervoor zorgen dat de koopkracht stabiel blijft zodat werkers hun hoofd nog boven water kunnen houden”, aldus Snijders.

President Santokhi geeft aan dat de regering wel bereid is te luisteren. “Een ding is duidelijk, en dat is dat de economie verschrikkelijk ontwricht is”, aldus het staatshoofd. De president benadrukt het belang van het implementeren van het sociaal programma en legt het verzoek bij Ravaksur neer om de regering daarin te ondersteunen.

De gesprekken tussen Ravaksur en de regering zullen op 14 februari aanstaande voortgezet worden. De minister van Landbouw Veeteelt zal deze eerstvolgende samenkomst ook bijwonen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. ravaksur , tijdens bouterse 1-2 hebben we de vakbonden niet gehoord een enkeling ging demonstreren , maar werd direct achter in de laadbak geflikkerd , nou toen werden jullie bang he , want bouterse dulde geen tegenspraak , hooghart van een vakbond werd beloont als de bondsleden zich rustig hielden , ravaksur dat weten jullie toch

  deze president heeft een luisterend oor , maar of hij er iets mee gaat doen , voor hem is het belangrijkste dat er maandelijks miljoenen US$ naar zijn slm gaat , en de werkende klasse gaat alles betalen , nou vakbonden nu moeten jullie in actie komen en met alle leden een vuist maken en de president op andere gedachten brengen , de slm is al meer dan 10 jaar een staatsbedrijf dat steeds meer schulden heeft , en jullie gaan dat betalen , dat willen jullie toch niet


  gemodereerd
 2. Vechten tegen verandering!

  De bonden zijn razend omdat het minimumloon van de particuliere werknemer eindelijk is verhoogd.

  Hele goeie zet!
  Ontmoedigingsbeleid omdat elke suri bij de overheid wil werken. Nu loont het niet meer.

  Top 👍


  gemodereerd
 3. Deze President had beloofd dat Hij alles anders zou aanpakken, wat heeft Bouterse hier mee te maken, deze President had beloofd dat Hij niet naar de IMF zou gaan , deze President had beloofd dat Diaspora 5 Miljard zou komen investeren en dat ze al in de Rij stonden om te komen investeren als hij aan de Macht zou komen, en nu wil ik niks meer horen Bouterse en de NDP die zijn nu Verleden tijd nu hebben wij het over Chan/Bruinswijk .


  gemodereerd
 4. Chan /Bruinswijk, moeten gewoon doen wat ze aan het Surinaamse Volk beloofd hebben, en niks anders , ik wil niks horen van Podium Taal , die tijden zijn wij al voorbij in de jaren zeventig,tachtig, wij leven nu in 2023, Mensen zijn niet meer zo dom als deze leiders denken, ophouden met die pakketjes verhalen vertellen,


  gemodereerd
 5. Waar waren de vakbond leiders in de tijd van de vorige criminele regering. Door toe te doen van de JA Knikkers en de vakbonden is Suriname een failliete land geworden BOUTE kon doen wat hij wou. Niemand geen actie voeren met een blik bruine bonnen had hij iedereen zoet gehouden.


  gemodereerd
 6. Als he de bonden niet gehoort of gezien hebt zaten je ogen en oren in je achterste.
  Chan kan geen land besturen dus moet weg.
  Geen beleid, geen plannen, geen vooruitgang, niet eens stilstaan maar achteruit rennen.


  gemodereerd
 7. @ Wat
  Snijder was loopjongen van de regering bouterse. Ik weet dit want ik was minder dan een loopjongen. ik mocht de opdrachten in enveloppen naar hem brengen. Meneer zat daar als een zonnegod


  gemodereerd
 8. Het aanhoren van de zorgen van wat zijn beleid aanricht, doet deze president regelmatig, maar doet er überhaupt verder niks mee, anders zouden de mensen niet wéér voor de zoveelste keer lopen klagen.
  Waarom deelt hij zijn (sec) kennis (communiceren) over zijn buitenlandse reizen niet, wat levert het Sranan op.
  Waarom maakt hij nog steeds geen werk van, om alle ‘emolumenten’, privileges van oud- en huidige topambtenaren, (ex) ministers terug te brengen naar het normale, het “tranga” tijden (er was eens een knappe kop op WKT die aanvoerde dat het niet kan, het zijn verworven rechten 🙈) alle ‘gouden’ franjes eraf halen zoals belooft. Waarom geen versobering op alle ministeries en effectief leren omgaan met het weinige, de regering heeft toch geld nodig en kan geen geld laten verdienen doordat zij de productiesector niet voldoende kan faciliteren.
  Praten met de vakbonden over secundaire zaken (dingen beloven) brengt geen zoden aan de dijk, moni no dé!!!!!, het leidt naar weer een nieuwe teleurstelling en brengt de NDP wéér dichterbij de Macht, wat verstandige mensen niet willen, een NDP onderleiding van Bouterse en zijn kliek, zonder schoonmaak, no way.
  Er kan nog veel meer, zonder dat het extra geld kost, mobiliseren….

  De minister van financiën moet niet alleen de subsidies willen afschaffen, hij moet ook eens gaan praten met het Bedrijfsleven over de vele vrijstellingen van importbelastingen (kirpalani) etc. Zet een werkgroep, samen met economische zaken, op deze zaken. De kiezers zullen dit belonen, er wordt tenminste iets gedaan en zullen niet zo snel gaan klagen. Wishful thinking!!!!!! De tijd zal het leren.

  Wil deze coalitie herkozen worden, dan zal zij veel van haar arrogantie moeten prijsgeven, zal zij echt dé armen onder de armen moeten helpen, een sober beleid voeren in haar uitgavenbeleid.

  Iemand vond het belangrijk, al de bezoekjes aan het ‘buitenland’, want Sranan moet zich laten horen, maar zorgt dan eerst dat onze huishouding goed loopt, verminder de armoede!!!!!!!!!


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES