vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit SurinamePresident blijft thuis vanwege problemen in het land

President blijft thuis vanwege problemen in het land

-

Does Travel - naar Suriname

Op maandag 13 februari stond op de agenda van President Chandrikapersad Santokhi het vertrek naar Guyana gepland, waar hij zou participeren aan de International Energy Conference and Expo Guyana.

Aaneensluitend zou het staatshoofd van Suriname de 44th Regular Meeting of the Heads of Government of CARICOM bijwonen op de Bahama’s. Hier zou hij officieel het CARICOM voorzitterschap overdragen aan de premier van de Bahama’s.

De Surinaamse president heeft echter besloten af te zien van het reizen naar beide landen voor de activiteiten, vanwege de urgente issues in eigen land. Hij zal de aanwezigen op beide vergaderingen middels vooraf opgenomen speeches toespreken, meldt de Communicatie Unit van de president (CUP).

“Het begeleiden van belangrijke nationale vraagstukken in ons land geniet de prioriteit voor de president. Maandag vangt de behandeling van de begroting aan in De Nationale Assemblée. Ook zal dialoog met verschillende belangenorganisaties worden voortgezet om gezamenlijk de maatschappelijke problemen te bespreken en naar oplossingen te zoeken”, aldus CUP.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking zal de president op beide meetings vertegenwoordigen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

16 REACTIES
 1. Als het om zijn eigen hachie gaat dan doet hij wel het juiste om niet weer op reis te gaan.

  De kans was groot dat de president bij terugkomst in Suriname dan niet zou kunnen landen op de Airport.

  Santhoki houdt heel veel van reizen maar hij is niet achterlijk.

  Ik weet zeker dat Brunswijk het jammer vindt dat de president thuis thuis blijft. Zijn kans om langer presidentje te spelen is hiermee verkeken.

  Santhoki weet echt wanneer hij en Melissa zonder hoofdpijn naar het buitenland kunnen afreizen.


  gemodereerd
 2. Verstandig besluit, je kan niet weggaan als je eigen huis in brand dreigt te vliegen.
  Ramdin kan blijven op de Bahama’s, zonder salaris…


  gemodereerd
 3. De president brengt teveel offers vind ik.

  Zelf heb ik dat geduld niet, ik zou de boel laten escaleren en dit ondankbaar en naïef volk, uitgezonderd de hardwerkende en studerenden, overlaten aan de primitieve primaten vd ndp en abop. Dat zal ze leren!

  Die ndp’ers maken misbruik vh niveau 4eklas van hun achterban en bij de abop denken ze dat het zo hoort zoals hun baas zegt;“zijn familie moet ook eten”.

  Maar… iedereen heeft een doel op deze aarde. Dit is zijn missie, mijnens is huisvrouw 🤗.

  Doorgaan tot het einde is een must!
  Wat een opgave zeg, respect!


  gemodereerd
 4. Een volk zou trots moeten zijn als hun leider kan en mag participeren in nationale/internationale zaken ten behoeve van land en volk, behalve Surinamers, alles voor hun is snoepreis.

  Elk leider vraagt aan Chan: Eeeh Chan, waar was je jongoe!? Chan: ai, die kinderen van me toch, kunnen niet zonder mij, zijn te verwend.


  gemodereerd
 5. President u had de maatregelen direct moeten nemen, toen jullie aantrad als regering u heeft steeds de verkeerde keuze gemaakt. Alles is slechter geworden in de afgelopen jaren, u bent alleen met de toekomst bezig en heden bent u vergeten. Fraude, criminaliteit, verkeersdoden, roven, koers, winkelprijzen, economie, gezondheid, veiligheid en onderwijs kortom door deze regering is alles slecht geworden. President U bent met andere agenda bezig u bent u zelf kwijt
  WIJ ZIJN ZWAAR TEREURGESTELD IN U. U had toen de extra personeel die onterecht was aangenomen door de vorige regering direct moeten ontslaan, fraude had u ook direct moeten aan pakken, U heeft donderden commissie benoemd maar zonder zichtbare resultaat


  gemodereerd
 6. Hij gaat voor zaken niet om pret en voor nep plastic dingen om te showen hij gaat voor zaken, oja richting midden oosten is wel gevaarlijk want richting jordanie, dubai is een breuklijn onrustig daar in omgeving.


  gemodereerd
 7. De twee landen, waar het in dit geval om gaat, liggen als het ware naast de deur of in de achtertuin van Suriname. De president had makkelijk, binnen 1 of 2 uur weer in Suriname kunnen zijn als het nodig was geweest. Er speelt volgens mij iets anders en met weg te blijven, maakt de president een slechte beurt.


  gemodereerd
 8. Het lijkt erop dat Ramdin VP is geworden.
  In de schaduw want alles wat de klok slaat is Ramdin.
  Bruns is gewoon een stro pop.
  C speelt het aardig en slim.
  Het is alleen maar mooi weer spelen.
  Terwijl het volk crepeert.
  Bezuinigingen prima maar begin bij de groot verdienen.
  Laar hij iemand als ori als adviseur nemen.
  Hoe bestaat het dat mensen met een Nederlandse paspoort belangrijke zaken doen voor de Surinaamse gemeenschap en er dik aan verdienen als het in Nederland kon waarom zijn ze niet daar gebleven.
  In Suriname is troebel water dus beter vissen


  gemodereerd
 9. En toch deugt hij niet. Zijn bibis minister zal echter nooit bedanken voor de eer. Die is zogezegd nog reislustiger dan de President zelf. Geen enkele reis ondernomen door deze regering heeft zich tot nu toe uitbetaald. We worden armer onder deze mensen. Mismanagement en arrogantie zijn de problemen van deze regering. Tot nu toe draait de bevolking op voor alle rekeningen van de staat. En het is nog niet klaar, men wilt het allemaal nog zwaarder maken voor de burgers de resterende 2 jaar, die ze nog rest. De President zal nu wat gas terug nemen en af en toe een reisje skippen. De komende 2 jr zal men zich richten op het binnenhalen van zoveel mogelijk zieltjes winnen, richting de verkiezingen van 2025.

  Het zal niet baten. Het Volk heeft het gehad en wilt dit niet meer. We willen een President die zich niet verheven voelt boven zijn burgers. We willen een rechtvaardig en eenvoudige toegankelijke leider met verstand van zaken. Die eerlijk en oprecht is en niet steeds zoekt naar schuldigen, die kritiek oppakt, er wat mee doet en verbetering aanbrengt op dat punt. Niet mensen opsluit die uit wanhoop zichzelf verliezen en fouten maken. Sluit de grote jongens op die in de fout gaan. Heel de dag kan je berichten lezen over de kleine marihuana verkopers die worden opgepakt. Onzinnig beleid… bah


  gemodereerd
 10. Mister President, u heeft toch een vervanger en niet de eerste de beste. Als u niet kunt afreizen om wat voor reden dan ook, dan stuurt u toch de vice president. Dát is zijn taak en niet alleen dollarbriefjes uitdelen om zieltjes te winnen. Volgens @henri houdt u van reizen (wie niet? Henri duidelijk niet), maar de voor houdt er zeker ook van. Zo’n reis is ook nog goed voor zijn algemene ontwikkeling.


  gemodereerd
 11. President zei vorig jaar dat alle surinamers in 2023 een beter leven hebben en dat het goed zal gaan. Wie gelooft hem nog? Alleen kippen zonder kop gelooft nog steeds in deze regering. Foei toch. En nu zitten ze reeds bijna 3 jaren aan de macht. Geen enkele toekomstige verkiezing zullen ze nog aan de macht komen, vergeet dat maar.


  gemodereerd
 12. Met zo’n vieze president kan je niet weggaan, elke keer van die domme uitingen en handelingen. Aan de andere kant kan je ook wel pech hebben. Je neemt een falliete en leeggeroofd boel over van de drugssmokkelaar en moordenaar, en dan komt er nog een pandemie en oorlog bovenop, hoe kan je dan ooit de zaak op orde krijgen. Vooral als je wordt tegengewerkt door je roofzuchtige en corrupte coalitiegenoten, je voorganger zijn analfabete aanhangers heeft bewapend met van het leger gestolen wapens en aanzet tot misdaad en aanslagen.
  Dan kan je bekwaam en goedwillend zijn, maar je kan niet anders dan falen. Er is maar een ding dat nog erger zal zijn een andere president in 2025.


  gemodereerd
 13. Dus…
  If mie aksie ‘ChatGPT; wat is de oorsprong van de gemiddelde reactie?
  Antwoord: ndp-drap. (Snelheid 0.2 seconden).

  Ik heb geen chatbot nodig, want dat wist ik al.
  Hetzelfde taalgebruik, zware manipulatie van kwetsbaren. Met gestrekte benen in de rattenval. Alweer…


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES