Minister Nurmohamed voert overleg met districtscommissarissen

4
Minister Nurmohamed voert overleg met districtscommissarissen

Vanwege een beperkte begroting van het ministerie van Openbare Werken in Suriname (OW) voor het dienstjaar 2023, heeft minister Riad Nurmohamed de districtscommissarissen (dc’s) van alle districten uitgenodigd voor een vergadering. In deze bijeenkomst, gehouden op maandag 6 februari 2023, zijn de punten omtrent de werkzaamheden en vergunningenbeleid aan de orde gekomen. De directeuren en onderdirecteuren van OW waren ook aanwezig op deze meeting.

Ten aanzien van de begroting 2023 van OW is er met de dc’s gekeken naar mogelijkheden en beperkingen, het bermvergunning beleid, banners en niet nagelvaste zaken. Er is onder andere gesproken over het duikervergunning beleid, de sancties ten aanzien van illegale vuilstortplaatsen, ondersteuning bij verwijdering van illegale bouwsels en de onderhoud strook van bermen bij kanalen. Hierbij zijn ook de ontwatering en rehabilitatie van wegen, het materieel van OW en de aanbestedingen aan de orde gekomen. Verder is er aandacht besteed aan de controle op sluizen en gemalen, vuilophaal, gescheiden vuil, het zakkenmodel van de districten en de inzet van personeel van de districtscommissarissen (onderhoud, controle, melding klachten naar BIU OW, etc.), tarieven (berm obstakels) en het vergunningenbesluit.

De directeuren hebben op alle punten aangegeven welke zaken goed verlopen en welke stroef gaan. De dc’s kregen ook de gelegenheid hun zorgpunten aan te kaarten. Het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) heeft vuilophaal in enkele districten tijdelijk overgenomen. De bedoeling is wel dat het weer overgedragen zal worden aan de dc’s.

Als het gaat om bouwsels en banners op de bermen is er een handleiding door OW in elkaar gezet met de aangepaste regels. Deze handleiding is op de website van OW te vinden (www.gov.sr). Er zal nu streng gelet worden op het bermbeleid en alle verlaten billboards en bouwsels op de berm zullen opgeruimd worden. Met betrekking tot verlaten percelen en panden wordt er vanuit OW een beroep gedaan op de commissariaten om controle uit te oefenen en deze door te geven aan OW om de nodige maatregelen te treffen.

Minister Nurmohamed benadrukt dat een goede samenwerking nodig is voor een vlot verloop en afhandeling van zowel de uit te voeren werkzaamheden als het geven van vergunningen.


4 REACTIES

 1. Probleemstelling: 1.020 ambtenaren op ministerie ROS in Saramacca; voor de helft geen werk. Andere districten waarschijnlijk met hetzelfde probleem.

  Proficiat minister Nurmohamed. U heeft bovengenoemd probleem, n.l. de werkloze ambtenaren met uw voorstel direct opgelost.
  Er is wel een ander probleem, te weten: in vroegere tijden mocht je een ambtenaar geografisch en functioneel verplaatsen. Tegenwoordig mag dat niet meer.
  Advies: wijzig de ambtenarenwet op dit punt naar de oude situatie of ontsla de overtollige ambtenaren.
  In Nederland heffen ze eenvoudigweg de dienst of afdeling op en al de ambtenaren die daar werken- indien en voor zover ze niet overgeplaatst willen worden- zijn automatisch ontslagen. Geen werk= geen functie.
  gemodereerd

 2. Ach.. deze man heeft bewust het budget minimaal gekozen. De grootste kostenpost ligt bij buitenlandse reizen. Nurmohammad had vanaf het begin al verteld over zijn plannen. Mensen zouden voelen.. welnu.. hier ziet u dat zijn woord geen leugen is.
  gemodereerd

 3. Te veel gebabbel van deze minister. Meer daadkracht tonen en doe wat aan de infrastructuur. Met dat gebabbel ga je niets bereiken. Als je het werk op OW niet aankan, ga dan in het onderwijs lesgeven.
  gemodereerd

 4. En dan wil ik specifiek over de DC van para hebben😒 mevrouwtje die doet niets” vuilophaaldienst doen wat ze willen, komen vuil ophalen wanneer ze willen van wie en waar ze willen,laten vuil vallen op de bermen of straat en laten het precies zo achter. Zelfs het terrein van het commissariaat ziet er uit” terwijl ambtenaren gewoon in groepjes zitten te babbelen met hun biertje tijdens werktijden🤨ik erger mij vreselijk veel van wat ik zie gebeuren.
  Minister met alle respect wat doen jullie met het zand van de bermen in Para (dat wordt gehaald van de bermen)?
  De weg vanaf komende vanuit de stad nabij de eerste drempel van Lelydorp tot ergens heel dichtbij Republiek, is zeer slecht!! vooral dat stukje tussen de laatste drempel van Lelydorp en de Palissadeweg.
  Hopelijk komen er veranderingen in de toekomst en heel gauw ook.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.