Wederom zware botsing hoek Keizer- en Zwartenhovenbrugstraat

8

Vrijdagavond was het weer raak op de hoek van de Keizer- en Zwartenhovenbrugstraat in Suriname. Een Mazda CX SUV en een Toyota Ist kwamen hard met elkaar in botsing.

De bestuurder van de Ist raakte gewond en is met de ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp.

De bestuurder van de SUV vertoonde symptomen van dronkenschap en is door de politie meegenomen naar het bureau.

De oorzaak van de aanrijding is nog onbekend. Beide voertuigen hebben aanzienlijke schade opgelopen.

Een sleepdienst werd ingeschakeld om de wagens af te voeren. De politie heeft de aanrijding in onderzoek.


8 REACTIES

 1. Als de verkeerlichten het deden op de kruizing dan heeft een van de bestuurders door rood licht gereden. Waar er rood lucht was had de bestuurder vd auto moeten stoppen. Waar er groenlicht was had de bestuurder vh voertuig door mogen rijden.

  Oranje licht, ook hier had de bestuurder voor moeten stoppen. Het voertuig waar roodlicht was dus al gestopt ervoor of bij het naderen ervan zijn
  snelheid aan het verminderen tot nul en stoppen.

  Zou de bestuurder die het het Oranje licht nadere zijn snelheid opvoeren om de kruizing veiligb
  deze te passeren? De bestuurder op de kruizende weg stond stil voor het roodlicht. Zou die dan toen het licht op groen sprong al een zo dannige snelheid kunnen hebben om de kruizende auto niet te hebben kunnen zien aankomem of gehoord te hebben.

  Een vd bestuurders is fout, de vraag, kon die niet fout was de botsing niet hebben voor komen?

  De bestuurder die dronkenschap vertoonde kan ook
  als het zo is de situatie totaal verkeerd hebben beoordeeld. Was de hoeveelheid alcohol wel of niet toegestaan om achter het stuur te zitten en deel te nemen in het verkeer?

  De bestuurder die door rood of orane licht op de kruizing reed is fout. Ook de staat van wel of miet dronken zijn speelt hierin de beoordeling van goed of fout zijn. De veroorzaker vd botsing, aanleiding, beoordeling, oorzaak gevolg houden aan verkeersregel, enz.

  Op deze kruizing, zwartenhovenbrugstraat, Keizerstraat vinden er veel aanrijdingen plaats. Wellicht verkeerdrempels bouwen om de snelheid vd bestuurders op deze wegen hierdoor gedwongen te laten verminderen bij het naderen van de stoplichten. Snelheid opvoeren zal
  dan verminderen. Zeker voor hen die rationeel
  denken, geen glasje op
  hebben, niet onder invoed zijn van medicijnen, drugs, een rijbewijs hebben, nachtblindheid, niet vermoeid zijn, enz.

  Verkeerdeelnemers let u op deze kruizing in Paramaribo.
  gemodereerd

 2. Je kunt zoveel proberen uit te leggen, die snelheidsduivelse doodrijders geven daar geen gehoor aan.
  Ze zitten met of zonder alcohol achter het stuur en racen alsof de straat van hun vader en moeder is.

  De regels en wetten zijn er, zo nu en dan is er wat “controle”. Het is de mentaliteit die maar NIET veranderd.

  Zolang de mentaliteit niet veranderd, is het is geen failed state maar een neverending hopeless state…
  gemodereerd

 3. @Passant
  En als de verkeerslichten het niet deden, een van de wegen n.l. de Zwartenhovenbrugstraat is een voorrangsweg. Drempels zorgen niet altijd voor een oplossing l, soms zelfs voor onnodige opstoppingen op een voorrangsweg.
  Regel nr
  1 is : ten alle tijde opletten (ook al heb je voorrang.
  Iemand zei me eens: je hebt dan pas voorrang wanneer aan jou voorrang wordt verleend.
  gemodereerd

 4. Verkeersregels zijn er en iedere verkeerdeelnemer m/v moet ze kennen en toepassen en zich aannhouden.

  Veiligheid is belangrijjk in het verkeer.

  Stel dat de verkeerslichten het op de kruising niet deden bij die wegen en je rijdt over de Zwartenhovenbrugstraat ter hoogte vd kruising, dan moet je jouw nuchtige veestand gebruiken, nl: veiligheid, rationeel denken en handelen en de juiste conclusie nemen.

  Voorrang heb heb je niet ook al heb je dat en ook in dit geval omdat stel de verkeerlichten het niet deden op de Zwartenhovenbrugstraat bij die kruising.

  Ook op een voorrangsweg heb je voorrang als je dat krijgt.Veiligheid is belangrijk, ook in het verkeer.

  In Suriname zijn er veel laaggeletterden( niveau vd 4 de klas lagere school) verkeersboeken zijn geschreven in het algemeen beschaafd Nederlands. Als velen deze vreemde taal dan hun moedertaal niet kennen, hoe kunnen ze dan de verkeersregels leren, kennen en toe passen in het verkeer.

  Het blijkt in het gedrag van vele verkeerdeelnemers vooral mannen in Suriname dat ze de veekeerregels niet kennen en ook niet toepassen. Verkeerfatsoen niet kennen, niet logisch en rationeel kunnen denken, maar wat wil je van laag geletterden die het Nederlands niet kennen. In het Surinaams Nederlands worden vele zaken aan de Surinsmers bijgebracht.

  Dit is ook een van de oorzaken dat deze laaggeletterden de Surinaamse Mij verziekt hebben.

  Voor de afschaving vd slavernij op 1 1 July 1873 en daarna de andere etniciteiten wiens cintracten afliepen en in Suriname bleven mochten ze niet in Paramaribo komen of zijn. Deze stelletjes niet aangepasten aan de westerse cultuur, taal, zeden, gewoonten, enz kwamen massaal naar Paramaribo en je vindt ze tegenwoordig overal in Paramaribo of overheidsdiensten, enz in Suriname. Zie hun debiante gedrag, omgang, enz.

  Surinsmers zijn niet aangepast aan de westerse zeden, gewoonten, talen, enz. Deze zijn in de voormalige kolonien nog steeds de norm. Vandaan oa dit gedrag in het verkeer.

  Surinamers hebben nog een heel lange weg af te leggen om de westerse levenstijl, kapitalisme, productie en afzet, zeden, gewoonten, talen, enz te leren.

  Ze mogen oa ook in de politiek, DNA, overheid, ministeries, CEO, in het verkeer achter een verstuur ve auto gaan zitten, in de politiek leider van partijen, dure kleding dragen, enz het zijn een stelletje laaggeletterden die van hoed en rand niets weten. Ook grote groepen van hen die naar het westen, Nederland zijn gekomen bakken er niets van en kletsen over duscriminatie en herstelbetalingen en uitbuiting, enz.

  Ook mij vallen ze lastig om hun met hun problemen te helpen. Hele grote groepen Surinamers, allochtonen deugen niet, ook niet in hun eigen herkomstlanden, cq Suriname.

  Zie hun gedrag in de politiek wie ze bewonderen en als hun afgod zien, ondanks hij ze vernietigd heeft, het verkeer, hun leven, enz.

  Surinamers deugen niet en zijn onaangepast zowel in het westen, Nederland en in Suriname.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.