zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAdvocaat: 'OM weigert verstrekken kopie strafdossier Mackoe'

Advocaat: ‘OM weigert verstrekken kopie strafdossier Mackoe’

-

Does Travel - naar Suriname

“Het Surinaamse Openbaar Ministerie weigert de afgifte van een kopie van het strafdossier, dat de basis heeft gevormd tot de inverzekeringstelling van mijn cliënt Gordon Mac-Donald meer bekend als Mackoe.” Dat zegt advocaat Derrick Veira aan de redactie van Waterkant.Net.

Mackoe werd op 20 januari aangehouden en in verzekering gesteld op verdenking van onder andere belediging van de president van Suriname. Op verzoek van zijn raadsman werd hij op 24 januari door het OM in vrijheid gesteld.

“Het is hoogst bedenkelijk dat het OM weigert om een kopie van het strafdossier af te staan. Bij elke inverzekeringstelling van een verdachte wordt een kopie dossier opgevraagd en verkregen. In dit specifiek geval wordt er hiervan afgestapt. De reden hiertoe is alleen bij het OM bekend.

De gang naar de kortgedingrechter ter verkrijging van het strafdossier wordt in dit geval sterk overwogen”, aldus advocaat Veira.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Het OM heeft zich hier duidelijk laten beïnvloeden door bepaalde politieke figuren. Daarom hebben ze geblunderd. Vandaar dat ze het dossier niet willen vrijgeven.


  gemodereerd
 2. Wat een bende is het in Su.
  Wonen we in een rechtsstaat?????
  We zien weer wat OM doet. Moeten we deze gasten vertrouwen??


  gemodereerd
 3. @@@ Debby,
  We leven in een een rechtsstaat die ontstaan is op 25 feb 1980….Neks no fout !


  gemodereerd
 4. het OM geeft die troefkaart niet uit handen , en straks komt deze troefkaart op het speelbord , en dan gaat die vinger wijzende ndp-er makoe als nog in de bak advocaat veira

  zaterdag zal die makoe wel in ocer zijn , maar of hij aan het woord komt is de vraag , hij heeft de ndp beschadigd met zijn domme uitspraken


  gemodereerd
 5. Als wij niet in een rechtstaan zouden wonen, dan was de zwarte racist en facties MacDonald al lang verleden tijd. Daar had de overheid wel voor gezorgd. MacDonald is een persoon van het allerlaagste soort. Zijn racistische uitlatingen tegenover vooral Hindoestanen baren velen zorgen en is een bron van fascistisch drek.
  Wat denkt deze kakkerlak ? Dat hij het geweten is van Suriname ? Zo een laag geschoold persoon zonder normen en waarden ?
  Mi Mars papa !


  gemodereerd
 6. We leven sinds 2020 bij het installeren van deze regering niet meer in rechtsstaat. Suriname is nu een pure dictatuur.

  Neem nou het 8 dec. Proces, 20 jaar wordt geeist door de vervangende PG, die dezelfde middag door de president wordt geïnstalleerd in een commissie.

  Eis is van een end PG die door niemand is geïnstalleerd, waar is de end pg, is ze ziek, uitlandig of van functie ontheven?

  Een buitenlander die zich momenteel als directeur ziet en een alszodanige vergoeding ontvangt maar door niemand is geïnstalleerd. Hoe dan?

  Suriname is nu een dictatoriale bananen republiek


  gemodereerd
 7. Pres weet er meer van….! Kritiek is blijkbaar een zwaar wegend dingetje. Waarmee onze huidige “lijder” problemen heeft. Alles is de vorige regering. Hijzelf is perfect en goed bezig. Ondertussen is er geen geld voor onderwijs noch voor de gezondheidszorg. Maar we kunnen wel heell veellll geld uitgeven aan mooi zijn en buitenlandse reizen. De ellende in het land gaat hem niet aan, hij is er voor 5 jaar en daar wilt meneer ongestoord van kunnen genieten..


  gemodereerd
 8. kijk de paaren zijn weer jaloers he , maar na 4 februari is paars verscheurd en er komt oorlog in ocer


  gemodereerd
 9. De vorige regering was een ramp, de zittende is van het zelfde kaliber en als mensen als Macoe het voor het zeggen zouden krijgen dan is het zeer triest gesteld met Suriname. Er zijn al velen die liever een ander land kiezen voor vakantie dan voor hun geliefde Suriname ,maar beroofd of vermoord worden die risico neemt men niet. En mensen gaan nu roepen dat men dan lekker moet wegblijven maar dat zijn de losers die dat roepen want heel veel van deze mensen hebben geïnvesteerd in Su voor hun ouderdom en dat is allemaal weggegooid geld . Van velen willen de kinderen niets van Su horen, dus mensen ik zou zeggen als je niet kan genieten van je investeringen en ouderdom zoals gepland Steek alles in de fik niks weggeven of verhuren want het wordt toch vernield.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES