Temperatuur rond 20 graden in Suriname; Surinamers hebben het koud

20

De temperatuur in Suriname is de afgelopen dagen in de avond en nacht gedaald. Op social media hebben veel mensen het over de kou gehad.

Donderdagavond noteerde de tijd en temperatuur display van dit pompstation in Paramaribo (foto) een temperatuur van 21 graden. De gevoelstemperatuur lag iets lager, zo rond de 19 tot 20 graden.

Volgens deze weerman (video onder) heeft het te maken met een koufront, waar een luchtmassa met relatief koude lucht onder een gebied met warmere lucht schuift.

Een koufront is de grens tussen koude en warme lucht. Wanneer een koufront zich verplaatst, zal het warme lucht verdrijven en vervangen door koude lucht. Dit kan leiden tot snelle veranderingen in het weer, zoals een afname van de temperatuur, toenemende windkracht, neerslag en onweersbuien.

Bij het passeren van een koufront kan de temperatuur soms in een paar minuten tijd met 10 graden dalen. Ook koude lucht is vaak droger dan de warme lucht waardoor de luchtvochtigheid afneemt.

Volgens diverse weer apps is de temperatuur weer iets aan het stijgen, vrijdagavond was het 22 graden.


20 REACTIES

 1. Het was al neuken geblazen in dit land; nu, met deze kou, gaat men blazend neuken.
  gemodereerd

 2. Dan gaan de Surinamers eindelijk hard werken, in koude landen werkt men harder, in warme landen houdt
  men siësta 24 uur zoals in Suriname.
  gemodereerd

 3. Surinamers bewegen te weinig, ze zijn veel te lui. Bij 20 -21c gaan wij in dit koud kikkerland, lekker een terrasje pakken!
  gemodereerd

 4. 20 graden is niet koud in nl in mij huis 12 graden dankzij mij veren vrienden en dikke kleren is het niet koud. Antartica vlakbij en koelt af en ook invloed op het weer in suriname. Ook gelezen op internet aardkern draait in andere richting dan normaal. Aarde zal over een paar eeuwen een grote plas water zijn netals de vele oceanen planeten boven ons.
  gemodereerd

 5. Koud voor wie?
  Een groot deel slaapt met airco’s aan, rijdt met airco’s en werkt met airco’s aan.

  Tsja, kost geen cent, nu maar hopen dat leo b, de kosten niet opschroeft ten behoeve v zijn private profit.
  gemodereerd

 6. Inzamelingsactie van winterjassen, SuriNeds laten Suriname niet in de kou!⛄️❄️☃️⛄️❄️
  gemodereerd

 7. Heel Goed,
  Minder airco gebruiken en dus minder kosten voor de burger.
  Velen slapen ’s nachts met de airco’s aan.
  gemodereerd

 8. Doe niet zo achterlijk. We zijn gewend aan 32 tot 34 graden celcius. Als het in de avond en nacht dan 20 graden wordt dan is dat enorm koud. Kom niet met die onzin dat het in Holland lekker weer is, daar zijn jullie veel kouder gewend. Dan is 20 graden lekker weer voor jou. Voor de doorsnee Surinamer is het koud!!!
  gemodereerd

 9. Surinamers zijn al van natura lui.
  Dit temperatuur is misschien de juiste om ze in beweging te krijgen. Trouwens het is niets nieuws. In de berglanden zakt de temperatuur ‘s-nachts altijd nabij de nul graden. Ga maar naar Klaaskreek en Brouwnsberg dan kom je wel gauw achter hoe het in Su is.

  Dit is een afleidingsmanoeuvre om geld van de Surineds af te troggelen. Je zou kunnen zeggen duik maar gauw in je nestje dan heb je niet meer koud. En getrouwden en samenwonenden kruip maar lekker tegen je wippie aan…………..
  gemodereerd

 10. Voor Surinaamse begrippen is 20 graden koud omdat her hier altijd rond de 30/35gr is…en soms wel warmer.
  gemodereerd

 11. Bovenstaande artikel omschrijft het gevolg een niet de oorzaak. Het heeft eerder te maken met het feit dat de aarde gedurende deze eclips verder van de zon verwijderd zal zijn. Dat was het laatste wat ik recentelijk heb vernomen uit buitenlands nieuws. Volgens de bron gaat het om tientallen procenten.
  gemodereerd

 12. Die witte mensen in Nederland vluchten naar Suriname omdat ze niet tegen de kou kunnen. Hun eigen kondre notabene! Mek a kowru nak deng now in sranang. Da rennen ze weer terug naar kowroe Nederland. Dan zal Suriname weer ten deel vallen aan de ECHTE Surinamers, aan wie het land toekomt. Gods molen maalt langzaam maar zeker!!!!
  gemodereerd

 13. Gelukkig hebben velen al truien met cappuchons die in mijn tijd in Su ondenkbaar waren. Waarom klaagt men over natuurlijke kou of afkoeling terwijl men de hele dag en nacht met airco’s leven? Dit is een electra besparing dus minder betalen.
  Ik zou me druk maken als de Inheemsen nog naakt rondliepen en in hun doorluchtige hutjes zouden wonen maar zelfs die kleden zich tegenwoordig en ook de hutjes zijn vaak niet meer luchtig doorkijkbaar. Suriname gaat vooruit. Ook op de kou kan je je kleden.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.