Leger geeft sterk signaal aan criminelen met Operatie Marbonsu

3
Leger geeft sterk signaal aan criminelen met Operatie Marbonsu

De controle in de districten Marowijne, Brokopondo en Sipaliwini wordt de komende dagen opgevoerd. Het Nationaal Leger (NL) is op donderdag 15 december 2022 in samenwerking met het Korps Politie Suriname (KPS) gestart met de tweede editie van de Operatie Marbonsu.

Deze operatie, die een jaarlijks terugkerend karakter heeft, dient een sterk signaal te zijn voor criminelen en illegalen, dat de Surinaamse overheid te allen tijde gezag uitoefent op haar territoir.

Operatiecommandant majoor Elvis Leetz stak de eenheden bij de start een hart onder de riem en bemoedigde hen om ook in tijden van crises tactvol te handelen, leiderschap te blijven tonen en de missie van het Nationaal Leger hoog in het vaandel te houden.

De operatie beoogt ook het verhogen van de paraatheid en operationaliteit van het leger. De missie van het NL is het beschermen van Suriname.

Met het verhogen van de veiligheid kunnen illegale activiteiten worden ontmoedigd, natuurlijke hulpbronnen worden beschermd en productiebedrijven rustig produceren.


3 REACTIES

 1. wat van sterk signaal , die criminelen nemen jullie te pakken , jullie winnen de strijd als jullie alle criminelen om zeep brengen en dat zal zeker een sterk signaal zijn voor toekomstige criminelen , die worden al gedood bij hun eerste criminele daad , dan zijn jullie goed bezig
  gemodereerd

 2. De criminaliteit ( witte boarden) is heel erg in Suriname. Douane, importeurs, exporteurs, vergunningen, rond houthandel, goud handel, enz.

  Het zit diep geworteld in de Surinaamse Mij en is een zeer moeilijke kwaal, dat met wortel en tak moet worden aangepakt. Daarvoor moeten de oude medewerkers op de ministeries allemaal
  naar huis en de jonge die hen moeten vervangen goed opgeled worden hoe zaken moeten plaats vinden. Geen tjoekoes in ontvangst nemen, normen, waarden, principes, goed gedrag, geen names en faces, familie en friends, maar de procedures volgen van een zaak.

  Surinaamse overheid is verziekt, vanaf 1954 en er andere regels en methodes door verkeerde vaak laag geletterde beleidsmedewerkers door de politiek op de ministeries kwamen door de jaren heen. Deze luitjes zijn de oorzaak van dat er zo veel fout gaat in het land en er niet goed beleid en bestuur plaats vindt in Suriname. Vaak zijn er ook velen bij van andere politieke kleur die de verkiezingen hebbrn verloren en hun eigen criminele belangen willen blijven voortzetten. Zie hoe moeilijk het is voor een andere regering(scoalitie) om goed beleid en bestuur te willen maken.

  De Overheid in Suriname is een grote criminele organisatie die is ontstaan vanaf 1954 bij het statuut en Surinamers vele beroepen vd Nederlandse beleidsambtenaren over namen.

  Ze wilden ook zo leven als de kolonisator zonder van de hoed en de rand te weten. ddb, gezin, family and friends zijn net als El Somo en family, bravo en family wereldkampioen in. Dit maakt het zo lastig om goed beleid en bestuur in Suriname tw maken. Mensen die bezig zijn met hun enge eigen belangen.

  Het zal niet eenvoudig zijn om verkeerde zaken die tientallen jaren zijn scheef gegroeid weer 90 graden te krijgen in een verziekte maatschappij, waar de achterban/ volk van uit gaat dat dat de methode is.

  Zo lang dat kwaad of gewel niet is verwijderd zal Suriname geen welvaart en welzijn bieden voor alle Surinamers.

  Men moet eens nagaan wat er allemaal fout is met de rondhout handel en de Surinaamse staatskas miljoenen valuta mis loopt, ook in goud enz.

  Wie zijn deze figuren hierin, welke rol speelt de douane hierin? Als het systeem
  vd rondhout handel goed wordt door gelicht vanaf de domeingronden met bomen, houtkap, de vergunningen, boswachters, Chinesen, douane, enz en een grote schoon maak plaats vindt door justitie en politie, het OM zal dit Suriname ten goede komen.

  Laat al de vergunningen vd domein gronden vd rondhout per onmiddellijk worden ingetrokken en al de Chinezen er in het land worden uitgewezen, al de douane ambtenaren te ontslaan, dan zult u zien hoe deze mensen Suriname vernietigen.Ze moeten voor de rechter komen en zware gevangenistraffen krijgen. Vergeet ook niet dat el somo als vreet naar pot domeingronden gaf op mensen die op hem leken. Deze domeingronden moet men ook goed onder de loep nemen, hoe groot was het aantal in vergelijking met andere etniciteiten?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.