vrijdag, juni 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDoodgeschoten 53-jarige Chinese winkelierster hielp velen in de buurt

Doodgeschoten 53-jarige Chinese winkelierster hielp velen in de buurt

-

Does Travel - naar Suriname

De vrouw die gisteravond werd doodgeschoten bij supermarkt Yang aan de Pandit Paltan Tewarieweg in Suriname, is de 53-jarige Chinese winkelierster Yuanlan Chen. Ze woonde alleen en runde een kleine winkel. Het vermoeden bestaat dat de vrouw slachtoffer is geworden van een gewapende roofoverval.

Rond 20.45u hoorde een buurtbewoner een schot afgaan. Gelijk daarna zag hij twee mannen in een blauwe Toyota Vitz stappen, die met volle vaart wegreed. Daarna zetten alerte buurtbewoners een achtervolging in, echter zonder het gewenste resultaat: ze verloren de auto van de schutter uit het oog.

De politie van het bureau Livorno kreeg via het Command Center een melding van een beroving op eerder vermeld adres en deed de locatie aan voor onderzoek. Daar aangekomen bleek dat het slachtoffer in haar winkel was overvallen, waarbij er vermoedelijk tijdens de roofoverval schoten zijn gelost.

Hoogstwaarschijnlijk heeft de vrouw zich verzet bij de beroving, waarbij de schutter gericht op haar heeft geschoten. Het lichaam van de vrouw vertoont een in-uitschot aan haar borst. Vanwege de opgelopen schotwond overleed ze ter plaatse voor de ingang van haar winkeltje. Een arts stelde officieel de dood van het slachtoffer vast.

De politie van Livorno was ter plaatse voor onderzoek. Ook de Forensische Opsporing en de afdeling Kapitale Delicten waren ter plekke. Het ontzielde lichaam van de vrouw is na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in beslag genomen (foto boven). Aan de aanhouding van de verdachten wordt gewerkt.

Het is vooralsnog niet bekend wat de daders buit hebben gemaakt meldt de Surinaamse politie. Volgens de buren was de winkel niet overhoop gehaald.Een buurtbewoner vertelde aan onze redactie dat de winkelierster een sociaal bewogen vrouw was en velen in de buurt hielp. Ze heeft jaren op het adres gewoond.

Een landgenoot die toevallig langs ging en het geval zag, riep andere landgenoten via WhatsApp om zich daar te verzamelen (foto onder). Ze zullen nadat lichaam vrij is gegeven kijken hoe ze de vrouw zullen begraven.

Landgenoten kwamen naar de plek waar de vrouw is doodgeschoten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. Vanaf ik dit las vroeg ik me af: waarom vermoord je die vrouw??
  Triest om ook te horen dat het een goed mens was. Een lafaard kan dit alleen gedaan hebben met een IQ van 2. R.i.p.
  De buurt zal je missen.
  Waarheen met Suriname??


  gemodereerd
 2. Behalve dat het hier om laffe criminelen gaat, zijn het ook nog eens kakkerlakken. En dit soort moet je dan ook zo doodtrappen. Jammer dat de achtervolging door buurtbewoners niets opgeleverd heeft. Van mijn part hadden de buurtbewoners bij aanhouding beide abanies in de fik mogen steken.
  Wanneer gaan heren Hooghart en Macdonald, beiden heren zijn trots op de Surinaams zijn, het volk mobiliseren en demonstreren tegen de gewelddadige berovingen waar vooral de Afro’s bevolkingsgroep zich schuldig aan maken. He, het waren niet de Aziaten die zich schuldig aan slavenhandel hebben gemaakt.


  gemodereerd
 3. Ministerie van justitie/ Defensie moeten handen uit de mouwen om criminelen hard aan te pakken.
  Niet alleen oppakken/ berechten NEE .
  INTRODUCEERT STRAF KAMPEN MET TBS .
  KEIHARD LATEN WERK NET ALS NRD KOREA & RUSLAND ( van dag 1 strak aanpakken)
  GEWOON STRENG ONDER TOEZICHT ” WIEGERT of PROBEREN TE VLUCHTEN / NIET WIL LIQUIDATIE of LATEN UITHONGEREN.
  Geen pardon het moet afgelopen zijn met de criminaliteit, mensen met lichte vergrijpen heropvoeden met clinics om weer op de arbeidsmarkt te komen ( 1 keer kans niet meer )
  Als in Suriname zou wonen zou ik zeker een vuurwapen vergunning aan vragen voor zelf verdediging en voor mijn buurt.
  Dat staat vast , ook moet de REGERING MOGELIJKHEDEN / WERKZAAMHEDEN/ SCHOLING / CREËREN OVER HET LAND ZO DAT DE BEVOLKING/ JONGEREN EEN BETER TOEKOMST KAN HEBBEN.
  ☝️🙏SAFETY / SECURITY/ VEILIGHEID FIRST DAN PAS KAN HET TOT ONTWIKKELING KOMEN🙏🇸🇷 , ZOLANG DIT NIET GOED GEREGELD IS ( GOOD BYE SURINAME 🇸🇷👋👋👋⚡️🇸🇷🇸🇷🤷‍♂️🤷‍♀️🦻👀🔎🔍


  gemodereerd
 4. Met leedwezen vernam ik dit tragische nieuws
  Fam en vrienden veel sterkte gewenst

  RIP

  LAAT ZE DAT TUIG OPPAKKEN EN LEVENSLANG OPBERGEN


  gemodereerd
 5. Het is toch vreselijk, wat moet er nog gebeuren voordat het ook tot de politiek doordringt dat het zo niet verder kan? Wanneer gaan de politieke leiders van de verschillende partijen een oproep doen aan hun achterban om niet meer op rooftocht te gaan?
  Ronny dat geldt i.h.b.z. voor jou en je matie moks-aleisi,… jullie niksnutten!
  Jij- en je nazaten zijn de ondergang van Suriname en weten op geen enkele wijze bij te dragen aan ontwikkeling van het land.
  Immers, ik durf te wedden dat de daders, geen Chinezen, Hindoestanen, Javanen of Indianen zijn.


  gemodereerd
 6. Diep triest dit. Wat gebeurt er allemaal in Suriname. Wild west taferelen waarbij onnodig levens verspild worden, vaak onschuldige burgers. Hopelijk worden deze gewetenloze beesten gepakt.


  gemodereerd
 7. Van bravo en club migen deze criminelen ook niet vervolgd worden. Valt onder politieke tegenstanders uitschakelen.. dat is misbruikmaken v staatsorganen. Het schuim der aarde komt bovendrijven in su.


  gemodereerd
 8. Erg dit een hardwerkende persoon die op zo een manier aan haar einde komt . Het is een plaag geworden hier in Suriname die bijna niet meer weg te roeien is en het zal alleen maar erger worden met dit soort beesten . Ja beesten zijn het dit soort . Een is zelfs VP van Suriname geworden . Triest .


  gemodereerd
 9. De politie heeft nu vrijspel in de winkel ze gaan flink sigaretten roken en soft drinken .dat word een fijne kerst want ze kunnen nu zelfs hun kerstpakket bij elkaar ritselen in de winkel . Put Poes poesi fu loekoe merkie .


  gemodereerd
 10. Ik vraag me zelf als burger af, wordt het nu niet de hoogste
  tijd, dat de overheid de criminaliteit keihard aanpakt ??
  Je leest niet anders dan moord en berovingen, en de ene
  Mr: M. Nibte krijgt het voor elkaar, om iederéén vrij te krijgen!
  In NL zeggen ze, wat een tering zooitje man! Tralala zei inder-
  tijd: ”al brand Su ik slaap lekker, deze President doet niet
  anders dan slapen”. Behalve als hij moet gaan reizen, en over de rode loper moet lopen! En Moksi Alesie aapt zijn baas na!
  Kort samen gevat, het land glijd weg en de Pres, slaapt prins heerlijk met zijn Assepoester. Wat een Republiek zeg, een Republiek op papier, en niet anders dan dat! (Failed States)
  Wat de economische situatie betreft kan hij helaas niets doen,
  want Tralala heeft met zijn 40 rovers alles gestolen! En het
  domme Volk leeft nu in armoede, maar toch hij geadoreerd.
  ”Wat een domme Volk man”

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 11. Het is triest in ons land
  Hardwerkende en eerlijke kleine ondernemers worden voor een luttel bedrag beroofd
  Ja de huidige fin economische situatie is de oorzaak van toenemende harde crimes
  Geef alle chinese ondernemers een paffer
  De overheid is niet in staat ze beschermen


  gemodereerd
 12. mensen , die daders die deze vrouw omdat ze zich verzette koelbloedig hebben vermoord zijn toch ongedierte , gvd amoksie waar ben jij , jij zegt we pakken ze aan , maar jij doet niets , ze moeten u voor het gerecht slepen , dood door schuld omdat u al meer dan twee jaar nog niets gedaan hebt , beschermd jij soms jou afro makkers


  gemodereerd
 13. mensen en vooral die mensen die naar Suriname willen komen , hier worden mensen op gruwelijke wijze vermoord , dagelijks , wat bezielt jullie om te komen , het is jullie ding , maar klaag niet dat je straks familie of vrienden moet begraven


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES