zondag, juni 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameStanley Raghoebarsing nieuwe minister van Financiën en Planning in Suriname

Stanley Raghoebarsing nieuwe minister van Financiën en Planning in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Suriname heeft een nieuwe minister van Financiën en Planning. Econoom Stanley Raghoebarsing is op dinsdag 13 december 2022 door president Santokhi beëdigd in deze functie.

Raghoebarsing was kort daarvoor de regeringscommissaris bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS), en adviseur op het ministerie van Financiën en Planning. Na de beëdiging vond de overdracht van het beheer over het ministerie plaats.

Stanley Raghoebarsing is tweemaal eerder minister geweest, in verschillende kabinetten. Eerst als minister van Ontwikkelingssamenwerking en Planning en daarna als minister van Landbouw Veeteelt en Visserij. President Santokhi heeft bij de beëdiging aangegeven dat er bij elke benoeming van een minister, zorgvuldig naar alle aspecten gekeken wordt om de juiste persoon voor de taak uit te kiezen.

“De heer Raghoebarsing, heeft een admirabele staat, van dienst in bestuur, ten gunste van de samenleving. Hij is op de hoogte van de actuele financieel-economische problematiek en hij kent het ministerie door en door”, aldus het staatshoofd. De ministers Ramdin en Tjon Ahin die voor korte tijd naast hun eigen portfolio als waarnemers fungeerden op het ministerie van Financiën en Planning hebben het protocol van overdracht getekend.

Een van de eerste zaken waaraan minister Raghoebarsing zal werken is de aanpassing van de ingediende Ontwerp Wet, Begroting 2023, en het daarbij behorende Jaarplan 2023. Dit omdat de financiële en economische realiteit anders is dan toen die was opgesteld.

De nieuwbakken minister en zal naast de nationale issues, ook aandacht moeten schenken aan de internationale aspecten van de gezondmaking van de economie. Hierbij is de relatie met Internationale Financiële Instellingen van eminent belang.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Het Min. van Financien is de pijler waar de Surinaamse economie op rust. Het is dan ook van eminent belang dat op die post iemand wordt geplaatst die kennis – en ervaring heeft om Suriname uit het slob te krijgen.
  Met zijn staat van dienst lijkt meneer Raghoebarsing zeer goed onderlegd voor het vervullen van de functie.


  gemodereerd
 2. Ze hebbenbhun pion gezet. Dus nu kan het dubbel roven doorgaan.
  Ook Boussaid is een schurk.
  De grootste roversbende die Su kon hebben.
  In ieder geval hft VHP geenbkader. Dat weten we nu


  gemodereerd
 3. Hartelijk gefeliciteerd minister Stenley Ragoebarsingj met de functie van Financien.

  Een hele mooie uitdaging om Suriname uit de financiele, economische en sociale crises te brengen.

  Het beste toegewenst voor de Surinamers met de binnen en buitenlandse schulden met hoge renten van Suriname bij de crediteuren en ook succes toegewenst met het onderhandelen met het IMF en andere instellingen die ons hieruit willen helpen.

  Het Surinaamse Volk, werkgevers, ambtenaren, vakbonden de Surinaamse Overheid heeft momenteel geen geld of valuta en kan daarom niet toveren dat jullie leven verandert om als een verwent kind in een paradijs te wonen en wandelen en alles in orde is.

  ddb en gezin, jenny simons, bouva, abrahams. abdul, dilip sardjoe, jules wijdenbosch, misi kaba, aloebaba, chotelal, combe markt, boefdraad/ en gevlucht, ndp- paarse kakkerlakken. Zie de grote zwarte auto’s van hen, hun grote huizen, domein gronden, scalians op de Surinaamse rivieren, in het stuwmeer, hun goud velden, domein gronden met bomen die ze omkappen en voor een appel en ei verkopen aan de Chinezen, enz. Zij hebben valuta, goud, enz. bij hen thuis moeten jullie je valuta gaan halen, wees niet bang, want de valuta is van jullie en niet van hen. Zij hebben alle valuta jullie/ van Suriname in hun eigen zakken en buitenlandse bankrekeningen gestopt. Gaan jullie het bij hen halen.

  Weet ook dat abop van bravo en el somo met de pl, doe vd schijn heilige/ familie breeveld, bep, palu ook met hen heeft samen gewerkt in de regeringscoalitie en Suriname vernietigd heeft en in deze financiele situatie heeft gebracht. Ook vakbondsman hooghart heeft voor ze gewerkt en had toen lak aan jullie belangen, maar ze waren allen met hun enge eigen belangen bezig, nl zelf verrijking.

  Dus passen jullie op voor de awarie domries dus de schuld van de grote ellende en grote armoede aan deze regering van President Chandrikaperkash Santokhi geven. Van een kale kip kan je geen veren plukken.

  Na bouta, ndp nyam alla a Sranan moni, a no
  wan lesi, a no two lesi, a no drie lesi, ma alla den lesi dan ddb, ndp, boefdraad, ndp-paarse kakkerlakken ben de na regeringsbewind.

  Z. E. president CS met de minister Stenley Ragoebarsingh werken heel hard om Surinamers weer een beter leven te bieden in tijden van oorlog in Rusland en Oekranie, waardoor olie- en gasprijzen stijgen in de hele wereld, alle goederen duurder worden, schaarste aan valuta, hoge koersen voor valuta, ontwaarding SRD, COVID-19
  virus en varianten, enz. Het leven duurder geworden is in de hele wereld, ook in Suriname.

  Chan en deze regering doen hun uiterste best, maar kunnen niet toveren in een periode van een grote wereld crises.

  Gaan jullie daarom planten, tomaten, peper, klaroen, tayerblad, bita wiri, enz, waardoor je ook hiermee je zelf helpt in deze moeilijke periode.

  Vertrouwen In Eigen Kunnen


  gemodereerd
 4. Goed advies sluit alle cambios en gokhuizen. Haal goud binnen van de porknokkers ter dekking van de nationale munt. Wees niet bang heilige huisjes aan te pakken.


  gemodereerd
 5. Als afgestudeerde econoom moet je weten dat de koers van vreemd valuta zich niet laat bepalen door dreigementen en vooral niet als het loze dreigementen zijn.
  Dus doe je werk door inkomsten verhogende maatregelen van een land zodat er een sterke economie ontstaat


  gemodereerd
 6. Hartelijk gefeliciteerd minister Stanley/ Stan Ragoebarsing met de functie op Financiën.

  Suriname heeft mensen nodig met kennis, ervaring, kwaliteiten, uitstraling, competenties, goed gedrag, normen en waarden, principes, respect, goede eer en naam, enz die je kan
  sturen om een boodschap internationaal te doen, maar ook nationaal.

  Mensen met karakter en het spel (inter)nationaal kennen en kunnen doen.

  Laten we hem ondersteunen, God Zij Met Hem en Suriname/rs

  Na Regen Komt Zonneschijn, We moeten nu offers brengen
  Wat ddb en gezin, ndp, abop, doe, pl, bep palu van Suriname hebben gemaakt, was eens maar nooit weer.

  Vertrouwen In Eigen Kunnen

  Samen Werken, Samen Sterker


  gemodereerd
 7. Debby ik begrijp jou niet!! En zo zullen er velen zijn die jou totaal niet snappen!! Volgens mij ben jij verkeerd geboren of je hersens niet op het juiste plek is!! Zonder iemand te kennen heb je gelijk een oordeel! Hoe laag ben je dan!! Jij hebt naar mijn mening garnalen hersens!! Ken je Stanley Ragoebarsing wel??? Jij bent volgens mij uit WC pot uitgekomen!!! En sterker nog… ik denk dat je een heel ongelukkig Rat ben op deze aarde!! Zoek oplossing en verdwijn van deze aardbodem!!

  Stanley Ragoebarsing is een hele goede!!~Ik ken hem toevallig wel!!!! Jij komt niet eens bij hem in de buurt Debby!! Misschien moet je gedekt worden debbytje!!!!


  gemodereerd
 8. Ik wil mijn vroegere schoolvriend op de Sint Pascalisschool, de heer Stanley Raghoebarsing succes wensen in deze functie. Samen met Maurice Roemer, de governer van de Centrale Bank zaten wij in dezelfde klas. Maar ik kan nu al zeggen dat Chandrika Santokhi het totaal verpest heeft voor Suriname. De inzet van Raghoebarsing zal niets opleveren. Dankzij Santokhi kan Suriname nergens meer geld lenen terwijl er altijd heel veel geld bij de overheid aanwezig was. Deze regering beschikt zelfs over veel meer geld dan de regering Bouterse. Santokhi en zijn regeerteam hebben het volk en het land belazerd. Met leugen en bedrog komt de regering Santokhi niet verder. Karma doet nu haar werk.


  gemodereerd
 9. @debby: ik reageer nooit op die onzin die je altijd uitkraamt, want je zoekt gewoon aandacht. Als je geen zinnige dingen te vertellen hebt, houd dan voorgoed je smoel in vredesnaam. Je weet dondersgoed wie de grootste rovers zijn geweest. Weet jij gvd wat kader is? Je hele boevensnuit lijkt op kader.


  gemodereerd
 10. Niet gelogen PASSSANT. HOOP DAT MEN JE ADVIES OPVOLGT OM ZELF GROENTEN TE VERBOUWEN..
  GOU BEPAALD DE STERKTE VAN DE MUNT NIET. DE BBP OF ENGELS BNP maakt hoe sterk of zwak je munt is. Dus produceren en exporteren.
  Goud denkt geen enkele munt. Hier in Suriname begrijpt men dat niet.


  gemodereerd
 11. Wat heeft jouw weerhouden dan om naar de post van min. van Financiën te solliciteren? Dan had tenminste iemand van de fascistische ndp gezeten. Alleen maar negativisme en grote kwebbel op dd vhp.


  gemodereerd
 12. robg-debby , ben jij naar school geweest en hebt jij bij Stanley en maurice in de klas gezeten , lul in jou dromen zeker en toen zette jij dr voor jou naam , jij bent gvd gewoon een nep figuur , en robg-debby , jij beschuldigd deze regering dat ze stelen , moet jij verdomd zeggen jij nep econoom , ja een gewone schijnheilige rotzak,
  en waarom zit jij dan in Nederland , als jij alles beter weet dan de mensen van deze regering , kom dan naar Suriname en vraag Stenley en maurice of ze jou kennen , maar jij durft niet te komen he , jij hebt vliegangst , klopt he jou slm is bijna dood


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES