dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieRoofverdachte na bijkans een maand op verzoek van advocaat in vrijheid gesteld

Roofverdachte na bijkans een maand op verzoek van advocaat in vrijheid gesteld

-

Does Travel - naar Suriname

De verdachte Urbjan H., die sinds zijn aanhouding voet bij stuk hield onschuldig te zijn, is op maandag 28 november op verzoek van zijn raadsvrouw Maureen Nibte door het Surinaamse Openbaar Ministerie in vrijheid gesteld. Dit bevestigt de advocaat tegenover Waterkant.Net.

Deze man werd op zondag 30 oktober op verdenking van een gewapende roofoverval aangehouden, welke gepleegd is op donderdag 25 augustus op de ondernemer A.T. en zijn arbeider in het politieverzorgingsgebied van Santodorp.

In eerste instantie had een arbeider van de desbetreffende ondernemer bij de politie verklaard dat Urbjan een van de rovers was, maar later kwam deze getuige terug op zijn verklaringen. Ook de ondernemer werd bij de politie gehoord, die volgens Nibte verklaarde dat hij de verdachte op de fotocollage van de politie niet heeft herkend als een van de daders, die hem heeft beroofd.

Op basis van deze verklaringen deed de raadsvrouw het verzoek tot invrijheidstelling bij de rechter-commissaris gebaseerd op artikel 54a.

Dit verzoek werd toen afgewezen, waarna Nibte het invrijheidstellingsverzoek op basis van artikel 54c bij het Hof heeft ingediend. Voordat het Hof het verzoek in behandeling nam, stelde het Surinaamse Openbaar Ministerie de verdachte in vrijheid.

Volgens Nibte is haar cliënt bijkans een maand onschuldig opgesloten. Haar cliënt wist niet eens waarvoor hij in verzekering was gesteld. Op dinsdag 22 november heeft de rechter-commissaris de inverzekeringstelling van Urbjan rechtmatig getoetst, na het vrijlatingsverzoek gebaseerd op artikel 54a. Daartegen is de verdachte in beroep gegaan.

“Blijkens de inhoudt van de hierbij uit het strafdossier bijgevoegde verklaringen van zowel het slachtoffer als mede van de getuige, is Urbjan niet de dader, die de strafbare feiten jegens hen heeft gepleegd. Evenmin heeft cliënt zichzelf herkend op de camerabeelden, hij is niet degene op de camerabeelden. Client geeft aan, dat hij geheel onschuldig vast zit. Hij is nimmer met justitie in aanraking gekomen”, aldus Nibte.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. “Evenmin heeft cliënt zichzelf herkend op de camerabeelden, hij is niet degene op de camerabeelden” ….wat voor poppenkast is dit??? Dief moet zichzelf herkennen op beelden??? Ik zou mezelf ook niet herkennen op beelden foe skowtoe kon sroto mi! Ik zou ook Shaggy spelen….It wasn’t me!

  Maar goed. Als hij echt onschuldig is, moet hij natuurlijk vrij komen.


  gemodereerd
 2. kijk alleen het paarse OM doet wat die paarse madam zegt , waardeloze recht hier in Suriname , en waarom is madam altijd advocaat van de kleine jongens , zullen wel paarsen zijn


  gemodereerd
 3. Waarom zou hij zichzelf herkennen op die video, dan ben je toch een idioot. Wat ik denk dat er is gebeurd, dat zijn medeplichtigen even langs geweest zijn bij de slachtoffers.


  gemodereerd
 4. Ja,ze lijken op mekaar, en heeft geen goeie alibi, dus heeft ie pech en zit 1maand in de bak. Kan gebeuren.


  gemodereerd
 5. Hoe komt hij aan het geld om zich bij te laten staan door Nipte??
  Ik durf te wedden dat hij meer in z’n schild voert.
  Op DWT-online staat een artikel dat de rijstvelden in Nickerie worden geteisterd door ratten.
  De straten van Par’bo daarentegen zitten vol awaries….


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES