dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVoorbereidingen KPS voor Srefidensi parade en defilé

Voorbereidingen KPS voor Srefidensi parade en defilé

-

Does Travel - naar Suriname

De voorbereidingen voor de parade en het defilé in verband met 47 jaar staatkundige onafhankelijkheid van Suriname, zijn in volle gang. Gisteren deed ook de Surinaamse politie een repetitie (foto).

Eerder deze maand leek de deelname van de politie nog onzeker, nadat voorzitter Atompai van de politiebond gesuggereerd zou hebben dat de politie niet mee zou doen.

In diezelfde periode werd ook al geoefend op de wegen rond het Politie Opleidingscentrum zoals te zien is in onderstaand filmpje.

Vanwege het feit dat de parade defilés van de verschillende korpsen van Suriname voorheen nooit waren ingericht, is door president Chandrikapersad Santokhi een werkgroep ingesteld om hiervoor een beschikking samen te stellen. Op 22 november 2022 werd de conceptbeschikking parades en defilés door de Chef staf van het Nationaal Leger, Bob Mangal, op het kabinet overhandigd aan de president.

In de conceptbeschikking is onder andere opgenomen welk korps op welke dag zal defileren, als dit nu een nationale feestdag is of een hoogtepunt van het desbetreffend korps is. Verder bepaalt de president de plechtigheden en waarbij krijgsmachten bij vertegenwoordigd moeten zijn. De president toonde zich zeer tevreden met het programma welke werd gepresenteerd door operatiecommandant parade, majoor Zeefuik, en droeg zijn complimenten over aan de werkgroep. Tijdens deze meeting werd ook het draaiboek van het aankomend defilé en parade ten behoeve van 47 jaar onafhankelijkheid van Suriname op 25 november, gepresenteerd.

Als opperbevelhebber van het leger zal president Santokhi de ceremoniële inspectie van de strijdkrachten, al rijdend, uitvoeren. Behalve de Surinaamse eenheden, bestaande uit het Nationaal Leger, Korps Politie Suriname en Korps Douane zullen er ook buitenlandse eenheden vanuit Frans-Guyana en Nederland deelnemen aan de parade en defilé.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. Snap niet Suriname is onafhankelijk maar is niks om te vieren wordt elke jaar erger in het land en dan nog groots uitpakken vind het een schande Suriname is vervloekt en daar kan alleen God een einde aan maken dus aan alle Surinamers begin te bidden voor het begin van de einde karma=een bitch


  gemodereerd
 2. zal ons benieuwen of onze militairen, en politie allemaal wel paraat zijn , maar de show steelt de landen van Europa


  gemodereerd
 3. Ik snap niet waar al die voorbereiding op een feest, er valt niets te vieren. Su heeft al geen geld, door die onafhankelijkheid is Su vandaag de dag in deze ellende, gevolg staatsgreep etc etc.


  gemodereerd
 4. Leuk dat poppenkast gedoe. Dan vergeten ze tenminste alle ellende voor een dag. Maar een bedrag van SRD 2,4 is volgens mij teveel van het goede. Je zou een heleboel sociale instellingen blij kunnen maken met dat bedrag. En als je toch een echte parade wil zien, dan moet je naar die van Noord-Korea kijken.


  gemodereerd
 5. Militairen van Suriname zullen ook naar Haitie gestuurd worden om daar voor orde en rust te zorgen op Haiti samen met anderen zusterlanden van de CARICOM, Canada, USA.

  Dat heeft de VN, USA, Canada al aan de voorzitter vd CARICOM Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi laten weten.

  Dus zij die denken dat deze president, henk aron is geweest die ddb naar huis kon sturen zal het merken als ze chaos en rotzooi willen maken.

  Denkt u na!
  Denkt u dat als er chaos in Suriname ontstaat Z.E. president Chandrikaperkash Santohki niet aan deze landen voor ondersteuning kan vragen. Frankrijk/Frans-Guyana met hun NAVO, vreemdelingen legioen, Brazilie, Nederland/Nederlandse Antillen, NAVO, Guyana, CARICOM-landen, USA/NAVO, Canada/NAVO.

  Surinamers gebruiken jullie je schaarste tijd nuttig in deze moeilijke tijden, ga groenten planten i.p.v. misbruikt te worden voor chaos die ddb, hoogie, adhin, ndp wil creëren in Suriname. Deze regering kan op internationale steun van zeer sterke landen rekenen.

  ddb, hoogie, ndp is voor de USA/NAVO, Frankrijk/NAVO, Nederland/NAVO, Brazilie, niet te pruimen. Dit varkentje willen ze al heel lang wassen. Als Chan een yel geeft zijn ze zo in Suriname en dan kunnen ddb en gangsters achter of in geen enkele boom aan de Wilde kust meer gaan schuilen. De geheime diensten kennen alle boomsoorten in Suriname, vooral die van Broko Baka.


  gemodereerd
 6. Suriname zou alleen de bigi yari moeten vieren dus pas 2025 weer en 2030 enz en die van 2025 is natuurlijk extra bijzonder, maar wat is er bereikt in 50 jaar… das helaas minder bijzonder, kan dat tij nog keren in 3 jaar….2 jaar…. ik geloof gelukkig in wonderen…

  PRAY FOR SURINAME


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES