zaterdag, december 9, 2023
HomeNieuws uit SurinameAtompai vraag president om bijdrage staat in kosten voetbalvereniging

Atompai vraag president om bijdrage staat in kosten voetbalvereniging

-

Does Travel & Cadushi Tours

Het bestuur van de Politie Voetbal Vrienden (PVV) heeft gisteren een onderhoud gehad met de Surinaamse president Santokhi. Volgens voorzitter Mielando Atompai heeft de vereniging, die voorheen Politie Voetbal Vereniging heette, een naamsverandering ondergaan in die zin dat zij niet nu niet alleen voor de politie toegankelijk is.

Atompai zegt dat dit is gebeurd in het kader van community policing en voetbalprofessionalisering. PVV beschikt nu ook een damessectie en enkele jeugdteams. Het laatste is vooral in het kader van criminaliteit onder jongeren.

Tegen deze achtergrond en de ondersteuning van de regering daarbij is er een gesprek aangevraagd met president Santokhi. Dit gebeurde op dinsdag 22 november 2022. Volgens voorzitter Atompai brengt de nieuw ingeslagen weg meer kosten met zich mee. “Jeugdvoetbal helpt in het bijzonder ook bij de criminaliteitsbestrijding en we hebben gesproken over daar waar de staat kan helpen bijdragen.”

De PVV-voorzitter zegt dat het gesprek goed is verlopen, het staatshoofd heeft positief gereageerd. “Bij zulke gesprekken ga je niet meteen resultaat zien”, aldus voorzitter Atompai, die eraan toevoegt dat er afspraken zijn gemaakt voor vervolggesprekken en het delegeren van bevoegdheden naar andere organen, hetgeen spoedig zal gebeuren.

De vereniging zal volgens de voorzitter reeds volgende week aan de slag gaan. Hij hoopt dat de resultaten ook de komende periode zichtbaar zullen zijn. Het gaat in deze om het onderhoud van de speelaccommodaties van PVV. De organisatie denkt ook aan een kunstgrasveld, hetgeen zij ook aan het staatshoofd kenbaar heeft gemaakt. Ten aanzien hiervan zijn er duidelijke afspraken gemaakt over welke actoren benaderd moeten worden. “Vanuit PVV gaan we zaken sowieso aanpakken om iets voor de Surinaamse jeugd te kunnen doen én om uiteindelijk vanuit deze groep minder criminaliteit te hebben.”

Voorzitter Atompai wil de vereniging ook naar grotere hoogtes stuwen. Daarnaast is het haar streven om iets terug te doen voor de samenleving. Dit tegen de achtergrond van de financieel-economisch moeilijke situatie waarin het land verkeert. Hij merkt op dat weinig mensen sociaal maatschappelijk bezig zijn, PVV wil hierop inspelen.

“Hoe moeilijk ook en politiek zwaar het is in het land, dat moet ons niet ervan weerhouden om mens te zijn”, laat de voorzitter optekenen. De vereniging hoopt met ondersteuning van het staatshoofd te slagen in haar streven. “De president was sowieso verheugd en die heeft een aanzet gegeven tot het uitwerken van zaken om tot concrete oplossingen te komen”, aldus de PVV-voorzitter.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

21 REACTIES
 1. Anopai, deelt wel briefjes van 50 euro in Nederland uit, maar als het gaat om het ondersteunen van z’n eigen volk en gemeenschap gaat hij op bedeltour bij de president.


  Maak melding

 2. Is het niet deze Atompai die de president in verlegenheid en in de problemen wou brengen met zijn wilde acties en nu gaat hij bedelen om een bijdrage. Welke functie heeft deze man want iedere keer als er iets over hem verschijnt is hij voorzitter, is hij voorzitter van alles in Su of is hij bezig een spelletje te spelen deze politieman en waarom moet juist hij de naamsverandering doorvoeren of gaat Cairo straks ook de naam van MVV veranderen in militaire vrienden vereniging .Surinaamse volk watch out.


  Maak melding

 3. Mooi initiatief. Hoop dat Atompai, in zn hoedanigheid als bondsvoorzitter, ook middels dialoog de problemen van KPS probeert op te lossen. Het heeft geen zin om te.lopen gillen en brullen. Met praten bereik je meer, groeit het wederzijds respect naar elkaar en brengt vooral rust in het land. En dat is wat we nodig gebben om de problemen samen op te lossen


  Maak melding

 4. Spreekwoordelijk: “ Als de boer de passie preekt, boer pas op uw ganzen”, m.a.w. President, blijf alert. Poe tiengie gooit het plotseling over een andere boeg. Het verhaal stinkt.


  Maak melding

 5. Kan deze man de vernieuwde vv niet zelf van middelen voorzien? Hij heeft toch veel geld? Zoveel zelfs, dat hij euro’s uitdeelde in Nederland. Hij heeft een riante baan, is hij niet ook makelaar? Waarom een beroep doen op de regering? Waarom moeten de mensen die het al moeilijk genoeg hebben, meebetalen uit hun belastinggeld? En is de president nu plotseling sinterklaas geworden?


  Maak melding

 6. Het wordt straks VVVD of VVVM, Voetbal Ver. Voor Dieven of
  Voetbal Ver. Van Moordenaars. Maar het is goed, want sport
  verbroedert zegt men. En als je van Sporten houdt, dan heb
  geen tijd om in te breken! Maar je kan je tegenstander nog
  tijdens de wedstrijd alsnog koudmaken, of de scheids natuurlijk.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 7. Ondanks alles ontvangt Chan toch dit soort kakerlakken!! Was niet die kaolopai, die oproer ging organiseren en kraaien!! Wan sani sa a de 100%! Deze kakkerlak heeft geen schaamte en eigen respect!! Volgens mij ligt het in hun aard!!


  Maak melding

 8. Zie, zo kan het ook, politieke verschillen, maar no hard feelings.
  Wij hebben geen polarisatie nodig, reactionairen uit de vreemden moeten wegblijven met hun stom geblaat, vooral uit het gebied aan de Noordzee.
  Daar zitten zij nog steeds onder de plak van de ptata en willen onze switi Sranan weer onder de plak van de ptata’ brengen, gaat jullie niet lukken. Onze autonomie (onafhankelijkheid) is ons heilig, wins we e pina Gado na un fesi man. GGaan jullie maar lekker fietsen (e-biken) Jip en Janneke


  Maak melding

 9. Hoeveel functies heeft Atompai ?

  En overal beheert / steelt hij uit de kas.

  Wie controleert Atompai !

  Atompai verdient geen medaille.

  Wij willen een betere voorzitter !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 10. deze atompai van pvv is de zelfde persoon die ook voorzitter is van spb , echt als de president deze klojo ondersteunt , nou dan wint paars en oranje kan dan beter gaan afdruipen


  Maak melding

 11. Er wordt toch maandelijks van iedereen contributie ingehouden.(direct van je salaris).van iedereen die bij het korps werkt. Chan heeft ook tijdens zijn dienstverband betaald.Is dat niet genoeg.Wat about de andere sportverenigingen.


  Maak melding

 12. De president van Suriname houd van dit soort poppenkast gedoe. Dat gaat hem heel gemakkelijk af. De koers is intussen gestegen naar 32 en ik hoor hem niets daarover zeggen.


  Maak melding

 13. Deze durft!

  Je wil belastinggeld misbruiken om achter een bal te rennen, terwijl de bondsleden dringend materiaal nodig hebben.
  Is dit jullie bondsman, pffff.


  Maak melding

 14. Voorzitter Atompai wil de vereniging ook naar grotere hoogtes stuwen. Daarnaast is het haar streven om iets terug te doen voor de samenleving.

  de staat laten betalen die al veels te duur is?
  terug doen voor de samenleving?
  misschien niet de gelden opvreten die ergens anders voor gebruikt kunnen worden

  Hij merkt op dat weinig mensen sociaal maatschappelijk bezig zijn, PVV wil hierop inspelen.
  meeste mensen zijn bezig met overleven en niet met dat domme voetbal bezig
  deze misselijke man probeerd goed weer te spelen met gelden van anderen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES