zaterdag, juni 22, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOM stelt douaneambtenaar in onderzoek internationale drugsorganisatie in vrijheid

OM stelt douaneambtenaar in onderzoek internationale drugsorganisatie in vrijheid

-

Does Travel - naar Suriname

De douaneambtenaar Cedrick B., die op maandag 3 oktober door het Justitieel Interventieteam (JIT) was aangehouden in verband met een onderzoek naar een internationale drugsorganisatie, is vrijdag door het Surinaamse Openbaar Ministerie (OM) in vrijheid gesteld. Dit bevestigt advocaat Maureen Nibte tegenover Waterkant.Net.

In deze zaak waren in eerste instantie twee douaniers opgebracht voor verhoor. Uiteindelijk werd Cedrick alleen in verzekering gesteld. Hij werd in verband gebracht met een onderzoek, waarbij een Turkse crimineel in de maand juni van dit jaar door het JIT in Suriname werd aangehouden en in verzekering gesteld.

De Turk is vermoedelijk een belangrijke spil in een groot internationaal opererende crimineel netwerk, dat zich onder andere met illegale drugshandel en witwaspraktijken bezighoudt.

Na de inverzekeringstelling van Cedrick werd hem contactverbod opgelegd. Zijn advocaten Benito Pick en Maureen Nibte beriepen zich steeds bij het OM op het gelijkheidsbeginsel. Ze gaven steeds aan dat Cedrick wel in verzekering wordt gesteld, terwijl de andere douane na verhoor werd heengezonden.

Nibte zegt aan de redactie van Waterkant.Net dat de raadslieden nooit inzage hebben gehad in het strafdossier. Ze weten in feite niet waarvoor hun cliënt langer dan een maand was aangehouden. Wat de advocaten hebben vernomen is dat er drugs in twee dozen zouden zijn verzonden naar Nederland, echter blijkt dat die dozen zonder drugs zijn onderschept. Ze hebben het OM steeds gevraagd om hun cliënt naar huis te sturen.

Vorige week heeft de rechter-commissaris aan Cedrick 30 dagen bewaring verleend. Eind deze week stelde het OM de verdachte zelf in vrijheid.

Volgens de raadslieden kan het zo zijn dat het OM de herhaaldelijke verzoeken van de advocaten heeft nader bekeken en tot oordeel is gekomen om Cedrick niet langer vast te houden, omdat er geen drugs zijn aangetroffen. Cedrick werd na bijkans zes weken in vrijheid gesteld.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Is OM van Su zo dom, of is Nibte zo slim??? Zij heeft door 1 of ander reden het OM of rechters in haar macht!!! Hoe doet ze dat?? Is het chantage? Zijn het goede vrienden?? Raar dat het niemand opvalt daar, of frustreert.. Politie is spek en bonen geworden!! Nibte, Nibte, Nibte….


  gemodereerd
 2. Nibte heeft gelijk met die klootzakken in Su. De mensen eerst opsluiten en dan vrij laten want ze zijn onschuldig.
  Je moet de staat aanklagen als ze je voor niets hebben opgesloten.
  We moeten deugdelijk rechters, OM en PG. Opruimen die koeparies


  gemodereerd
 3. Als het klopt wat in dit artikel staat, begaan Politie- en OM elke dag grote blunders. Als er geen cronto in de dozen is gevonden, waarom dan iemand een maand vasthouden??
  Je hoeft geen Pieck of Nipte te heetten om ze vrij te krijgen.
  Overigens zit er wel een luchtje aan deze zaak, want waar heeft deze meneer die werkzaam is als douaneambtenaar het geld vandaan om zich bij te laten staan door Pieck en Nipte??


  gemodereerd
 4. Nibte kent de wet veeel beter, als die PANNENKOEKEN van het O M in Suriname,met hun BAINATSA diploma…kijk maar de zaak van TRIKT.,ook zo`n zaak,SOSSO BLUMMIE.Vuilnisman,kunnen deze vuilnis zakken en leeeghoofden,ook mee ?..corrupte bende man !


  gemodereerd
 5. Nibte krijgt dit voor mekaar omdat het rechtssysteem in Suriname teveel gaten heeft. Daar maakt ze goed gebruik van, ze is dus gewoon slim.


  gemodereerd
 6. Mr: Mw: M. Nipte kent het wetboek uit haar hoofd.
  En door haar verschijning komen de Rechters ter plekke
  klaar. En dan mogen de mensen die veroordeeld zouden
  worden, naar huis! ”Zo simpel gaat dat in Su” straks hoeft ze maar haar foto laten zien, en dan kan ze gewoon thuis blijven.
  Ik heb alléén medelijden met de man op de foto, want zijn
  foto prijkt voor alles wat er daar mis gaat in Su!!!! Geweldig
  man, ze moeten deze man onderscheiden met gele ster van
  10 €, opgespeld door DDB him self.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 7. In het artikel staat dat er in die 2 dozen drugs zaten en verzonden zijn. Is dat bewezen? Indien ja dan is er toch wel sprake van een strafbaar feit, ook al zouden de drugs niet (meer) zijn aangetroffen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES