Volksgezondheid adviseert Covid-19 test bij griepachtige verschijnselen

2
Begin november COVID-19-sneltesten in Suriname

Het aantal Covid-19 besmettingen is sinds de afgelopen maand weer licht aan het stijgen in Suriname. Daarnaast zijn er ook gevallen van griep die gedurende deze periode veel voorkomen, echter is het onderscheid tussen een griep en Covid-19 alleen te doen middels een Covid-19 test.

Griep komt in verschillende varianten voor en met de toename van het aantal Covid-19-besmettingen is het sterk aangeraden om te gaan swabben indien u de symptomen en/of verschijnselen van griep heeft. Alleen door te testen weet u wat het in werkelijkheid is.

Symptomen en/of verschijnselen:

 • Koorts (ten minste 37,5°C) zonder duidelijk ander focus (of koortsig gevoel)
 • Hoesten
 • Verlies van smaak of reuk
 • Lichaamspijnen of spierpijnen zonder duidelijke andere oorzaak
 • Diarree of braken
 • Misselijkheid
 • Vermoeidheid
 • Koude rillingen
 • Kortademigheid
 • Keelpijn
 • Verwardheid
 • Hoofdpijn (relatief vaak retro-orbitaal)
 • Loopneus

Er kan dagelijks een swabtest afgenomen worden bij de swabposten van het BOG en Tropclinic. De BOG-swabunit is 7 dagen in de week open en wel van 08:00 uur – 17:00 uur. Tropclinic is open van maandag t/m vrijdag van 08:00 uur – 14:00 uur.

We moeten alert blijven, omdat het virus nog steeds een dreiging vormt voor uw gezondheid. Daarom is het belangrijk om te vaccineren zodat de complicaties bij een eventuele besmetting voorkomen, dan wel geminimaliseerd worden. U kunt dagelijks terecht bij het BOG waar het Sinopharm vaccin beschikbaar is. Er wordt momenteel gewerkt aan het vergroten van de vaccinatievoorraden.

Het ministerie van Volksgezondheid attendeert nogmaals om zoveel als mogelijk aan de MOHANA-maatregelen te houden: Mondmasker dragen, Afstand houden van 1.5 meter en Handhygiëne in acht nemen.

2 REACTIES

 1. Dus je neemt een griepprik en ook nog een aantal boosters.
  Wat blijft er dan nog over van je weerstand op termijn?
  Diverse onderzoekers hebben enkele verdachte dingen gevonden in de Covid vaccins. Ze weten niet wat het is en de fabrikanten willen niet vertellen wat het is.
  Wie dan nog een prik gaat nemen moet achteraf niet klagen als ze ernstige bijwerkingen ervaren.
  gemodereerd

 2. wijze woorden , maar niemand zal het gaan doen , want ze kunnen weer feesten , waarvan ??? , ze klagen toch dat alles duur is en de koers is hoog , dus deze gasten hebben geld , maar hoe komen ze eraan , en let op deze gasten hebben straks het meeste vuurwerk
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.