Nigeriaanse influencer ‘Hushpuppi’ krijgt 11 jaar cel in de VS

5
Nigeriaanse influencer 'Hushpuppi' krijgt 11 jaar cel in de VS

De bekende Nigeriaanse influencer ‘Hushpuppi’ is deze week in de Verenigde Staten veroordeeld tot 11 jaar cel wegens grootschalige e-mailfraude en oplichting.

De 40-jarige instagramgrootheid Ramon Abbas, zoals Hushpuppi in het echt heet, werd in 2020 in Dubai aangehouden.

Abbas en zijn handlangers stuurden ondermeer spookfacturen naar grote bedrijven. Volgens de financiële nieuwsdienst Bloomberg werden op deze wijze in 2020 alleen al in de VS bedrijven voor bijna twee miljard dollar opgelicht.

Daarnaast pleegden ze cyberovervallen op banken, hackten ze ook accounts om rekeningen leeg te maken en wasten ze op grote schaal geld wit. Hij zou in slechts 18 maanden tijd 300 miljoen dollar hebben witgewassen.

Hushpuppi deelde beelden over het luxeleven dat hij in Dubai leidde, compleet met privéjets, peperdure auto’s en alle andere glamour en glitter op Instagram, waar hij meer dan 2 miljoen volgers heeft.

Dat werd hem uiteindelijk fataal. De Amerikaanse justitiële autoriteiten waren op zoek naar hem en zagen zijn beelden, waarna hij werd opgespoord en aangehouden.

5 REACTIES

 1. Als hij Belly maar niet op de gedachte brengt om influencer te worden. Deze mensen geven namelijk alles om geld.
  gemodereerd

 2. laat dit een waarschuwing zijn voor die gasten in Suriname die smijten met geld, showen met hun € en $, dure wagies en luxe lifestyles waarvan ze de afkomst niet kunnen verklaren…..ALL EYES ON YOU….ik wacht op de dag dat ook deze gasten aan hun lurven worden gegrepen…hopelijk hebben ze dan net zo een grote bek als nu.
  gemodereerd

 3. Aan alles komt er eens een eind.
  Nigerianen staan er oom bekend om mensen op te lichten. Over de hele wereld zijn ze via apps en e-mails te benadelen. Gods molen….
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.