Willem Esseboom viert 100ste verjaardag

5

Willem Esseboom heeft op vrijdag 28 oktober in familieverband zijn honderdste verjaardag gevierd.

Esseboom is op 28 oktober 1922 in het district Nickerie geboren. Hij komt uit een gezin van negen kinderen, waarvan hij de derde is. Hij is rooms-katholiek.

De 100-jarige heeft elf kinderen, waarvan zeven biologische. Drie zijn hem helaas reeds voorgegaan. Als hobby’s had hij voetballen en cricket spelen. Verder was hij ook trompettist van de bekende muziekformatie Esse & Friends.

Esseboom heeft in zijn jongere jaren voor verschillende bouwbedrijven gewerkt. Zo was hij timmerman in enkele districten. Momenteel doet hij vrijwilligerswerk hij bij de foresterie.

De echtgenote van de 100-jarige zegt dat hij een heel lieve en zorgzame man, vader en grootvader is. Een kleindochter laat weten dat haar opa een heel lief mens is en tot nu toe zijn kleinkinderen verwent.

Esseboom zegt dat hij heel hard gewerkt heeft voor de opbouw van Suriname en daarom als beloning van de Almachtige God, genade heeft ontvangen om in goede gezondheid honderd jaar te worden.

De familie heeft vrijdag bezoek ontvangen van het commissariaat Paramaribo-Zuidwest. Districtssecretaris Esseline Denpai heeft aan Esseboom de gebruikelijke enveloppe en een bloemstuk overhandigd namens de president en first lady. Bekijk hier meer foto’s van de huldiging.

5 REACTIES

 1. Die man heeft ontzettend veel meegemaakt in zijn 100 jaar bestaan.
  Die heeft Suriname letterlijk naar de ondergang zien gaan!
  gemodereerd

 2. Van zeer wel hartelijk gefeliciteerd met uw 100ste jaardag en moge u in goede gezondheid blijven.
  gemodereerd

 3. Hartelijk gefeliciteerd.

  In mijn familie komen er ook veel ouderen voor of die over de 90 jaren en zelf 100 zijn geworden. Ook zijn er velen bij die ook op veel jongere gestorven zijn.

  Ik hoef niet over de 90 te worden, want als ik mezelf niet meer kan redden, wil ik geen last zijn voor anderen en voor mijn part mogen ze mij een spuitje geven en hierdoor mijn laatste adem uit te blazen.

  Als men 80 jaar oud word, heeft een mens meer men meer dan genoeg geleefd en meegemaakt in het leven op deze wereld.

  Leven moet geen lijden worden, ja toch?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.