Cloud Solutionz: Altijd en overal kunnen werken zonder zorgen

4
Cloud Solutionz: Altijd en overal kunnen werken zonder zorgen
Het team van Cloud Solutionz.

Je kan er eigenlijk niet meer omheen: werken in de cloud. Maar ondanks dit gezegd hebbende, maken gek genoeg vele organisaties hier nog geen (optimaal) gebruik van. Simpelweg, omdat ze bijvoorbeeld niet beter weten, of de stap te groot of te spannend vinden. ‘Dat begrijpen we, een dergelijke stap heeft impact op de gehele organisatie, aldus Deepak Goerdial, ‘het is nu juist voor iedereen makkelijker, schaalbaar en betaalbaar.’

Cloud Solutionz helpt organisaties die af willen van een vaste server(s) op locatie en de stap naar de cloud willen maken, maar ook organisaties die al in de cloud werken, maar dit willen optimaliseren.

Cloud Solutionz heeft als doelstelling het voor organisaties en haar gebruikers van devices makkelijker maken om plaats- en tijdsonafhankelijk te kunnen werken. We hebben allemaal mogen meemaken dat aan het begin van de covid periode half maart 2020 er grote uitdagingen waren voor organisaties waarbij medewerkers werden geacht op kantoor te werken. Door het plots moeten thuiswerken bleek dat veel organisaties niet ‘klaar’ waren om hun medewerkers thuis te laten werken voor langer dan een keer een middag, of hooguit een dagje.  

Het plaats- en tijdsonafhankelijk werken betekent eigenlijk dat je altijd en overal jouw systemen en documenten kan raadplegen zolang je een device hebt en een internetverbinding. Veel organisaties hebben dus gedurende de afgelopen 2 jaar snel en soms niet geheel goed doordacht de transitie gemaakt naar de cloud en komen er nu achter dat het vooral halsoverkop is gegaan. Er was simpelweg geen tijd om alle opties op een rijtje te zetten en deze langs de wensen en behoeften te leggen.

Zodoende lopen veel organisaties nu tegen zaken aan die ze vooraf niet hadden kunnen inzien. Cloud Solutionz wil juist ook deze organisaties helpen om onvoorziene zaken en/of ontevredenheid weg te nemen. 

Het verhaal van Cloud Solutionz begint twee jaar geleden binnen The Solutionz Group waarbij de aanwezige directie meerdere malen heeft gesproken over een uit te werken idee, maar bij gebrek aan daadwerkelijke kennis bleef dit uit. Tot er in 2021 gesproken werd met twee anderen met kennis en werkervaring binnen een Managed Service Provider, waardoor er een initiatiefgroep ontstond van vijf personen: Michael Sitaram, Ajay Goerdial en zijn tweelingbroer Deepak, Jan Koelewijn en Noeranie Ramdjan.  

De vijf hebben expertises die perfect op elkaar zijn afgestemd en daarmee vormen ze een solide directie voor de start van Cloud Solutionz: Michael, oprichter van The Solutionz Group (TSG), is de algemeen directeur (noemt zichzelf ook wel de bemoeial), Ajay (mede-oprichter TSG) is financieel verantwoordelijk, Deepak zet de operationele lijnen uit, Noeranie is de commerciële motor en Jan als CTO het technische brein. 

‘Om ons heen horen wij dat veel organisaties het nog ‘eng’ vinden om de stap naar de cloud te maken, maar ook dat organisaties niet tevreden zijn over de huidige dienstverlening waarbij de geboden oplossing niet altijd aan de wensen voldoet,’ vertelt Noeranie Ramdjan. ‘Ik ben van mening dat je als Managed Service Provider jouw klanten moet adviseren wat voor hen het beste werkt zonder dat ze zich daar zorgen om hoeven maken. Zij moeten ontzorgd worden en gewoon kunnen doen waar zij goed in zijn, zonder zich bezig te moeten houden met de IT. Daar zij wij juist voor!’  

4 REACTIES

 1. Werken in de cloud biedt absoluut voordelen maar, daar is wel een goede/betrouwbare internetverbinding voor nodig. Tijdens mijn laatste bezoek aan Suriname in Apr/Juni, was de verbinding zeer belabberd en viel ook regelmatig volledig uit. (3G haalbaar maar absoluut geen 4G) Telesur heeft nog een lange weg te gaan.
  Daarnaast moeten ook de nodige beveiligingsmaatregelen worden getroffen. Beknibbelen op het laatste, komt je duur te staan, want hackers zijn instaat de toegang tot je bestanden te blokkeren en ransom te eisen.
  gemodereerd

 2. Omdat iets kan, betekent het niet dat je het ook moet doen.
  Je huis is je huis en het is niet bedoeld om een kluizenaarsbestaan te leiden.
  Maar ja, ik zal wel ouderwets zijn.
  Jammer he, dat de boeren niet virtueel hun akkers kunnen beplanten. Zou toch zo mooi zijn, geen vieze vingers meer?
  gemodereerd

 3. Heren van het goeie leven zo te zien.

  Zijn genoeg mkb’ers die geholpen kunnen worden. Clientèle genoeg.
  Misschien AVG en informatiebeveiliging toevoegen aan het pakket en een vrouw voor de marketing.

  Suc6.

  @Chandaal
  Er zijn al enkele boeren die drones gebruiken voor hun kuddes en er is reeds veel geautomatiseerd. Geld alleen voor de rijkste stinkerds. In andere landen gebruiken ze nu robotten om druiven te plukken ipv seizoen arbeiders.
  Het is geen sciencefiction, teveel monden om te voeden.
  gemodereerd

 4. Een beetje bedrijf is toch al lang bekend met de cloud an sich, het heeft voordelen, maar nadelen.

  Ze doen net of ze het internet hebben uitgevonden, hun expertise in gewoon niet toereikend in deze, doen gewoon wat iedereen al lang weet.

  Zakkenvullers in spé dus, pure geldverspilling als je daar ook maar 1 cent in investeert.
  Want hun 1 persoons IT-er gaat het Surinaamse internet echt niet sneller maken!

  In Suriname werkt het internet veelal nog met rooksignalen, zorg eerst maar eens voor normale glasvezelnetwerken tot in de woning.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.