Hof stelt moeder van drie minderjarige kinderen in vrijheid

7
Photo credit: verbeeldingskr8 rights via photopin (license)

Het Hof van Justitie in Suriname heeft dinsdag de moeder van drie minderjarige kinderen, Vanity M. op verzoek van advocaat Maureen Nibte in vrijheid gesteld. Zij was werkzaam bij een Suribet shop en had een klant laten spelen op een van de gokkasten, zonder dat de persoon vooraf betaalde.

De rechter-commissaris had bij de voorgeleiding de inverzekeringstelling van Vanity rechtmatig getoetst. Hiertegen ging advocaat Nibte in beroep bij het Hof, door indiening van een verzoekschrift gestoeld op artikel 54c Strafvordering.

Volgens de verdachte had zij de klant laten op goed vertrouwen laten spelen. De werkgever leed daarbij een schade van ruim 45.000 SRD.

Nibte vroeg het Hof om de verdachte in vrijheid te stellen op grond van het Kinderrechten Verdrag. De verdachte heeft drie minderjarige kinderen in de leeftijd van 9 maanden tot 7 jaar. “Kinderen mogen niet de dupe worden van de opsluiting van de ouders en vooral niet van de moeder”, merkte Nibte op.

De advocaat haast zich wel om erbij te zeggen, dat het hebben van minderjarige kinderen absoluut geen vrijbrief mag zijn voor ouders om zich schuldig te maken aan strafbare feiten.

Tijdens de behandeling van de zaak in de Surinaamse raadkamer waar er drie rechters aanzitten, heeft de waarnemend Procureur-Generaal zich niet verzet tegen het verzoek van de raadsvrouw.

Het Hof honoreerde dan ook het verzoek van Nibte en gelastte de onmiddellijke invrijheidstelling van de moeder.

7 REACTIES

 1. Wat voor bs is dat? Erg voor de kleintjes, maar waarom heeft de moeder daar niet aan gedacht . En what about de geleden schade????
  Raar. erg raar.
  gemodereerd

 2. Daar had de moeder eerder aan moeten denken. Goed vertrouwen? Als die man het geld verdubbeld had, ging het bedrag rechtstreeks terug in de kas, maar hij heeft verloren en dus heeft de baas schade geleden. Laat die vrouw op z’n minst dit bedrag aan haar baas terug betalen. Nu is ze haar baan ook nog kwijt en is de vraag of die meneer die ze haar volle vertrouwen gegeven had nog in de picture is.
  gemodereerd

 3. Ninte is een hele goeie advocaat en heel beroemd aan het worden met haar artikel 51 a b en c.
  Soms moet je de wet ook kunnen buigen
  gemodereerd

 4. In goed vertrouwen ze liegt ze had al een scenario klaar want als degene had gewonnen had ze haar deel gehad.
  Opsluiten zint eer ge begint
  gemodereerd

 5. Oke, dan is het prima dat zij vrij is, maar dan moet zij wel de geleden schade zelf dokken. Het mag niet zo zijn, dat zij niets heeft terug te betalen!! De vader is er ook nog of is hij zoek wat vaak het geval is!! Kind weet niet wie de poepejantje is!!

  De waarnemend P.G. Paragsingh Gracia heeft volgens mij medelijden met het kind en niet de moeder!! Ik geloof dat er bepaalde afspraken zijn gemaakt, welke hier niet wordt verteld!!
  gemodereerd

 6. wat een teringzooi is het hof hier in Suriname , verdomd is die nibte soms jullie baas , dit kan alleen in Suriname . oprotten met het hof en ook die nibte , mensen dit kan toch niet ,die nibte krijgt alle criminelen vrij , dus in dit land zegeviert de criminaliteit dankzij die nibte
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.